Més de 300 alumnes participen en el mercat del RECanvi Escolar

Més de 300 alumnes participen en el mercat del RECanvi Escolar

Actes amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2018

Amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2018, que se celebrarà entre el 17 i el 25 de novembre amb l’objectiu de generar sensibilitat envers la prevenció, la reutilització i el reciclatge dels residus, des del Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Valls s’han organitzat diversos actes centrats especialment en el foment de l'allargament de la vida útil dels objectes i de l’economia circular.

Aquest dimarts dia 20 de novembre, s'ha celebrat la tercera edició del mercat del RECanvi Escolar que ha reunit a 325 alumnes de 5è curs de primària de totes les escoles de la ciutat. Cadascun d'ells ha portat fins a 4 objectes que ja no vulguin (jocs i joguines, roba, material escolar o material esportiu) per tal d'intercanviar-los per objectes d'altres alumnes.

Un dels objectius de l'activitat és sensibilitzar els escolars sobre la possibilitat de reutilitzar molts dels objectes que guardem a casa i que ja no utilitzem, allargant així la vida útil dels objectes i, sobretot, compartir-los amb altres nens i nenes. A les dues edicions anteriors d’aquest esdeveniment s’han aconseguit intercanviar al voltant de 500 objectes, fet que ha permès evitar en total entre 125 i 150 Kg de residus. De mitjana, cada alumne va aconseguir evitar la generació de més de mig quilo de residus.

Per altra banda, també s'ha organitzat una sessió informativa sobre l'economia circular. Així, el dimecres 21 de novembre a les 19 hores tindrà lloc a la sala d'actes de l'IEV la xerrada «Què és l’economia circular? Estratègies empresarials per caminar cap a la sostenibilitat», organitzada pel departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Valls amb la col·laboració de l'Institut d’Estudis Vallencs, la Diputació de Tarragona i l'Antena del Coneixement de la URV. La sessió anirà a càrrec d’Alfred Vara, Cap del Departament de Prevenció de residus i eficiència dels recursos de l'Àrea d'Economia Circular de l'Agència de Residus de Catalunya.

VALLS · 15 DE NOVEMBRE DE 2018