L'Ajuntament va atendre el 89% de les peticions dels barris en millores a la via pública

L'Ajuntament va atendre el 89% de les peticions dels barris en millores a la via pública

L'Ajuntament va atendre el 89% de les peticions dels barris en millores a la via pública

> Els Serveis Municipals de Manteniment van executar l’any passat gairebé 500 actuacions

> S’han efectuat reparacions de ferm en 2.485 m2 de carrers i s’han millorat 1.713 m2 de voreres, a més d’eliminar barreres arquitectòniques més

L’any 2017 l’Ajuntament de Valls va dur a terme un total de 497 actuacions de manteniment en carrers i places de la ciutat. El resum anual de la regidoria de Via Pública i Serveis posa de relleu que una part important de les actuacions s’han concentrat en la millora de voreres i l’eliminació de barreres arquitectòniques per guanyar en seguretat i confortabilitat dels vianants i, a la vegada, en la renovació del ferm dels carrers, en concret 2.485 m2 de nou paviment.

Una part important de les obres realitzades per l’Ajuntament ha estat a petició de particulars i de les diferents associacions de veïns dels barris de Valls. Així, s’han atès 368 de les 414 peticions de les entitats veïnals, el que representa un grau de compliment del 89%. El contacte sostingut entre la regidoria de Via Pública i Serveis i les associacions ha permès donar resposta i fer un seguiment constant de les diferents millores que proposen les entitats.

La majoria de les demandes ateses i actuacions realitzades al conjunt de la ciutat fan referència a la millora de voreres, senyalització, jardineria i renovació de ferm dels carrers. A més, durant aquest any s’ha continuat com en exercicis anteriors amb el rebaix de voreres en diverses cruïlles de carrers, en concret eliminant 10 barreres arquitectòniques repartides entre el barri de les Comarques, els Blocs Muñoz o el carrer Galofre Oller, entre d’altres. En els últims tres anys, s’han eliminat ja 60 barreres arquitectòniques amb el rebaix de voreres.

Entre les principals actuacions destaquen les realitzades al Polígon Industrial, amb la renovació de 250 m2 de ferm o la millora de 958 m2 de voreres. Així, s’han reparat voreres en diverses zones dels carrers Curtidors, Licoristes o Boters, a més de reparacions en senyalització i embornals en altres espais del mateix polígon.

També s’han millorat voreres en diversos espais de la ciutat, per exemple als barris del Fornàs (170 m2), de les Comarques (130 m2), de Sant Josep Obrer (125 m2) o al Barri Antic (95 m2). Pel que fa a la millora del ferm de carrers, hi ha actuacions diverses entre les que destaquen les efectuades al mateix Barri Antic (630 m2 de nou paviment), Blocs Muñoz (240m2) i també a Santa Úrsula (723 m2), barri on es van asfaltar diverses places entre els blocs d’habitatges. Altres obres destacades de l’any ha estat la renovació completa de la tarima de fusta del Pati, plaça en la que els Serveis de Manteniment han efectuat altres actuacions de millora, per exemple, en bancs i paviment.

Més obres el 2018
La planificació per al 2018 inclou donar continuïtat a les petites actuacions microurbanístiques de millora de la via pública a diversos espais de la ciutat i atenent les peticions de les associacions de veïns. Pel que fa a la millora del ferm dels carrers, sens dubte la inversió més important amb 172.000 euros és la que s’està realitzant ja al carrer Artesans del Polígon Industrial, una actuació que tindrà continuïtat aquest any amb l’asfaltatge també del tram final d’aquest carrer, a més d’altres actuacions de manteniment al polígon industrial. A la trama urbana també s’ha previst l’asfaltatge de diversos carrers, entre les que destaca la programada al carrer Boronat (11.000 euros).

També s’estan programant actuacions urbanístiques integrals que inclouen la renovació de serveis públics. En aquest apartat, l’obra més important serà la millora urbana d’una zona tan cèntrica com és la compresa entre el passeig dels Caputxins i la carretera del pla, entre les places de la Creu i de la Font de la Manxa, inversió actualment en fase de licitació i que es preveu iniciar enguany (1,3 milions d’euros d’inversió). En poques setmanes està previst iniciar la remodelació urbana del carrer Jacint Verdaguer, una actuació que inclou a més del nou ferm i voreres també la renovació de les xarxes de clavegueram, aigua i enllumenat (84.500 euros).

Per al 2018 s’ha previst la modernització de l’enllumenat de diversos carrers, entre ells els de la Cort, Anselm Clavé, i també Pau Parellada. A la vegada, s’ha previst per enguany la millora de la xarxa de clavegueram incloent la del barri de les Cases Verdes (54.000 euros), així com la reparació del col·lector del carrer Segrià, al barri de Nou Miramar. Per últim, entre les millores de voreres, a més de la que ja s’està executant a l’entrada a Valls per la carretera del Pla (160.000 euros), s’hi sumarà la que es realitzarà en breu a una altra entrada a la ciutat, en aquest cas la carretera de Barcelona (75.000 euros).

> Plànol resum (pdf)

VALLS · 8 DE FEBRER DE 2018