Maridatges de música, circ i vi en els espectacles d'estiu

Maridatges de música, circ i vi en els espectacles d'estiu

Maridatges de música, circ i vi en els espectacles d'estiu

> La vídeo dansa es suma a les propostes d’estiu a Valls

> La D.O.P. Siurana s’incorpora com a soci del cicle enVIu

Vuit espectacles de música, circ i vídeo dansa, i els maridatges amb els vins de la Denominació d’Origen Tarragona configuren la programació per a les nits del mes de juliol a Valls. Els espais del convent del Carme i de l’auditori de Mas Miquel aglutinen el gruix de la programació. Enguany s’hi suma com a novetat el gènere de la vídeo dansa que obrirà les portes del Teatre Principal per gaudir del resultat artístic en el mateix indret on es va enregistrar.

L’artista vallenca Marta Arjona encetarà el programa d’espectacles d’estiu amb la proposta de vídeo dansa “Et ballo Catalunya” divendres 13 de juliol al Teatre Principal a partir de les 20.30 hores, amb accés lliure. Fruit de la residència creativa realitzada al Teatre Principal per enregistrar una escena d’aquest projecte, la directora visual narra a través del moviment l’experiència de la ballarina mexicana Triana Botaya en arribar a Catalunya perseguint el seu somni, la dansa. Les pors, la solitud, el somni d’infantesa, els primers suports i, finalment, el triomf, són algunes de les emocions que Botaya experimenta alhora que realitza un recorregut per alguns dels símbols més destacats de la nostra terra, com la vinya, els castells, el Mar Mediterrani o el patrimoni cultural.

Aire lliure

La programació d’espectacles a Valls es caracteritza pel seu caràcter gratuït i per l’obertura dels espais on és possible gaudir de les propostes creatives a l’aire lliure. L’auditori de Mas Miquel acollirà el cicle Juliol circense, cogestionat pels creadors locals de la companyia Passabarret, els dies 17, 18 i 19 de juliol a partir de les 10 de la nit. Les disciplines dels malabars, el clown i els aeris vindran de les mans les companyies Los Barlou, Mortelo&Manzani i Alas de Circo Teatro.

El claustre del convent del Carme, que enguany ja ha obert portes per la Festa Major de Sant Joan, viurà els maridatges de música i vi, del 24 al 27 de juliol, també a les 10 de la nit. El grup de polifonia Tornaveus, la veu de la música negra Myriam Swanson, l’aire fresc de Guillem Roma i el cantautor reusenc Fito Luri, es succeiran nit rere nit en l’escenari de la plaça del Carme. Cada actuació anirà maridada amb vins de la Denominació Origen Tarragona, socis patrocinadors d’aquest cicle “enVIu”.

La darrera de les actuacions s’inclou dins el programa Divins, que condueix el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i comença a les 8 del vespre. En aquesta última vetllada es tasten cinc vins, tots produïts a l’Alt Camp, així com per primer cop una tapa personalitzada amb oli de la D.O.P. Siurana. Aquesta cloenda és l´única en què cal passar per taquilla, al preu de cinc euros. Les localitats es poden adquirir a partir del proper dilluns 2 de juliol de forma presencial a les oficines del Consell regulador D.O. Tarragona amb seu al carrer de la Cort de Valls, de 9 a 14 h, i també on line al web www.entradium.com.

Territori creatiu vallenc

El regidor de cultura de l’Ajuntament de Valls, Marc Ayala, ha volgut fer èmfasi en la línia de suport a la creació vallenca que també deixa petjada en el programa d’espectacles d’aquest estiu. “Volem hibridar les propostes que arriben des de diferents parts del territori amb les que porten el segell creatiu i artístic local”, ha assegurat. “Que Marta Arjona amb la seva vídeo dansa o Iris Gayete dins el grup de polifonies Tornaveus, estiguin entre els espectacles oferts, és una nova mostra de l’important nucli de creació i producció que emana des de Valls”, ha continuat.

Els cicles d’espectacles d’estiu també compten amb el suport del Programa Punt.cat de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

Els espectacles

- Divendres 13 de juliol · 20.30 h · Teatre Principal

Marta Arjona: Et ballo Catalunya

Vídeodansa / Territori Creatiu Vallenc / Presentació

- Dimarts 17 de juliol · 22 h · Auditori Mas Miquel

Los Barlou: Set up

Juliol circense / Malabars

- Dimecres 18 de juliol · 22 h · Auditori Mas Miquel

Mortelo & Manzani: Absurditties

Juliol circense / Clown

- Dijous 19 de juliol · 22 h · Auditori Mas Miquel

Cia Alas de Circo Teatro: Bambalas

Juliol circense / Aeris

- Dimarts 24 de juliol · 22 h · Claustre del Carme

Tornaveus: presentació del nou disc

enVIu · Maridatges de música i vi / Polifonies / Territori Creatiu Vallenc

- Dimecres 25 de juliol · 22 h · Claustre del Carme

Myriam Swanson: Magnòlia

enVIu · Maridatges de música i vi / Els anys 30 i 40 en el cinema i el jazz

- Dijous 26 de juliol · 22 h · Claustre del Carme

Guillem Roma: Connexions

enVIu · Maridatges de música i vi / Cançó folk

- Divendres 27 de juliol · 20 h · Claustre del Carme

Fito Luri: Silencis

Di-Vins & enVIu · Maridatges de música i vi / Cançó d’autor

Preu: 5 € (actuació + 5 vins + tapa)

VALLS · 27 de JUNY DE 2018

 

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat