S'obre el parc de barres a la zona de l'skate parc per a la pràctica esportiva de l'street workout

S'obre el parc de barres a la zona de l'skate parc per a la pràctica esportiva de l'street workout

S'obre el parc de barres a la zona de l'skate parc per a la pràctica esportiva de l'street workout

> La zona de l'skate parc es consolida com un espai per a les pràctiques esportives urbanes

> El Servei de Joventut (VallsJove) organitza unes jornades inaugurals del parc de barres el dissabte 3 de març

> Des de VallsJove es programarà un curs dirigit d'street workout pel següent trimestre per a donar a conèixer aquesta pràctica entre la població

S'obre el parc de barres, una instal·lació que ja ha entrat en funcionament i que tindrà unes jornades inaugurals el dissabte 3 de març. S'amplia i es consolida així les modalitats de pràctica esportiva urbana en aquesta zona de la ciutat, on ja s'ubica l'skate parc i la pista de BMX i serveix com a punt de trobada dels i les joves de la ciutat. Els parcs de barres tenen cada vegada major presència en els municipis catalans i es multipliquen les competicions i exhibicions d'aquesta modalitat esportiva arreu del territori. Aquest fet, ha permès que sigui una pràctica cada vegada més coneguda entre la població i que augmentin el nombre de practicants dels parcs de barres.

La construcció del parc de barres, que ha comptat amb una inversió de 12.000 euros, és resultat d'una demanda creixent a la ciutat de Valls, com ja disposen altres municipis de l'entorn. Valls compta, a més, amb una entitat que agrupa persones que realitzen aquesta modalitat esportiva, es tracta d'Steel Monkeys Barz. Recordem en aquest sentit que el parc de barres és una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius de 2017, a través dels quals s'ha finançat el projecte, i és també un dels projectes que ja es contemplen en el recent aprovat Pla Local de Joventut de Valls, realitzat per la regidoria de Joventut i Acció Cívica.

El parc de barres de Valls consisteix doncs en un conjunt d'elements de barres fixes que permeten a l'usuari/a treballar una sèrie d'exercicis de braços per a millorar la condició física, així com també treballar l'equilibri i la coordinació. Les dimensions del parc de barres de Valls permetrà celebrar-hi diferents esdeveniments i també competicions, tant per a practicants inicials com per a persones que vulguin perfeccionar el seu estil.

Què és l'Street Workout?

L'Street Workout (que es pot traduir com "entrenament de carrer") és un moviment socioesportiu que es basa en entrenar al carrer, usualment en parcs i espais públics usant el propi cos i l'entorn. Es tracta d'una pràctica que va més enllà d'una modalitat d'entrenament, doncs es considera també un estil de vida, caracteritzat per valors com el respecte i l'educació.

L'street workout és un moviment basat en la pràctica esportiva consistent en la realització d'exercicis similars als de gimnàstica artística en barres fixes i paral·leles i que gaudeix, cada vegada més, de major públic practicant. Aquest esport, nascut a Nova York als anys 80, es practica habitualment de manera col·lectiva, la qual cosa permet treballar aspectes comunitaris i valors de convivència i respecte.

Aquests circuits consisteixen en unes instal·lacions dissenyades especialment per treballar la millora de la condició física i que doten els usuaris d'autonomia per dissenyar les seves pròpies rutines d'exercicis. El conjunt d'elements inclou barres fixes per treballar els músculs dels braços i barres de salt per millorar la coordinació, l'agilitat i l'equilibri.

Els objectius del parc de barres

El parc de barres pretén fomentar la pràctica esportiva de la població i reduir els hàbits de vida sedentaris; fomentar els hàbits de vida saludables; fer accessible la pràctica esportiva a l'aire lliure a tots els grups de població de manera gratuïta; donar a conèixer aquesta pràctica esportiva entre la població; incrementar i diversificar l'oferta esportiva present a la ciutat; difondre els valors associats a aquesta pràctica esportiva: esforç, constància, auto superació, convivència i respecte; fomentar els espais d'intercanvi i de trobada entre persones i entitats de diferents localitats que practiquen aquest esport, i generar sinergies col·laboratives entre els practicants de les diferents pràctiques esportives urbanes.

Jornades inaugurals i curs d'street workout

VallsJove organitza una jornada inaugural del parc de barres el proper dissabte 3 de març al llarg de tot el dia, conjuntament amb el col·lectiu practicant de la ciutat i el Patronat Municipal d'Esports. Es pretén així donar a conèixer al conjunt de la ciutadania aquest espai i la seva pràctica esportiva. Per a la jornada inaugural, es realitzaran tallers oberts, exhibicions per part de professionals d'aquesta modalitat d'esport urbà d'arreu de Catalunya i una competició.

Finalment des de VallsJove s'organitzarà, el proper trimestre, un curs gratuït d'aquesta modalitat esportiva per les persones que desitgin iniciar-se o millorar en l'street workout.

VALLS · 7 DE FEBRER DE 2018