El 3r Workshop d'Energia i Empresa aborda a Valls les claus de la transició energètica al nostre territori

El 3r Workshop d'Energia i Empresa aborda a Valls les claus de la transició energètica al nostre territori

El 3r Workshop d'Energia i Empresa aborda a Valls les claus de la transició energètica al nostre territori

> Open Energy Institute (OEI) organitza, en col·laboració amb l’Ajuntament de Valls, una nova jornada de treball per avançar en eficiència i sostenibilitat

L’Open Energy Institute (OEI) celebrarà el pròxim dimecres 18 d’abril, en col·laboració amb l’Ajuntament de Valls, el 3r Workshop d’Energia i Empresa, una jornada de treball que té per objectiu avançar en el camp de l’eficiència energètica i la sostenibilitat al nostre territori. L’esdeveniment, que tindrà lloc durant tot el matí a les instal·lacions del Fèlix Hotel de Valls, comptarà amb la participació d’especialistes de prestigi que exposaran propostes per poder afrontar la transició energètica amb les màximes garanties i respecte al medi ambient, una tasca ineludible davant les amenaces del canvi climàtic.

El 3r Workshop d’Energia i Empresa serà inaugurat a les 9.30 hores, mentre que a partir de les 10 començaran les conferències i taules rodones. A les 13.45, el regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Valls, Joan Carles Solé, serà l’encarregat de fer l’acte de clausura, que donarà pas a un dinar de networking entre els assistents que així ho desitgin.

El Workshop s’adreça a representants del món de l’empresa, en especial del Camp de Valls, institucions públiques, universitat, entitats i professionals interessats a conèixer les últimes tendències i reptes en l’àmbit de l’energia, un sector clau per al futur de les properes generacions. Les dues edicions anteriors han permès consolidar aquesta iniciativa com a plataforma d’informació, debat i oportunitats empresarials de referència en la seva especialitat.

El director de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible i professor del Departament de Geografia de la URV, Òscar Saladié, pronunciarà la conferència inaugural d’aquest 3r Workshop d’Energia i Empresa, amb el títol: ‘El nou horitzó de l’energia. Accions per a un futur sostenible’. Acabada la intervenció de Saladié, hi haurà una pausa-cafè que precedirà a la ‘Taula sobre Transició Energètica’, en la qual hi seran el gerent d’Eolic.Cat, Jaume Morron, i el màxim responsable de l’empresa Aquí Energia, Ramon Vallverdú. Morron parlarà sobre ‘Com assolir l’objectiu que l’any 2030 el 50% del consum de l’electricitat es cobreixi amb fonts renovables’, mentre que Vallverdú dedicarà la seva ponència a ‘Mesures cap a l’eficiència energètica’.

Seguidament, arribarà el torn de la ponència ‘El district heating de Sant Sebastià. Una aposta per l’energia neta’, a càrrec de Raúl Ramos Gamero, coordinador de Proyectos de Servicios Energéticos. Centro de Competencia de Energía y FM de Ferrovial Servicios. La xerrada serà presentada pel gerent de Sirusa, Armengol Grau.

Després d’aquesta conferència, serà el moment d’escoltar l’experiència de dos interessants projectes locals: OnWifi i Punt d’Accés. La taula rodona, ‘Solucions de connectivitat per als polígons industrials’, estarà integrada per Jorge Martínez i Jorge Jiménez, d’OnWifi, i Carles Casanova, de Punt d’Accés. Tots tres donaran pas a la ponència de clausura, a càrrec del catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona Javier Martín-Vide, un dels grans especialistes sobre el clima. ‘El canvi climàtic, una realitat que exigeix mesures d’adaptació. La resposta empresarial’ és el títol de la seva conferència.

Col·laboradors i inscripcions
En l’organització del 3r Workshop d’Energia i Empresa col·laboren amb l’OEI l’Ajuntament de Valls, Ferrovial Servicios, Sirusa i el Vallenc. Per assistir a la jornada només cal fer una inscripció gratuïta a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Sobre l’Open Energy Institute
L’OEI neix a Tarragona com a iniciativa independent, de caràcter privat, que es constitueix com un espai d’anàlisi i reflexió sobre la contribució de l’energia al benestar, per poder assolir un futur socialment eficient. Pretén promoure el debat social i actuar com un centre de pensament, així com un motor dinàmic d’activitats tals com fòrums, congressos, jornades o dinars-col·loqui, per promoure l’eficiència energètica.

L’OEI està concebut com una eina per comprendre millor l’energia, difondre les seves característiques i convertir-se en un referent en el camp del debat energètic, el desenvolupament de la indústria, la contribució social i l’educació per al seu adequat ús, en tractar-se ser d’un bé escàs.

El paper de l’energia està experimentant un gran canvi, impulsat per l’actual demanda i la volatilitat dels preus dels combustibles fòssils. La nostra acció incideix en gran mesura en el canvi climàtic, la qual cosa ens obliga a reduir les emissions contaminants i a millorar l’eficiència energètica. Tenint en compte tot això, l’OEI vol ser un motor actiu i dinàmic que ajudi a promoure l’aparició de les energies renovables, fomenti l’estalvi energètic i afavoreixi el debat social per avançar cap a un futur més sostenible i eficient.

VALLS · 11 D'ABRIL DE 2018