Obren una gran camp de calçots de Valls a visites de turisme gastronòmic

Obren una gran camp de calçots de Valls a visites de turisme gastronòmic

Obren una gran camp de calçots de Valls a visites de turisme gastronòmic

> Es tracta de la finca agrícola Mas Esquilatxe on explicaran als visitants els secrets del cultiu del calçot i tot el que envolta la calçotada

Primera experiència agroturística al voltant del cultiu del calçot. Coincidint amb l'obertura de la temporada de calçotades, els germans Mateu, agricultors i venedors al mercat de la verdura de Valls des de fa més de vuit generacions, han obert la seva finca, Mas Esquilatxe, al turisme. Als seus camps conreen més de 500.000 calçots a l'any i ara han decidit fer un pas més per mostrar al turisme tots els secrets del cultiu de la ceba calçada títpicament vallenca i tot el que envolta la calçotada. Així, el turisme gastronòmic que aquests mesos visita Valls durant la temporada de calçotades podrà descobrir l'origen del calçot amb segell d'Indicació Geogràfica Protegida i el treball que representa el seu conreu.

Les visites, gestionades per l’empresa Valls Global Turístic i d’una hora de durada, es realitzaran a Mas Esquilatxe, on els germans Mateu hi tenen dues hectàrees de camp dedicades al conreu del calçot i també d’altres hortalisses. El camp és a més una magnífica atalaia amb grans vistes de la vall del riu Francolí i el Camp de Tarragona. En el decurs del recorregut, els visitants podran collir calçots i finalment, també degustar-los.Tot i ser una iniciativa privada, compta amb la complicitat de l’Ajuntament i l’oficina de turisme de Valls, que veu en la proposta un complement idoni a l’oferta de visites patrimonials que gestiona. D'aquesta manera, des de l'Oficina de Turisme també s'informarà de la nova oferta turística. El preu de la visita serà de deu euros per a adults, i de 5 euros per a nens de cinc a onze anys. Els visitants també podran adquirir productes de kilòmetre zero a peu de camp.

La finca es troba situada a la carretera C-37 entre Valls i Alcover, en concret al punt quilomètric 3. Les visites es realitzaran els divendres, dissabtes i diumenges de gener a maig. Les entrades es poden adquirir directament a la finca, però també es poden realitzar reserves telefòniques trucant al 657 568 645. >> Més informació.

A l'acte de presentació de la iniciativa hi han participat diverses autoritats, entre ells el primer tinent d'alcalde, Jordi Cartanyà, i el regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, junt amb el president de la Cambra de Comerç, Marcel·lí Morera, i representants de la Comissió Organitzadora de la Gran Festa de la Calçotada i de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls.

15 de gener de 2018