Sant Joan participatiu en el primer cap de setmana de festa

Sant Joan participatiu en el primer cap de setmana de festa

Sant Joan participatiu en el primer cap de setmana de festa

> Recull gràfic del primer cap de setmana de festa en el que ha destacat l'acte de proclamació de l'ambaixadora dels Xiquets de Valls, la Mostra de Cultures i la Trobada de Gegants que enguany complia els seus 20 anys d'història

Valls ha obert Sant Joan amb un cap de setmana previ de celebracions especialment intens. Altre cop, la Trobada de Gegants, que enguany arribava a la 20a edició, ha estat un dels actes més seguits. El dissabte dia 16 de juny, gegants de les colles Amics de la Riba, Alcover, la Granada del Penedès, Llorenç del Penedès, Masllorenç, Guissona, Calafell, Tortosa, l'Embruix del Morell, les Borges Blanques, la Pessigolla de Valls, de la Colla Joves de Valls, els Gegants de la Ciutat i els de la Colla Gegantera El Calçot de Valls van omplir els carrers del Barri Antic, des de la plaça del Carme fins al Pati per acabar el recorregut al Portal Nou.

> Imatges de la Trobada de Gegants (Flickr Visita Valls · Pere Toda Serra)

Dissabte va ser el dia també de la proclamació de Cossetània Edicions com Ambaixador dels Xiquets de Valls per a la temporada castellera d'enguany, en un acte que es va celebrar com és habitual a la plaça del Blat, Km0 del fet casteller. Els Xiquets de Valls han volgut reconèixer així a Cossetània, una editorial vallenca que compta, des de 1997, amb l'única col·lecció monogràfica dedicada al món casteller i que justament enguany ha encetat el projecte de l'Enciclopèdia Castellera. Com és tradicional, els nous ambaixadors van ser els encarregats de llençar la moneda a l'aire per sortejar l'ordre de sortida a la diada de Sant Joan que enguany obrirà la Colla Vella.

> Imatges de la proclamació de l'Ambaixador dels Xiquets de Valls (Flickr Visita Valls · Pere Toda Serra)

Durant el cap de setmana també ha sobresortit la Mostra de Cultures de Valls que, per primera vegada, ha coincidit amb la Festa Major. Entre els països representants a la Mostra aquest diumenge dia 17 de juny destacaven Marroc, Gàmbia, Senegal, Romania, Colòmbia, República Dominica i Xina, així com la comunitat gitana. D'aquesta manera, vallencs de diverses nacionalitats van poder apropar la realitat dels seus països d'origen amb tastets gastronòmics, tallers, músiques, balls i sons. Diumenge també es va celebrar la clàssica Trobada de Corals Vallenques que va reunir al Centre Cultural Municipal el Cor Audite, Suite Cor i les corals Espinavessa, Cors Alegres, Terpsícore i Aroma Vallenca.

> Imatges de la Mostra de Cultures de Valls (Flickr Visita Valls · Pere Toda Serra)

 

> Imatges de la Trobada de Corals Vallenques (Flickr Visita Valls · Pere Toda Serra)

 

D'aquesta manera, Sant Joan ha arrencat amb força i amb molta participació en el que és el cap de setmana previ als dies grans de la festa. Als actes esmentats s'hi ha sumat, entre moltes altres activitats, la intervenció artística al carrer organitzada pel Cau de Valls, en el marc de la celebració del 60è aniversari de l'entitat, la presentació del nou conte de la festa "El somni del drac" o el Liceu a la Fresca al claustre del Convent del Carme.

 

> Descarrega el programa d'actes (pdf)

> Visualitza el programa d'actes (issuu)

 

MÉS NOTÍCIES RELACIONADES AMB LA FESTA MAJOR

· La Casa de la Festa obre portes a la Popular amb l'exposició del seguici cerimonial

· El Mag Lari porta la seva Dolce Vita per Sant Joan

· Òmnium Alt Camp convoca un concurs de fogueres renovat per la Festa Major de Sant Joan de Valls

· Les fogueres, focus de la imatge de la Festa Major de Sant Joan de Valls 2018

· El Piromusical de Ricardo Caballer clourà el Sant Joan vallenc

· La Raíz, Buhos, Catarres, Zoo i Xavi Sarrià al Sant Joan de Valls

 

VALLS · 18 de JUNY DE 2018