Imatges de Sant Joan: els padrins de l'orgue i la joguina del drac

Imatges de Sant Joan: els padrins de l'orgue i la joguina del drac

Imatges de Sant Joan: els padrins de l'orgue i la joguina del drac

Després d'un cap de setmana previ de celebracions intens, la festa no afluixa ni per un moment. A poques hores dels dies grans de la festa, aquest dilluns 18 de juny ha tocat el torn a dos actes més que entranyables que també han aplegat a centenars de vallencs, la presentació de la joguina de goma del drac i l'acte de lliurament de diplomes als primers mecenes de l'orgue de Valls.

Per als més petits, la presentació del drac de goma va ser un acte màgic i un excel·lent motiu també per celebrar el centenari de l'històrica Casa Bonifàs. La joguina s'afegeix a les joguines de goma del seguici cerimonial vallenc que ja compta amb la mulassa, el gegantó Lladrefaves, la gegantona, el gegant de la porra, la geganta, els Xiquets de Valls i el bou. Aquest cop el Drac de Valls de goma va presentar-se envoltat d'una multitud de nens i nenes que omplien el carrer de la Cort per conèixer la nova joguina de goma i també les entremaliadures, l'humor i les ganes de festa del pallasso Albert Vinyes.

> Més imatges de la presentació de la joguina de goma del drac (Visita Valls · Pere Toda Serra)

També especialment concorregut va ser l'acte de lliurament de diplomes als primers padrins de l'orgue de Valls, fins al punt que l'acte que s'havia de celebrar a la capella dels Dolors de l'església de Sant Joan es va haver de traslladar a la nau central del temple. Hi van participar 150 dels 180 dels primers mecenes de l'orgue que van rebre el diploma i un tub simbòlic de l'orgue per la seva col·laboració. A dia d'avui, el projecte ha aconseguit 100.000 euros en donacions, xifra que preveu arribar als 150.000 molt properament, fet que suposarà haver completat ja 3/5 parts de l'objectiu marcat al començar la campanya de mecenatge. L'acte va comptar amb la participació de mossèn Joan Aguila, junt amb Albert Batet, alcalde de Valls, Mateu Montserrat, diputat a la Diputació de Tarragona, a més de l'antic rector de Sant Joan i un dels promotors del projecte, Josep Bofarull. D'altra banda, dilluns també va obrir portes a la Capella del Roser l'exposició d'aquarel·les que l'artista Josep M. Sánchez Maza ha dedicat al seguici cerimonial i els Xiquets de Valls. No us la perdeu.

> Més imatges de l'acte de lliurament de diplomes als primers padrins de l'orgue (Visita Valls · Pere Toda Serra)

 

> Descarrega tot el programa d'actes de la Festa Major (pdf)

> Visualitza el programa d'actes (issuu)

 

MÉS NOTÍCIES RELACIONADES AMB LA FESTA MAJOR

· Sant Joan participatiu en el primer cap de setmana de festa

· La Casa de la Festa obre portes a la Popular amb l'exposició del seguici cerimonial

· El Mag Lari porta la seva Dolce Vita per Sant Joan

· Òmnium Alt Camp convoca un concurs de fogueres renovat per la Festa Major de Sant Joan de Valls

· Les fogueres, focus de la imatge de la Festa Major de Sant Joan de Valls 2018

· El Piromusical de Ricardo Caballer clourà el Sant Joan vallenc

· La Raíz, Buhos, Catarres, Zoo i Xavi Sarrià al Sant Joan de Valls

 

VALLS · 19 de JUNY DE 2018