L'estació de recàrrega de cotxes elèctrics amplia servei a motocicletes i vehicles lleugers

L'estació de recàrrega de cotxes elèctrics amplia servei a motocicletes i vehicles lleugers

L'estació de recàrrega de cotxes elèctrics amplia servei a motocicletes i vehicles lleugers

Aquest dimarts 17 de juliol s’ha completat la posada en funcionament de la primera estació pública i gratuïta de recàrrega de vehicles elèctrics de Valls. Des de finals del passat mes de juny, l’estació situada al barri del Vilar ja oferia el servei de recàrrega a cotxes i avui s’ha completat oferint el servei també a motocicletes i altres vehicles lleugers. Aquesta estació ha comportat una inversió de 12.000 euros de la regidoria de Mobilitat a través de l’empresa municipal Valls Infraestructures i Aparcaments (VIAS).

L’estació està equipada amb un punt de recàrrega semi ràpid de 22KW per a dos cotxes i avui han entrat en servei els 2 punts de 2,3KW per a motocicletes i vehicles lleugers que els primers usuaris ja han pogut utilitzar. Amb la incorporació d'aquests 2 nous punts de recàrrega es pretén fomentar la utilització de vehicles més sostenibles, eficients i lleugers, molt aptes per la mobilitat urbana, com ara ciclomotors i bicicletes elèctriques.

El tipus d'estació de recàrrega elèctrica semi ràpida permet a l’usuari recarregar el seu vehicle amb unes 2 o 3 hores, depenent de la seva capacitat i característiques. L’estació s’ha ubicat al Vilar, una zona de la ciutat que concentra una important oferta lúdica, esportiva i de restauració. Així, l’usuari podrà anar al cinema, practicar esport o a un dels restaurants de la zona mentre recarrega i aparca el vehicle de forma totalment gratuïta. Per poder beneficiar-se d'aquesta estació, els interessats poden donar-se d'alta registrant-se com usuari a les oficines de VIAS (muralla de Sant Antoni, 8), on li facilitaran una targeta d'acreditació que  permetrà recarregar el vehicle a la nova estació. La mateixa targeta serà vàlida per recarregar el vehicle a totes les estacions públiques de Catalunya, gràcies a l'aliança de municipis per la interoperabilitat impulsada en el marc del pla estratègic PIRVEC.

Les places d’aparcament reservades a l’estació de Valls són exclusives per als vehicles elèctrics que estan recarregant el seu vehicle. El temps màxim d'estacionament i recarrega és de 3 hores, ajustant-se així al temps màxim d’estacionament a la zona del Vilar. Cal tenir en compte a més que l'estacionament d'un vehicle elèctric a les zones blaves de Valls ja és totalment gratuït des de fa uns dos anys arran de l'última modificació de l'ordenança municipal que regula l'estacionament en via pública.

 

ALTRES NOTÍCIES RELACIONADES

>> Entra en servei el primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics públic i gratuït

 

VALLS · 17 de JULIOL DE 2018