El "Camp de Valls - Parc industrial de l'Alt Camp" fixa els objectius per aquest 2018

El "Camp de Valls - Parc industrial de l'Alt Camp" fixa els objectius per aquest 2018

El "Camp de Valls - Parc industrial de l'Alt Camp" fixa els objectius per aquest 2018

> Es crearà una base de dades d’actius industrials per a promocionar els polígons de l’Alt Camp i afavorir la implantació de noves empreses

> Vallsgenera ampliarà la seva xarxa de serveis en formació i ocupació al conjunt de la comarca

Alcaldes, regidors i tècnics dels dotze municipis que integren el Pacte Camp de Valls – Parc Industrial de l’Alt Camp han donat llum verd als objectius per al 2018 en la reunió celebrada aquest dilluns. Després que l’any 2017 es constituís el Pacte, els dotze ajuntaments han fixat els projectes per tal que aquest 2018 sigui l’any de consolidació dels serveis i dels esforços conjunts per a la promoció de l’Alt Camp com a pol industrial al sud de Catalunya.

Els Ajuntaments han fixat les estratègies en base a tres grans eixos: la promoció de sòl industrial, el suport als programes de creació d’ocupació i formació laboral i, per últim, la consolidació de serveis per afavorir la competitivitat del teixit empresarial. En aquest sentit, durant aquest any 2018 es crearà una àmplia base de dades d’actius industrials que inclourà informació sobre sòl i naus industrials disponibles a cada municipi. Es vol garantir així un servei àgil per tal de donar solucions de manera ràpida a possibles noves implantacions industrials o bé facilitar el trasllat o ampliacions d’empreses existents.

En la mateixa línia, durant el 2018 es realitzarà un estudi que detallarà el sòl industrial i industrialitzable per tal de detallar la superfície potencial disponible. Actualment, els municipis del Pacte, amb 7 milions de metres quadrats, constitueixen una de les àrees industrials més importants del Camp de Tarragona i Catalunya, amb una alta concentració empresarial.

En els propers mesos també es desplegaran accions per promocionar el Camp de Valls i els seus polígons per sumar-hi més “partners” i donar a conèixer els serveis i l’oferta de sòl industrial per a noves implantacions. Així, entre els projecte de promoció s’ha previst la participació conjunta dels municipis del Camp de Valls en fires i trobades empresarials.

Serveis per a la creació d’ocupació i la formació laboral
El segon eix aprovat per aquest any fa referència al suport i expansió dels programes destinats a la creació de llocs de treball i la formació ocupacional i contínua. En concret, s’ha acordat expandir els serveis que ofereix l’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera al conjunt dels dotze municipis del Pacte Camp de Valls. D’aquesta manera, tècnics de Vallsgenera es desplaçarien periòdicament a cadascun dels municipis i es treballaria conjuntament en àmbits tan diversos com la borsa i ofertes de treball, a més dels cursos i programes formatius i ocupacionals per a persones en situació d’atur com també de formació contínua per a treballadors en actiu.

Aquests projectes s’ajustarien a les necessitats i especificitats del teixit industrial dels diferents municipis del Camp de Valls. A més, les persones aturades o en recerca activa de feina tindrien al seu abast el suport de Vallsgenera al seu propi municipi, amb uns serveis que guanyarien d’aquesta manera en proximitat.

A més s’ha fixat com objectiu per al 2018 oferir formació en temes transversals de l’àmbit empresarial, així com a emprenedors i també específica per a 5 sectors estratègics de l’Alt Camp com són la logística, l’automoció, la indústria paperera, alimentació i materials per a la construcció.

Serveis a l’empresa per afavorir la seva competitivitat
D’altra banda, també s’han establert projectes per aquest 2018 per oferir serveis a les empreses per millorar la seva competitivitat. Entre els objectius destaca facilitar la implantació d’internet de banda ampla a totes les zones industrials. D’aquesta manera, des dels serveis tècnics del Camp de Valls es posarà en contacte els ajuntaments amb empreses especialitzades per dotar de serveis d’internet d’altes prestacions als seus polígons.

D’altra banda, també s’ha previst la celebració de diferents jornades empresarials amb l’objectiu de crear una xarxa social i col·laborativa entre indústries. Entre aquestes accions sobresurten la Jornada d’Energia i Empresa (18 d’abril), el Networking sobre organització d’esdeveniments (22 de maig), la Jornada de Finançament per a Autònoms (7 de juny) o la trobada d’empreses i de reconeixement empresarial que se celebrarà l’11 de juny. A la tardor hi haurà a més diverses jornades adreçades a sectors industrials concrets.

El Pacte Camp de Valls – Parc Industrial de l’Alt Camp vol afavorir, a partir d’estratègies conjuntes, la captació de noves empreses i la creació d’ocupació per la millora de la competitivitat econòmica de la comarca. El pla ha rebut el suport del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals que impulsa el Servei d’Ocupació de la Generalitat  i s’ha fixat consolidar el paper de l’Alt Camp com a pol industrial estratègic del sud de Catalunya. Formen part del Pacte els municipis d’Alcover, Alió, Bràfim, el Pla de Santa Maria, els Garidells, la Riba, Puigpelat, Rodonyà, Vallmoll, Valls, Vila-rodona i Vilabella.

 

VALLS · 11 D'ABRIL DE 2018