Tret de sortida a la nova temporada de marxa nòrdica del Patronat Municipal d'Esports

Tret de sortida a la nova temporada de marxa nòrdica del Patronat Municipal d'Esports

El passat dissabte 10 de novembre va començar la temporada de marxa nòrdica que organitza el Patronat Municipal d'Esports. L'inici de la jornada es va dedicar a la sessió d'iniciació amb una dotzena de participants que van aprendre a utilitzar el bastons en coordinació amb el caminar amb la tècnica tradicional. La sessió va anar a càrrec de Joan Manel Rubio, tècnic del PME, i va tenir lloc a la zona de gespa de la pista d'atletisme del Fornàs.

Tot seguit es va realitzar la primera sortida de la temporada amb més d'una vintena de participants que van fer un circuït circular de poc més de 10,5 quilòmetres. El trajecte, amb dues hores i mitja de durada, es va iniciar a la plaça del Carme de Valls, va seguir fins a Vallmoll i es va tornar al punt d'inici.

Les properes sortides de marxa nòrdica estan previstes pel diumenge 25 de novembre fent el recorregut Plana d'En Berga – Fontscaldes, d'uns 12 quilòmetres, i dissabte 15 de desembre, un circuït circular a Bràfim, també de 12 quilòmetres.

Beneficis de la marxa nòrdica

La marxa nòrdica és una activitat segura, eficaç i equilibrada que ens ajuda a treballar tot el cos de forma simètrica. Consisteix en caminar amb bastons amb la finalitat que ens ajudin a impulsar-nos cap endavant i així fem servir el braços i la part superior de cos amb l'objectiu de mobilitzar fins el 90% dels músculs del cos.

La marxa nòrdica ens permet adaptar el nivell de l’activitat segons l’objectiu del practicant. Això fa que sigui una activitat apte per a tothom, des de nens fins a persones de la tercera edat. En l'àmbit de la salut és un esport que facilita una hàbits de vida actius i és recomanada en processos de rehabilitació o tractament d’algunes patologies. Un dels altres objectius és la millora la condició física.

Com a principals beneficis de la marxa nòrdica destacaríem la millora de la higiene postural, la pressió sobre les articulacions; afavoreix la prevenció de malalties cardiorespiratòries, afavoreix el reg sanguini; augmenta la despesa calòrica un 40% més que si només es camina; realitzada de forma regular ens ajuda al control de la pressió arterial i el colesterol i el drenatge limfàtic; estimula el sistema immunològic, i millora de la coordinació. Aconseguir aquests beneficis només serà possible amb una bona tècnica per obtenir els beneficis que van associats a la pràctica de la la marxa nòrdica. És molt important fer una sessió d'iniciació i unes quantes sortides amb un tècnic qualificat a fi d'aconseguir els beneficis d'aquesta activitat.

VALLS · 14 DE NOVEMBRE DE 2018