L'Oficina de Turisme obre al públic monuments de Valls

L'Oficina de Turisme obre al públic monuments de Valls

L'Oficina de Turisme obre al públic monuments de Valls

> Concretament, els ciutadans podran visitar el campanar de Sant Joan, la Capella del Roser i el refugi antiaeri de la plaça del Blat

L'Oficina Municipal de Turisme obre al públic, fins al 20 de juliol, tres dels monuments més importants de Valls, concretament la capella del Roser, el campanar de l'església de Sant Joan i el refugi antiaeri de la plaça del Blat. Aquests monuments es podran visitar de dilluns a divendres al matí, sense reserva prèvia, només cal comprar un tiquet que té un cost d'1€ per monument a l'Oficina de Turisme de Valls (c/ de la Cort, 61). És el tercer estiu que l'Oficina organitza aquesta iniciativa d'apropar els monuments més emblemàtics de la ciutat als visitants i als vallencs podent-los visitar lliurement.

Per altra banda, també es realitzen les visites guiades, unes visites que van començar el passat dilluns dia 2 de juliol amb un gran èxit de participants i que també es desenvoluparan els dies 16 i 23 de juliol a les 20:30 hores.

Campanar de Sant Joan de Valls

El campanar de Valls, amb 74 metres, es el més alt de les esglésies parroquials de Catalunya. És obra de l’arquitecte Francesc Vilar Carmona i va ser construït entre l’any 1895 i 1897. Pujar‐hi és tota una experiència. La vista sobre la ciutat de Valls, del perfil de pobles de 5 comarques diferents i fins al mar és espectacular.

Refugi antiaeri de la plaça del Blat

La Sala gòtica de Ca Segarra i el Refugi antiaeri de la plaça del Blat han estat recuperats com espai museístic per donar a conèixer una part molt important de la història de Valls compresa entre 1931 i 1979, des de la proclamació de la Segona República fins a la Transició, passant per la guerra civil (1936‐1939).

Capella del Roser

Al bell mig del carrer de la Cort trobem la Capella del Roser. La capella, primerament anomenada de Santa Anna i adossada a l'hospital del mateix nom, ja existia al segle XIII, però l'estructura actual de la capella, tal com la coneixem, és obra del segle XVIII. Les rajoles que trobem a la capella són de ceràmica catalana vidriada i policromada de la primera meitat de XVII, les quals representen passatges de la batalla de Lepant. Situades a banda i banda de la capella, es creu que són obra de Llorenç Passoles.

VALLS · 12 de JULIOL DE 2018