Una cinquantena d'agents culturals enceten una nova edició del programa "Cultura Participativa"

Una cinquantena d'agents culturals enceten una nova edició del programa "Cultura Participativa"

> La societat civil vallenca n’és la principal protagonista i organitzadora

La nova edició del programa «Valls, Ciutat de cultura participativa» inclou 165 actes que abasten des d’aquest octubre fins a final de gener de 2019, havent estat preparats per una cinquantena llarga d'agents culturals.  Les activitats es difondran tant en edició impresa com pels canals 2.0 de l’Ajuntament, el web municipal www.valls.cat, així com a través de l’aplicació Valls APP per a dispositius mòbils.

El nou programa «Valls, Ciutat de cultura participativa» recull les activitats que es podran gaudir en els diferents espais culturals durant els quatre propers mesos. Presentats en format d’agenda amb informacions de cadascun d’ells elaborades per les mateixes entitats organitzadores, els actes pertanyen a diferents tipologies: concerts, cant coral, exposicions, xerrades, taules rodones, activitats multidisciplinars, commemoracions, contacontes, cinema documental, festivals, teatre, ballables, tallers, jornades, trobades, cultura popular, presentacions de llibres, desfilades de moda o actes solidaris. El programa tampoc no oblida alguns moments destacats del calendari anual com les celebracions nadalenques, la dels Tres Tombs de Sant Antoni Abat o la de la Mare de Déu de la Candela.

L'edició impresa és de 15.000 exemplars i es difon a les bústies de totes les llars vallenques i alhora es troba als taulells d'informació ciutadana i cultural: Oficina d’Atenció al Ciutadà, Oficina de turisme, Espai Ca Creus,  Teatre Principal, Centre Cultural o Vallsgenera. El programa també arriba als ciutadans a través dels canals 2.0 de l’Ajuntament, el web municipal, així com mitjançant l’agenda de fàcil consulta inclosa en la Valls APP, aplicació per a dispositius mòbils i de caràcter gratuït, que permet actualitzar permanentment els continguts. D'aquesta manera, a més de les activitats que ara s'anuncien, les diferents entitats poden difondre on line les noves activitats que progressivament vagin organitzant.

El regidor de cultura, Marc Ayala, ha destacat «la voluntat de servei a les entitats i a les petites empreses culturals de la nostra ciutat que presideix el programa Valls, Ciutat de Cultura Participativa, així com l’ús cada cop més ampli que es fa de noves eines com la Valls App que permeten acostar l'activitat a més ciutadans i especialment també a segments de població joves».

Efervescència d’iniciatives
Les entitats, empreses i altres ens organitzadors d'actes han estat l’Agència Artística Loren, Amics de la Música, Associació per la Cavalcada dels Reis, Associació Porta Oberta, Associació SuiteCor, AV Habitatges Colla Vella dels Xiquets de Valls,  Cambra de Comerç i Industria, Campus Extens URV Valls, CB Valls Comissió social, Cel Rogent, Centre Cívic, Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Camp, Centro Aragonés, Cia. Passabarret, Cine Club Valls, Colla Gegantera El Calçot, Colla Gegantera La Pessigolla, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Comerç de Valls, Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Coral Infantil Cors Alegres, Cor Audite, CRP de l’Alt Camp, Diputació de Tarragona, EMM Robert Gerhard, Equip Valls Viu la Moda, Escola Enxaneta, European College, Fan del Lluís, Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, Fundació GINAC, Fundació Unió d’Anelles de la Flama, Grup de Nadal d’Artistes Vallencs, Grup Poliedre, Hoquei Club Valls, Institut d’Estudis Vallencs, Institut Jaume Huguet, JCA Cinemes, Jordi Saurí i Torras, Lapsus Teatre, Llar del Jubilat, Llibreria Tram, Món Casteller · Museu Casteller de Catalunya, Museu de Valls, Parròquia de Sant Joan, pastisseries i forns de Valls, Pisos de Clols, Prèmium Actors, Revista Castells, Societat Coral Aroma Vallenca, Societat de Sant Antoni,  TAC12, Taula de les capacitats, Vallsgenera i Xarxa de Comunicació Local.

Per a l'edició impresa del proper programa de Cultura Participativa, que inclourà els actes previstos entre el febrer i mitjans de juny de 2018, les entitats i agents culturals poden enviar les seves activitats abans del divendres 14 de desembre de 2018 a la Xarxa de Cultura, carrer Sant Pere, núm. 2, o bé a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

> Descarregar el programa (pdf)

VALLS · 9 D'OCTUBRE DE 2018