El Festiuet se suma a la campanya "La Festa en Pau!" contra les agressions sexistes

El Festiuet se suma a la campanya "La Festa en Pau!" contra les agressions sexistes

El Festiuet se suma a la campanya "La Festa en Pau!" contra les agressions sexistes

> S’instal•larà un punt d’informació i atenció en el recinte durant els concerts

El Festiuet 2018, festival de música alternativa que se celebra els propers dies 10 i 11 d’agost a Valls, se sumarà enguany al protocol municipal contra les agressions sexistes en l’oci i la festa. Així ho han acordat els organitzadors del Festiuet amb l’Ajuntament de Valls en una iniciativa conjunta de les regidories de Participació Ciutadana i Igualtat, Cultura i Acció Cívica i Joventut. D’aquesta manera, durant les dues nits de concerts s’instal•larà un punt d’informació i atenció i, a la vegada, durant el Festiuet hi haurà intervencions educatives per tot el recinte i es repartirà el material divulgatiu que, sota el lema “La Festa en Pau”, informa dels detalls del protocol municipal i com actuar i a on s’han de dirigir els afectats en cas de patir una agressió.

L’Ajuntament va posar en marxa per la Festa Major de Sant Joan de 2017 el protocol contra les agressions sexistes en l’oci i la festa per tal d’assegurar que en els espais on es desenvolupin els actes nocturns tothom pugui expressar-se lliurement i amb seguretat. Aquest protocol, que es va treballar junt amb els diferents agents d’activitats d’àmbit festiu i d’oci de la ciutat i els cossos de seguretat, ja s’ha desplegat en diferents celebracions, entre elles Sant Joan, i des d’enguany a les diferents festes majors dels barris de Valls.

L’objectiu és anar estenent la iniciativa a totes les activitats d’oci i festives. “La Festa en pau” vol ser una eina de sensibilització a la ciutadania sobre les agressions sexistes i les conductes discriminatòries i a la vegada vol donar resposta a aquestes situacions en el marc de les festes i de l'oci, on es detecten, normalment, més conductes d’aquest tipus. El protocol fixa pautes sobre com actuar davant casos de violència sexista i contra la diversitat afectiva sexual i en funció del nivell d’agressió estableix on s’han de dirigir els afectats. A més, el protocol amplia el seu àmbit d’actuació a tot tipus de violències per raó de gènere, tan dones com col•lectiu LGTBI i vol lluitar contra les conductes sexistes que contribueixen a la desigualtat i la discriminació.

Els objectius del protocol són promoure una ciutat igualitària, lliure d’actituds sexistes i discriminatòries; sensibilitzar contra aquestes actituds; promoure que les festes es puguin viure de forma respectuosa gràcies a la complicitat de tots i totes contra la violència sexista; que en els espais de festa no hi hagi discriminacions per raó de gènere; donar una resposta col•lectiva, amb corresponsabilitat davant de qualsevol agressió i/o discriminació.

El Festiuet 2018 se celebra els dies 10 i 11 d’agost, amb un cartell que reunirà a Green Valley, la M.O.D.A., Desakato, Xavi Sarrià, Zoo, Buhos, Doctor Prats, Roba Estesa, Auxili, Smoking Souls, La Sra. Tomasa, El niño de la hipoteca, Vendetta, Sons of Aguirre & Scila, Atupa, Dakidarría, El Diluvi, Suu, DJ Plan B i DJ Monka.

VALLS · 6 D’AGOST DE 2018