Principals acords de Junta de Govern

Principals acords de Junta de Govern

- Licitació de les obres a la carretera del Pla i Passeig dels Caputxins. La Junta de Govern ha aprovat els plecs de clàusules i la licitació, per un import d’1.451.000 euros IVA inclòs, de les obres de reurbanització del passeig dels Caputxins i carretera del Pla. L’obra inclou tots els vials que enllacen aquestes dues zones, en concret, els carrers de Veciana, Maria Codina, Priorat del Lledó, Sant Magí i Francesc Rodon i Queralt. La reurbanització del passeig dels Caputxins posarà en valor els elements patrimonials en aquest passeig de 185 metres de longitud. Així, a la part alta s’ha previst una plataforma viària a un sol nivell que unirà els edificis històrics de l’església de la Mare de Déu del Lledó, la Biblioteca Popular i la Casa de Cultura. En aquest extrem del passeig s’empraria un paviment diferenciat, s’eliminarien els aparcaments per alliberar la zona de cotxes estacionats i la secció de vial seria a un sol nivell. D'aquesta manera, es crearia l'efecte urbanístic d'un espai en format de plaça al final de passeig dels Caputxins que destacaria visualment aquesta cruïlla presidida pels tres edificis. De manera similar s'actuaria al principi del passeig, a la cruïlla amb la plaça Font de la Manxa que presideix el monument als Xiquets de Valls que l'any 1969 va erigir l'escultor vallenc Josep Busquets. També s'ha projectat una plataforma viària a un sol nivell que faria més fàcil i còmoda aquesta cruïlla per als vianants, a més de diferenciar el tipus de paviment per conformar també una plaça al voltant del monument. En la resta del passeig es manté la configuració actual amb l'espai central per a vianants de 7 metres d'amplada, renovant això sí tot el paviment. Es conservarien els arbres i també els punts de llum actuals característics del passeig, tot i que es restaurarien i es modernitzaria la instal·lació elèctrica i es canviarien a tecnologia led per augmentar així lluminositat i reduir consum energètic. Les voreres laterals s'ampliarien fins com a mínim als 1,2 metres. El projecte prioritza en molts punts la mobilitat dels vianants, especialment a les cruïlles amb els carrers Veciana, Maria Codina, Priorat del Lledó i Sant Magí. En aquest punts, el vianant no haurà de baixar i pujar de la vorera per creuar el carrer, sinó que la vorera tindrà continuïtat al mateix nivell i tindrà una amplada de més de 3 metres. També la major part de passos de vianants són elevats i adaptats per fer-los més còmodes, per garantir que els vehicles redueixin la marxa de circulació. A més, els passos de vianants inclouen paviment especial adaptat a normativa que indica l'existència d'una cruïlla a les persones cegues i les guia per on creuar-la.

- Aprovació de la memòria de millora de l’enllumenat del passeig de l’Estació. La Junta ha aprovat la memòria tècnica i els plecs de clàusules per a la licitació de la modernització del sistema d’enllumenat del passeig de l’Estació per un import de 42.400 euros IVA inclòs. Amb l’actuació se substituirà l’enllumenat amb leds, més eficients energèticament i amb major nivell d’il·luminació a la via pública, mantenint això sí els actuals i característics fanals del passeig. En concret, la modernització abraça el tram del passeig de l’Estació entre el carrer Colom i la plaça de l’Estació. En el primer tram del passeig, entre els carrers Anselm Clavé i Colom, enguany ja es va modernitzar l’enllumenat, incorporant tecnologia led.

- Aprovació de la memòria per a la construcció d’un local per a la protecció de gats. La Junta de Govern va aprovar la memòria tècnica i els plecs de clàusules per a la licitació de les obres de construcció d’un local per a la protecció de gats, per un import de 79.908 euros IVA inclòs. Aquest projecte va ser un dels escollits pels ciutadans en el procés de pressupostos participatius per al 2018. El projecte, a més del local, inclou la compra de gàbies i la instal·lació dels serveis de llum i aigua.

- Concessió de subvenció a la Setmana Santa de Valls. La Junta ha aprovat la concessió d’una subvenció municipal de 7.000 euros a l’Agrupació de Confraries i Germandats per les activitats que organitza amb motiu de la Setmana Santa de Valls.

ALTRES INFORMACIONS D’INTERÈS

- Recepció a les associacions de veïns de Valls. Trametem fotografia de la recepció anual que ofereix l’Ajuntament a les diferents associacions de veïns de Valls. Durant l’acte, que es va celebrar ahir, es va procedir a la concessió de les subvencions a les diferents entitats veïnals per les activitats que organitzen. En concret, s’han concedit subvencions a les associacions de veïns de la Xamora (1.721 euros), Mas Clariana (1.936), barri Colla Vella (1.075), Francesc Clols (1.505), Barri Alt Camp (2.760), les Fonts del Lledoner de Fontscaldes (1.828), Portal Nou (645), Santa Gemma (1.371), el Fornàs (1.505), la Vallvera (1.290), les Comarques (2.975), Barri Antic (2.402), Sant Josep Obrer (2.079) i la Fraternal (3.657). L’acte va comptar amb la participació dels presidents i representants de les diferents juntes de les associacions, l’alcalde de Valls i diferents regidors del consistori.

- Reunió de l’alcalde amb els veïns del Barri Alt Camp. L’alcalde de Valls, Albert Batet, acompanyat per la regidora de Via Pública i Serveis, Dolors Farré, es va reunir ahir amb els veïns del Barri Alt Camp. Durant la reunió es van repassar aspectes de via pública i manteniment del barri. En aquest sentit, es va acordar que l’Ajuntament encarregaria un projecte de millora del carrer Oller i Rabassa. També es va destacar la necessitat de millorar el servei de neteja viària i les zones verdes del barri, així com actuacions a la zona del parc infantil.

VALLS · 14 DE NOVEMBRE DE 2018