Reggae per a Xics (The Penguins), tobogan urbà, llegendes i contalles, i molt més a l'Estiu Actiu del Centre Cívic

Reggae per a Xics (The Penguins), tobogan urbà, llegendes i contalles, i molt més a l'Estiu Actiu del Centre Cívic

Reggae per a Xics (The Penguins), tobogan urbà, llegendes i contalles, i molt més a l'Estiu Actiu del Centre Cívic

> La programació compta amb la participació de VallsJove i del Patronat Municipal d'Esports

> L'Estiu Actiu tindrà lloc entre el 2 i el 23 de juliol amb més de 35 propostes d'activitat

> Les inscripcions s'obriran a partir de l'11 de juny a les dependències del Centre Cívic

Per cinquè any consecutiu, des de la regidoria de Joventut i Acció Cívica, es presenta una nova edició de l'Estiu Actiu, el programa d'activitats que tindrà lloc al llarg del mes de juliol i en el qual ja han participat més de 5.000 persones en les edicions anteriors. Una programació amb diversitat d'activitats i que es desenvoluparà entre el 2 al 23 de juliol a la ciutat de Valls. Amb aquesta iniciativa el Centre Cívic, vol consolidar i ampliar el cicle lúdicofestiu de la ciutat, i potenciar les activitats comunitàries durant l'estiu en diversos espais de la ciutat.

Un programa organitzat des del Centre Cívic, el servei de Joventut VallsJove i el Patronat Municipal d'Esports, i que compta amb la col·laboració d'altres entitats, empreses i serveis municipals com el Club Escacs Valls, l'Institut d'Estudis Vallencs, Cine Club Valls, el Magatzem del Vermut, l'Oficina Municipal d'Informació Turística i l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard. Per altra banda, la majoria de les activitats seran realitzades per persones i entitats de la ciutat.

Es tracta d'una programació d'activitats oberta a tots els públics que, més enllà d'oferir activitats formatives, de lleure, d'oci, culturals o espectacles infantils, pretén generar un espai de trobada, de confluència i de participació als carrers i places de la ciutat de Valls. Per altra banda, la majoria d'activitats programades són gratuïtes amb la finalitat que siguin accessibles al conjunt de la població.

Un total de 36 propostes d'activitats dividides en diferents categories: espectacles i activitats infantils o en família (7 activitats), càpsules formatives (8 tallers), pinzellades digitals (3 tallers), juliol passat per aigua, programació conjunta de VallsJove i el Patronat d'Esports destinada al públic jove (4 activitats), descobrim Valls (13 activitats), i Viu l'estiu al carrer! (integrat per la setmana de cinema La Parra, a càrrec de l'Institut d'Estudis Vallens i Cine Club Valls) conformen el gruix de l'edició 2018 de l'Estiu Actiu.

Juliol passat per aigua: activitats esportives i d'aigua per als joves

La col·laboració entre el Centre Cívic, el servei de joventut VallsJove i el Patronat Municipal d'Esports ha permès consolidar les activitats destinades al col·lectiu de joves: Juliol passat per aigua i les Sortides Joves són les activitats de major èxit de públic de l'edició de l'any passat de l'Estiu Actiu. L'Splash de nit (piscina nocturna) que es realitzarà dos dies, el tobogan “splash slide” o la sortida a l'Aquopolis són les propostes per aquesta nova edició.

Noves propostes per a la descoberta de Valls

Les activitats relacionades amb la descoberta del patrimoni de Valls han tingut, en les edicions anteriors de l'Estiu Actiu, una molt bona acollida de públic. Des de les visites al campanar per veure les postes de sol, la visita nocturna al refugi antiaeri, la ruta pel Call Jueu o l'observació nocturna de constel·lacions, són algunes de les activitats que en aquesta edició es tornen a repetir. En aquesta edició a més, es compta de nou amb la visita teatralitzada nocturna al cementiri municipal (a càrrec d'Àngel Gasol i del GTP), una ruta guiada per les llegendes i contalles del centre històric de la ciutat (a càrrec d'Àngel Gasol), un taller per descobrir la fauna de la comarca (a càrrec de Cristian Luque) o una ruta comentada per les Capelles votives del Barri Antic (a càrrec de l'Institut d'Estudis Vallencs). Un conjunt d'activitats que pretenen acostar als vallencs i vallenques, a la història de la ciutat i a la descoberta patrimonial moltes vegades desconeguda.

Concert de clausura amb l'espectacle Reggae per a Xics del grup The Penguins

El plat fort de l'edició d'enguany i en motiu del cinquè aniversari de l'Estiu Actiu serà el concert de clausura amb el grup The Penguins, amb l'espectacle Reaggae per a Xics. Una proposta adreçada al públic infantil i familiar de la banda The Penguins, que acumula gairebé 200 concerts, més de 10000 discos venuts i el premi ARC 2015 al millor espectacle per a públic familiar, i que els ha consolidat com un grup de referència en aquest sector de la música. El grup presentarà el seu tercer disc amb la mateixa fórmula de cançons populars i tradicionals del repertori català passades pel sedàs del ritmes jamaicans.

Moltes de les activitats, i que tindran caràcter gratuït, requereixen d'inscripció prèvia (per a previsió de places). El període d'inscripcions s'iniciarà el dilluns 11 de juny i es poden realitzar a les dependències del Centre Cívic i del servei de Joventut (Espai Ca Creus, c/ Sant Pere, 2) de dilluns a divendres (de 10 a 14 hores). Les inscripcions es podran realitzar fins a dos dies abans de l'activitat o fins a esgotar places. Cada persona es podrà inscriure fins a un màxim de 4 activitats (de caràcter gratuït).

> Del 2 al 23 de juliol · Descarrega el programa (pdf)

VALLS · 5 de JUNY DE 2018