El Museu de Valls exposa el seu fons d'art del Noucentisme

El Museu de Valls exposa el seu fons d'art del Noucentisme

El Museu de Valls exposa el seu fons d'art del Noucentisme

> L'exposició complementa la celebració del Centenari de la Biblioteca Popular (1918- 2018), exposant els fons d'art vinculats al període en què es va bastir l'edifici noucentista

> L'Orquestra Robert Gerhard va acompanyar l'acte d'obertura amb un concert musical

El Museu de Valls treu a la llum el seu fons d'art noucentista. La mostra "El Noucentisme a la col·lecció del Museu de Valls" va obrir portes aquest diumenge 17 de juny. L'exposició forma part del conjunt d'actes de la commemoració del centenari de la primera Biblioteca Popular de la Mancomunitat de Catalunya, mostrant una selecció de peces artístiques del noucentisme, època en la que es va construir l'històric edifici.

Contràriament a altres exposicions, en aquesta mostra hi domina l'escultura més que la pintura. Els autors representats són Arístides Maillol, Esteve Monegal, Joaquim Sunyer, Josep Granyer, Marià Pidelasserra, Cèsar Martinell, Xavier Nogués, Rafael Solanic, Enric Casanovas, Josep Clarà i Manuel Humbert. Del global de l'exposició destaquen el conjunt d'obres de Rafael Solanic, un escultor deixeble d'Esteve Monegal del qual també s'exposa una obra seva a la mostra. De Rafael Solanic hi destaquen un conjunt de vint peces entre figures i retrats, tant en dibuix com en escultura.

En l'època de la Mancomunitat, un dels temes que es va impulsar fou el cooperativisme. En aquest sentit hi podem trobar unes maquetes de cellers de Cèsar Martinell i diverses aquarel·les de construccions agràries realitzades per l'arquitecte. L'arquitecte i il·lustre vallenc també va treballar amb el pintor Xavier Nogués, del qual el Museu de Valls guarda un dels plafons realitzats pel celler de Pinell de Brai, a més de diversos dibuixos preparatoris de les rajoles, que actualment es poden veure a l'edifici cooperatiu de Pinell.

D'Esteve Monegal es mostra la figura original en marbre de la Dona que es pentina, regalada l'any 1921 pels vallencs de Barcelona a la ciutat. El Museu aprofitarà l'exposició per ensenyar una de les seves últimes adquisicions, una pintura de Marià Pidelassera, titulada Noia asseguda, de l'any 1929. L'acte d'inauguració va comptar amb el concert a càrrec de l'Orquestra Robert Gerhard.

Horaris d'obertura

L'exposició es podrà visitar fins el proper 26 d'agost en l'horari habitual: de dimarts a dissabte d'11 a 14 i de 17 a 20h i diumenges i festius d'11 a 14h.

> Més imatges de l'exposició (Flickr Visita Valls · Pere Toda Serra)

VALLS · 18 de JUNY DE 2018

 

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat