Arrenca la commemoració del Centenari de la Popular

Arrenca la commemoració del Centenari de la Popular

Arrenca la commemoració del Centenari de la Popular

> Una exposició que es podrà visitar fins el 20 de maig repassa la història de la biblioteca

> Una intervenció artística completa la museografia de la mostra, amb una acció en què centenars de lletres omplen l’espai

Aquest dijous dia 22 de març ha arrencat el Centenari de la Biblioteca Popular de Valls amb l'obertura de l'exposició commemorativa que es podrà visitar fins el 20 de maig a l'històric i emblemàtic edifici. La inauguració ha aplegat a nombrosos vallencs per obrir el centenari de la que és la primera biblioteca construïda per la Mancomunitat de Catalunya. 

La mostra, produïda pel Museu de Valls, repassa els moments més destacats de la història de la Popular, tot recollint-ne textos, fotografies i alguns objectes destacats. Entre els episodis que narra l’exposició hi figuren: les gestions per fer el projecte, la primera pedra de l’edifici, la construcció i l’arquitecte, el fons de llibres i el servei de préstec, les bibliotecàries, el patronat i les activitats, les reformes i la restauració de l’edifici o el trasllat a la nova Biblioteca Carles Cardó. Completen l’exposició objectes diversos com una caixa de préstecs, els dietaris de les bibliotecàries, llibres de registres o guies de lectura, juntament amb fotografies de Pere Català Pic.

Al centre de la sala, una acció artística enlairarà, des d’un taulell bibliotecari, centenars de lletres fins a més de cinc metres d’alçada, en una intervenció artística que posarà en valor l’accent literari de l’espai.

Paral·lelament a l’exposició, que es podrà visitar durant els propers dos mesos, la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Valls ha organitzat visites comentades a la mateixa per als centres escolars locals, que conduirà la historiadora Pilar Vives.

L’obertura de la mostra és el primer dels actes del Centenari de la Biblioteca Popular 1918 - 2018, que juntament amb l’edició d’un llibre, un espectacle nocturn, una conferència, contacontes familiars o visites comentades, tindran lloc a la ciutat fins el proper 23 de juny. Els actes estan organitzats per un grup de treball integrat per l’Ajuntament de Valls, l’Arxiu Municipal, el Museu de Valls, l’Institut d’Estudis Vallencs, la Biblioteca Carles Cardó i la Xarxa de Cultura.

Horaris d’obertura

L’exposició es pot visitar del 22 de març al 20 de maig, en l’horari habitual: els dimarts de 17 a 20 h, de dimecres a dissabte d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges i festius d’11 h a 14 h. L’accés a l’exposició és gratuït.

NOTÍCIES RELACIONADES

· La Nit dels Museus omplirà la popular de llum, música, animacions teatrals i vins en una festa nocturna

· Tots els actes de commemoració del Centenari de la Biblioteca Popular

· Els cent anys de la Popular arriben als centres escolars amb l'edició d'un retallable i visites comentades a l'exposició

>> Galeria d'imatges de l'exposició (Flickr Visita Valls · Pere Toda Serra)

 

VALLS · 22 DE MARÇ DE 2018