Tots els animals d'Àfrica, espectacle familiar al Principal

Tots els animals d'Àfrica, espectacle familiar al Principal

Tots els animals d'Àfrica, espectacle familiar al Principal

> Aquest dissabte s’enceta la nova temporada de muntatges familiars als Teatres de Valls

> La companyia La Baldufa porta el seu “Safari”

Aquest dissabte 13 d’octubre els Teatres de Valls obren la temporada d’espectacles familiars amb la Companyia de Comediants La Baldufa i el seu espectacle «Safari», que es podrà gaudir al Teatre Principal. La funció està programada a les 6 de la tarda i és la primera de les tres incloses en l’abonament familiar, que també inclou la companyia de titelles Matito, al novembre, i el musical de Teatre al Detall, al desembre.  L’abonament es pot adquirir fins aquest mateix dissabte.
La Companyia de Comediants La Baldufa, amb més de vint anys de trajectòria en el món dels espectacles familiars, serà l’encarregada d’obrir la temporada de tardor per als més menuts i les seves famílies aquest proper dissabte 13 d’octubre. El Teatre Principal acull el muntatge «Safari». En Pinyot i en Carabassot són els dos personatges protagonistes que ens expliquen el conflicte en què s’han trobat immersos a la sabana, on s’han desplaçat després d’haver rebut la notícia que els advertia de la misteriosa desaparició del lleó.

En la seva tasca d’investigació interpel·len la girafa, el mico, l’elefant, el cocodril… i en plena aventura, els protagonistes topen amb el lleó, capmoix i pensarós, que no sap rugir. Amb la ferma voluntat de resoldre el cas i donar-li un cop de mà, els intrèpids investigadors de La Baldufa miren d’esbrinar quins són els motius d’aquest pesar. L’espectacle està adreçat a les nenes i nens a partir dels 4 anys, i juga amb una escenografia que es desdobla per a aconseguir un espai atractiu que reflecteixi tot l’ecosistema africà.

Darrera aquesta trama, aborda la qüestió del bullying. Les nenes i els nens poden entendre les seves amenaces a partir del comportament del cocodril i el lleó, i també del de la girafa, el mico i l’elefant. La preocupació d’en Pinyot i en Carabassot és similar a la dels pares i mestres. Els infants també poden ser ferotges i cruels amb els companys. En canvi, tenim el convenciment que, per mitjà de l’educació i el treball, es poden potenciar actituds i comportaments en positiu que permetin una convivència dolça i tranquil·la.

Companyia veterana

La Companyia de Comediants La Baldufa neix a la ciutat de Lleida l’any 1996. Els seus objectius principals  són oferir espectacles d’alta qualitat artística; crear muntatges multidisciplinaris, utilitzant el màxim de recursos teatrals; oferir-los per a tots els públics però majoritàriament per al públic infantil; i crear peces ideològicament compromeses amb els valors de solidaritat, tolerància i respecte.

La companyia ha estat present en molts teatres i festivals catalans i de l’estat espanyol, com per exemple: Teatre Nacional de Catalunya, Gran Teatre del Liceu, Teatralia de Madrid, Festival Internacional de Teatro de Getafe, Festival Internacional de Pallassos Charlie Rivel de Cornellà, Fira de titelles de Lleida, Mostra Internacional de Titelles de la Vall d’Albaida, Mostra de Teatre Reclam de Castelló, Fiestas del Pilar de Saragossa, Festa de La Mercè de Barcelona, entre altres.
La Baldufa també ha estat present en nombrosos festivals europeus a França, Itàlia, Alemanya, Anglaterra, Portugal, Bèlgica, Hongria, Països Baixos, Àustria, Dinamarca, Polònia, Finlàndia, Noruega, Luxemburg, Romania, Suïssa i Irlanda del Nord. Fora del continent europeu ha estat a Mèxic, Xina, Costa Rica i Xile.

VALLS · 11 D'OCTUBRE DE 2018