La Nit dels Museus omplirà la Popular de llum i colors, música en viu, animacions teatrals i vins en una festa nocturna

La Nit dels Museus omplirà la Popular de llum i colors, música en viu, animacions teatrals i vins en una festa nocturna

La Nit dels Museus omplirà la Popular de llum i colors, música en viu, animacions teatrals i vins en una festa nocturna

> El Museu de Valls dedica enguany aquesta cita a l’històric edifici convertit en espai expositiu i que aquest any celebra el seu centenari (1918-2018)

> L’acte tindrà lloc el proper dissabte 19 de maig i donarà inici a les 22.30h amb accions a la façana, jardins i interior de la Popular que s’allargaran fins la mitjanit

El Museu de Valls commemorarà per segona edició el Dia Internacional i la Nit dels Museus, posant aquest any l’accent en l’edifici de la Biblioteca Popular, que celebra aquest 2018 els seus cent anys de vida. D’aquesta manera, es vol posar en valor aquest important edifici patrimonial i cultural de la ciutat que es va incorporar ara fa dos anys com a sala expositiva del Museu de Valls, juntament amb la Capella de Sant Roc i el propi museu.

El Dia Internacional dels Museus se celebra el dia 18 de maig i amb aquest motiu Valls ha programat una visita comentada a l’exposició commemorativa «La Biblioteca Popular. Cent anys de lectura pública a Valls», que repassa els moments més destacats de la història d’aquests cent anys de servei públic de biblioteca a la ciutat. La visita guiada a la mostra tindrà lloc el mateix 18 de maig a les 19.30h i serà conduïda per la historiadora Pilar Vives.

L’endemà, dissabte 19 de maig, es concentra la vessant més popular d’aquesta celebració anual, amb la seva iniciativa més coneguda, La Nit dels Museus, que se celebra arreu del territori i que a Valls farà viatjar l’edifici de la Biblioteca Popular fins l’any de la seva obertura, el 1918, amb una festa nocturna.

La Biblioteca Popular. Cent anys enrere!

Amb un caràcter lúdic i festiu, la nit del 19 de maig la Biblioteca Popular acollirà un espectacle nocturn que recrearà una vetllada de fa cent anys, viatjant en el temps fins el 1918, any de l’obertura pública de l’edifici.

L’acte donarà inici amb un joc de llum, música, focs i colors a la façana de la biblioteca, on una veu en off donarà la benvinguda a la vetllada, tot destacant els seus cent anys de vida i la seva importància per Valls. A continuació la música en viu i diverses animacions teatrals amenitzaran l’acte fins al punt de la mitjanit, amb el sons dixieland de la formació Small River Brass Band (descarregar foto) i diversos personatges d’època relacionats amb la pròpia biblioteca, que seran els encarregats de posar el toc d’humor a la vetllada, en accions que s’aniran succeint durant la nit tant a l’interior com a l’exterior de l’edifici. Al mateix temps, l’espai dels jardins serà l’escenari d’una degustació de vins, que anirà a càrrec de la DO Tarragona.

Durant tota la nit l’exposició commemorativa del centenari «La Biblioteca Popular. Cent anys de lectura pública a Valls» obrirà excepcionalment en horari nocturn i fins la mitjanit.

El Dia Internacional i la Nit dels Museus

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada any arreu del món el dia 18 de maig, des de l'any 1977, i està organitzat pel Consell Internacional de Museus. Es tracta d'una jornada on els centres expositius obren les seves portes de bat a bat i es donen a conèixer al públic, oferint una sèrie d'activitats i propostes diferent i singular per tal de sensibilitzar els visitants de la importància dels museus en l'àmbit cultural, així com del seu paper en la societat actual.

Dins de la celebració del Dia Internacional dels Museus destaca una de les propostes més conegudes: la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que se celebra normalment el dissabte més proper al dia internacional, enguany la nit del 19 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus obren les portes amb diverses propostes lúdico-culturals que tenen lloc en horari nocturn. Els actes de les dues jornades són de caràcter gratuït i d'accés lliure.

NOTÍCIES RELACIONADES

· Tots els actes de commemoració del Centenari de la Biblioteca Popular

· La Nit dels Museus omplirà la Popular de llum i colors, música en viu, animacions teatrals i vins en una festa nocturna

· Els cent anys de la Popular arriben als centres escolars amb l'edició d'un retallable i visites comentades a l'exposició

 

>> Galeria d'imatges de l'exposició (Flickr Visita Valls · Pere Toda Serra)

VALLS · 2 DE MAIG DE 2018