A la venda l'abonament de tardor dels Teatres de Valls

A la venda l'abonament de tardor dels Teatres de Valls

> Joan Pera, les aclamades "Noies de Mossbank road" de Sílvia Munt i "Èdip" d’Oriol Broggi fan la tripleta de l’abonament

> Els abonaments es venen no sols a taquilla sinó també per internet i per telèfon, a partir de les 12 hores

Tripleta de grans espectacles per a la temporada de tardor dels Teatres de Valls amb Joan Pera i els directors Sílvia Munt i Oriol Broggi que permetran gaudir de tres dels muntatges més aplaudits els darrers mesos. La comèdia "El fantasma de Canterville", amb un ampli repartiment encapçalat per Joan Pera; l’elenc femení de "Les noies de Mossbank road" amb Clara Segura, Marta Marco i Cristina Genebat; i la tragèdia amb un extens equip, "Èdip", liderada per Julio Manrique. L’abonament del Centre Cultural sortirà a la venda a partir del dimecres 12 de setembre a les 12 h, en les taquilles centrals del Principal, i per primer cop simultàniament al web www.ticketea.com i al telèfon 902 044 226.

Una hilarant comèdia, "El fantasma de Canterville", encapçalada per aquest monstre teatral i de l’humor que és el mataroní Joan Pera que, amb 70 anys, farà vibrar les audiències més àmplies. Pera es posa en la pell d’un dels grans personatges de la literatura universal que va néixer a partir d’una novel·la curta escrita per l'autor irlandès Òscar Wilde l’any 1887. Serà el primer espectacle de l’abonament de Tardor dels Teatres de Valls, que arribarà al Centre Cultural dissabte 27 d’octubre.

Elenc femení

La segona obra de l’abonament de Tardor serà "Les noies de Mossbank road", l’aclamat muntatge dirigit per Sílvia Munt i protagonitzat per Clara Segura, Marta Marco i Cristina Genebat que acollirà el Centre Cultural divendres 16 de novembre. La història pivota al voltant de l’amistat que sorgeix en un espai de llibertat com és un pis d’estudiants, lluny del pes de la família.

Aquesta comèdia sobre l’amistat i el pas del temps té el seu gruix en els tres anys que les protagonistes comparteixen pis. Una és addicta al sexe, l’altra va d’intel·lectual, la tercera és intuïtiva i insegura. Però fan pinya, són com una família. L’obra és un cant a l’amistat i com pot perdurar amb el pas del temps.

Revisió dels mites grecs

El tercer muntatge arribarà dissabte 1 de desembre amb "Èdip" del grec Sòfocles en una nova versió de Jeroni Rubió Rodon, conduïda pel director de moda, Oriol Broggi, home que ha obert el Festival d’estiu de Barcelona, el Grec 2018. L’espectacle compta amb un repartiment encapçalat per Julio Manrique, que lidera aquesta revisió contemporània d'una de les grans tragèdies gregues que ens arriba de la mà de la producció del Teatre Romea de Barcelona, on s’ha estrenat.

L'equip d'actors es completa amb la participació de Carles Martínez, amb una llarga història a sobre dels escenaris barcelonins i que representa al poble de Tebes a través del seu sacerdot. Mercè Pons, guanyadora del premi de la Crítica de Barcelona com a Actriu Revelació és Iocasta, la dona i a la vegada mare del rei Èdip. Els joves Marc Rius i Clara de Ramon seran les persones de confiança del rei: el seu tiet Creont, company d'Èdip abans de ser desterrat pel seu nebot, i Antígona, la filla que guiarà al seu pare després de perdre la vista. Miquel Gelabert hi treballa amb dos personatges de curtes intervencions però que atorguen importants pistes sobre l'avenir del rei Èdip: Tirèsies i el pastor. Ramon Vila, qui també havia treballat anteriorment amb Oriol Broggi, serà l'astut missatger del rei de Tebes.

Totes les funcions seran a les 21 h. L’abonament del Centre Cultural sortirà a la venda dimecres 12 de setembre a les 12 h, en les taquilles centrals del Principal de Valls. També al telèfon 902 044 226 (de dilluns a dijous de 9.30h a 14.30h i de 16h a 18.30h i els divendres de 9h a 15h), així com les 24 hores a la web de Ticketea. El preu és de 45 € amb el carnet Amics dels Teatres de Valls, i de 50 € sense aquest.

 

Detall dels espectacles en abonament

 

Dissabte 27 d’octubre. 21 h. Centre Cultural

Teatre

EL FANTASMA DE CANTERVILLE, d’Oscar Wilde

Amb Joan Pera, Pep Sais, Òscar Castellví, Betsy Túrnez, Elisabet Casanovas i David Olivares

Una hilarant i emotiva comèdia

Lord Canterville convida l’empresari nord-americà Hiram S. Otis i la seva família a passar el cap de setmana al seu antic castell a Anglaterra. Els adverteix que el fantasma de Sir Simon de Canterville, avantpassat familiar, vaga per la casa d’ençà que assassinà la seva esposa. Però els nous inquilins no fan cas i es burlen del fantasma que, a fi de mantenir intactes la reputació i l’honor, farà tot el possible per atemorir-los. Joan Pera es posa en la pell d’un dels grans personatges de la literatura universal.

 

Divendres 16 de novembre. 21 h. Centre Cultural

Teatre

Sílvia Munt dirigeix

"Les noies de Mossbank road", d’Amelia Bullmore

Amb Cristina Genebat, Marta Marco i Clara Segura

L’emotiva crònica d’una amistat

La història de l’amistat sorgida en un espai de llibertat com és un pis d’estudiants. Les protagonistes, entre els 18 i els 19 anys, fan l’estirada juntes i descobreixen qui són per primera vegada. Tot i les diferències, acaben transformant la casa en una nova llar i formen una nova família. En aquesta època construiran a Mossbank road el que serà per sempre el seu refugi, on sembla que res dolent no els pot passar. La cara més fosca de la vida interromprà el paradís. Un fet inesperat les afectarà profundament i marcarà les decisions per determinar el futur.

Producció: Bitò

Copresentat amb Bitò

 

Dissabte 1 de desembre. 21 h. Centre Cultural

Teatre

Oriol Broggi dirigeix "Èdip", de Sòfocles

Amb Julio Manrique, Carles Martínez, Marc Rius, Mercè Pons, Ramon Vila, Miquel Gelabert i Clara de Ramon

Una revisió d’una gran tragèdia grega al segle XXI

Èdip regna la ciutat de Tebes amb la seva esposa Jocasta, la vídua de Lai, el rei mort. Quan la ciutat està colpejada per nombrosos mals, el poble demana ajut al seu rei i ell els promet venjança. Des de Delfos, Creont porta una mala notícia: qui va matar Lai és el causant d’aquesta tragèdia i només el seu càstig pot salvar al ciutat. Quan el rei de Corint, Pòlib – el qual Èdip considera el seu pare– mor, arriba la veritat: Èdip és el causant dels problemes de Tebes. Sense saber-ho, ha mort el seu propi pare, el rei Lai, i Jocasta, amb qui s’ha casat i amb qui ha tingut quatre fills, és també la seva pròpia mare. Assabentada d’això, ella es lleva la vida i el seu fill, davant el cadàver de la mare i esposa, s’arrenca els ulls, desesperat, i reclama el càstig que ell mateix va prometre al culpable, per així salvar Tebes.

Versió: Jeroni Rubió Rodon

Dramatúrgia: Marc Artigau i Oriol Broggi

Producció: Teatre Romea

Copresentat amb Focus

 

>> Més informació amb tota la programació dels Teatres de Valls

 

VALLS · 5 DE SETEMBRE DE 2018