El mercat de Valls estrena imatge i aposta pels productes km 0 amb actes promocionals i educatius

El mercat de Valls estrena imatge i aposta pels productes km 0 amb actes promocionals i educatius

El mercat de Valls estrena imatge i aposta pels productes km 0 amb actes promocionals i educatius

> “Vine al mercat, hi trobaràs la ciutat autèntica”, lema per a l’històric mercat de la fruita i la verdura vallenc, amb més de 8 segles d’història

> S’ha preparat un dossier pedagògic per a les escoles amb l’objectiu d’organitzar el proper curs visites dels alumnes al mercat

> El dissabte 24 s’enceta la campanya amb un showcooking a la plaça de l’Oli amb productes del mercat maridats amb vins de la DO Tarragona

Amb el lema “Vine al mercat, hi trobaràs la ciutat autèntica” i una nova imatge i logotip, l’històric mercat de la fruita i la verdura de Valls es prepara per un 2018 d’activitats de caràcter promocional. Els actes que impulsa la regidoria de Comerç i Turisme començaran formalment el dissabte 24 de febrer, a partir de les 12 del migdia, amb un showcooking a la plaça de l’Oli amb productes del propi mercat que dirigirà el cuiner Albert Roig de ForEvents i que comptarà amb la participació dels xefs Joan Castells del Restaurant Portal 22 de Valls, Albert Guzman de Sant Carles de la Ràpita i Carles Berneda del Restaurant Sant Francesc de Montblanc.

Ells seran els protagonistes de l’arrencada de les activitats, junt amb la banda de música Pixi Dixi Band que actuarà pels carrers del mercat. Durant l’any s’aniran efectuant altres activitats similars amb cuiners amb l’objectiu de lligar el tradicional mercat de Valls al món de la restauració per posar en valor la importància d’associar la cuina i els restaurants de la ciutat als proveïdors i pagesos locals com a model ecogastronòmic de proximitat singular i amb personalitat pròpia.

El mateix dissabte dia 24 s’ha previst la instal·lació d’una carpa informativa a la plaça de l’Oli on es repartiran caixes de cartró i bosses de compra reutilitzables i material informatiu sobre la història del mercat, els productes que s’hi poden trobar i un pràctic calendari anual per conèixer quina és la millora època per consumir-los. Aquest punt informatiu s’instal·larà a la plaça de l’Oli tots els dimecres, amb l’objectiu de promocionar precisament els productes km0 que es poden trobar en el mercat. Així, la campanya vol sensibilitzar a la població dels beneficis de consumir fruites i verdures de proximitat i de temporada, així com la importància de mantenir els mercats com aposta per a la sostenibilitat de l’activitat de la pagesia.

La nova marca d’un mercat històric

El nou logotip que ha dissenyat Joan M. Vinyas i que, a partir d’ara, serà la marca distintiva del Mercat de Valls. La nova marca suggereix, a partir de formes geomètriques simples, verdures i fruites que podem trobar al mercat i que units recorden antigues rajoles de ceràmica de cuina. D’aquesta manera, la nova imatge es converteix en una aproximació visual a l’univers de sensacions, colors, vitalitat i, en general, a tot el que representa el mercat com espai a l’aire lliure, divers, tradicional, dinàmic i amb una llarga història.

La nova marca recorda també que Valls celebra mercat al carrer de manera ininterrompuda des de l’any 1210, convertit en un dels mercats més antics de Catalunya. El mercat es troba situat al carrer de la Carnisseria i a les places de l’Oli i de les Garrofes, al cor del Barri Antic, i per això la campanya també vol incorporar el mercat com una nova proposta turística per conèixer Valls i endinsar-se al centre històric. El lema “Vine al mercat, hi trobaràs la ciutat autèntica” incideix precisament en la vessant turística i promocional que pot representar el mercat per a Valls.

Dossier pedagògic per a les escoles

El mercat també vol arribar a les escoles, amb un dossier pedagògic i activitats curriculars programades per a infants que ara es presenten als col·legis sota el títol “Del tros al mercat” amb l’objectiu que s’implementin a partir del proper curs. Amb les activitats, visites escolars al mercat i el dossier pedagògic es vol acostar als infants el mercat com una forma genuïna de comerç tradicional i una manera d’entendre la història de la ciutat i fomentar el gust dels més joves per anar a comprar-hi, amb l’objectiu d’assegurar-ne la seva continuïtat.

A la vegada, les activitats també pretenen que els escolars coneguin l’activitat dels agricultors i venedors del mercat i descobreixin la riquesa alimentària i la temporalitat dels productes de proximitat que s’hi vénen. Així, es vol promocionar la compra de productes frescos i fomentar entre els més petits millors hàbits de consum i d’alimentació i les avantatges de comprar al mercat o al comerç de proximitat.

> Més informació

 

VALLS · 21 DE FEBRER DE 2018