Un curs de fotografia castellera es desenvoluparà per la Fira de Santa Úrsula

Un curs de fotografia castellera es desenvoluparà per la Fira de Santa Úrsula

> Consta de dues sessions, els dies 14 i 21 d’octubre

> L’apartat visual pren força a la mare de totes les diades castelleres

La Fira de Santa Úrsula de Valls compta enguany amb un curs especialitzat en fotografia castellera, una de les novetats visuals de la celebració. El fotògraf Jon TC Photo ha organitzat aquesta formació per aprendre a treballar a fons el què implica estar a plaça convivint amb els i les castelleres i captar els moltíssims instants que passen contínuament al voltant de la càmera. Tot això, en una diada castellera tan especial com la de Santa Úrsula a la plaça del Blat, amb les dues colles locals, la Vella dels Xiquets de Valls i la Joves Xiquets de Valls, adquireix una dimensió excepcional.  El curs serà impartit pel fotògraf Jon TC i també hi participaran dos altres destacats fotògrafs castellers, com són Pere Toda i Lins Griñó.

El curs de fotografia castellera que per primer cop s’imparteix per la Fira de Santa Úrsula de Valls serà de caràcter teòric i pràctic. La primera sessió serà teòrica, per tal que els alumnes coneguin els nous elements a tenir en compte en una diada castellera. La segona sessió es realitzarà el mateix dia de Santa Úrsula al km0 casteller, per aprendre en una de les places històriques i presents on es viuen molt intensament els castells. Les dates seran els diumenges  14 i 21 d'octubre.

La primera sessió abordarà els plantejaments importants que cal tenir clars abans d’una diada castellera, el material fotogràfic principal i imprescindible per treballar a plaça, els aspectes tècnics i de situació a tenir en compte durant la diada, els centres d’interès del reportatge, l’entorn que hi ha i que el fotògraf no pot obviar, com aprendre a diferenciar-se de la resta de fotògrafs, el visionat de les fotografies castelleres, la interacció a plaça amb les colles, la post-producció i edició de les fotografies, els canals i mitjans on donar a conèixer l’obra, així com el màrqueting  per a la venda o cessió de les imatges.

En la segona sessió del curs es farà la pràctica directament a la plaça del Blat, on els alumnes durant a terme tots els coneixements apresos a l’aula en la sessió anterior i buscaran donar un nou aire a les fotografies per aconseguir captar l’essència de tot el que passi durant la jornada castellera.

El fotògraf
Jon TC va obtenir el 2n Premi de fotografia castellera de la temporada 2017, atorgat per Revista Castells i Repsol dins la Nit de Castells que anualment se celebra a la ciutat de Valls, així com el guardó Foto Indret de l’any de  la Revista Descobreix Catalunya amb una imatge castellera de la Diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès el 2014. Imparteix cursos de fotografia castellera des de del 2016, és membre del col·lectiu de fotògrafs castellers “Fort!” amb qui exposa anualment des del 2015, i té un estudi de fotografia professional propi a Reus on imparteix altres cursos.

 

Més informació:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - 646 22 04 24

 

>> TOT SANTA ÚRSULA 

> Descarregar programa (pdf)

> Visualitzar programa (issu)

 

VALLS · 5 D'OCTUBRE DE 2018