Valls organitza la primera Favatada Popular i una Mostra de Cuina de Faves als restaurants de la ciutat

Valls organitza la primera Favatada Popular i una Mostra de Cuina de Faves als restaurants de la ciutat

Valls organitza la primera Favatada Popular i una Mostra de Cuina de Faves als restaurants de la ciutat

> La favatada popular se celebrarà el 14 d’abril amb una festa familiar en la que hi prendrà part el gegantó infantil Lladrefaves i on es presentaran els nous vins de la Cooperativa “La Pera” i “Kesse”

> Setze restaurants s’hi sumen i incorporen a les seves cartes plats amb la fava de protagonista, del 9 al 23 d’abril

La fava serà protagonista gastronòmica de l’abril vallenc. La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de Valls són els impulsors de la primera jornada gastronòmica dedicada a les faves que vol posar en valor la cuina d’aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. El punt àlgid d’aquest abril de faves serà el dissabte dia 14 amb la celebració de la primera edició de la Favatada Popular, una celebració en la que s’ha previst que se serveixin més de 800 plats de faves a la catalana a un preu popular de 2 euros.

La festa començarà a les 11h amb música, inflables i animació infantil i, també els gegantons infantils el Lladrefaves i la gegantona. Aquests dos gegantons infantils ens recordaran durant la festa les llegendes que sempre han girat al voltant de la figura del Lladrefaves. Durant la mateixa celebració es presentaran i se serviran els nous vins de la Cooperativa Agrícola de Valls i de la DO Tarragona, el rosat “Kesse” i el blanc “La Pera”.

Els tiquets per a les racions de faves es poden adquirir a la mateixa festa del 14 d’abril i també anticipadament a l’Oficina Municipal de Turisme i als restaurants que participen a la Mostra. Per només 2 euros, el tiquet inclou una ració de faves a la catalana i a més un plat de record de la celebració.

Setze restaurants, setze maneres diferents de cuinar faves

La Mostra de Cuina de les Faves als restaurants arrencarà abans, en concret el dia 9 d’abril i s’allargarà fins al 23. Durant aquestes dues setmanes, 16 restaurants incorporaran a les seves cartes un plat diferent amb faves en una Mostra que posarà en relleu la gran varietat de receptes de la cuina que giren al voltant de les faves, des de propostes més tradicionals fins a atrevides i noves aportacions gastronòmiques.

La Mostra també servirà per destacar totes les propietats de les faves, un llegum amb un alt contingut d’aigua i poques calories. Les faves són font de nutrients essencials com hidrats de carboni d’absorció lenta i proteïna vegetal, a més d’aportar molta fibra, potassi i fòsfor. Els nutricionistes destaquen que com a llegum la fava tenen un impacte positiu en prevenir malalties cardiovasculars i afavoreixen la microbiota intestinal, claus per a mantenir el nostre estat de salut.

Als restaurants de Valls es podran provar les faves amb calamarsets (Restaurant Luga), pizza de favetes amb virutes d’ibèric i ous de guatlla (Planeta Kasteller), faves de l’àvia (KdValls), faves a la Catalana (Ca l’Àngel), remenat de faves (Nou Milan), arròs a la llauna amb faves i calamarsets (l’Esportell del Bou), faves sucant (Bruch), faves ofegades amb allets tendres, pernil ibèric i cansalada cruixent (Trispolet), remenat de faves mar i muntanya (el Tros), faves 22 (Portal 22), faves del bou (Masia Bou), faves saltejades amb botifarra negra (Julià Malloll), estofat de faves (Marma), faves amb xipirons saltejats amb menta i oli de botifarra negra (Masia del Pla), faves estofades amb tripa de bacallà i alls tendres (el Tast) i faves confitades a baixa temperatura amb pop i romesco (Masia Cervelló).

Mostra de Cuina de les faves, del 9 al 23 d’abril als restaurants de Valls

· Bar Restaurant Luga
Plaça de la Vil·la Romana, 4
Faves amb calamarsets

· Planeta Kasteller
Carrer de la Vallvera, 1
Pizza de favetes amb virutes d’ibèric i ous de guatlla

· KdeValls
Plaça de Sant Francesc
Faves de l’àvia

· Restaurant Ca l’Àngel
Carretera del Pla, 126
Faves a la catalana

· Restaurant Nou Milan
Carrer Jaume Mercadé, 2
Remenat de faves

· L’Esportell del Bou
Carrer Diputat Orga, 3-5. Picamoixons
Arròs a la llauna amb faves i calamarsets

· Bar Restaurant Bruch
Plaça del Blat, 10
Faves sucant

· Restaurant el Trispolet
Muralla de Sant Antoni, 20
Faves ofegades amb allets tendres, pernil ibèric i cansalada cruixent

· El Tros Restaurant
Carrer Colom, 27
Remenat de faves mar i muntanya

· Portal 22
Plaça Portal Nou, 22
Faves 22

· Restaurant Masia Bou
Carretera de Lleida, km 21,5
Faves del Bou

· Restaurant Julià Mallol
Carrer Sant Francesc, 37
Faves saltejades amb botifarra negra

· Restaurant Marma
Carrer Prat de la Riba, 14
Estofat de faves

· La Masia del Pla
Ctra del Pla, Km 19.
El Pla de Santa Maria
Faves amb xipirons saltejats amb menta i oli de botifarra negra

· Restaurant el Tast
Carrer Eladi Homs, 0
Faves estofades amb tripa de bacallà i alls tendres

· Masia Cervelló
Carrer Major, 56. Fontscaldes
Faves confitades a baixa temperatura amb pop i romesco

VALLS · 4 D'ABRIL DE 2018