Valls crearà un centre de protecció i recuperació de gats

Valls crearà un centre de protecció i recuperació de gats

L'Obra Social "la Caixa" col·labora amb els programes de serveis socials en els àmbits d'aliments, infància i violència de gènere

> Amb una inversió de 80.000 euros, és un dels projectes escollits en el procés de pressupostos participatius

L'Ajuntament de Valls invertirà 80.000 euros en la creació d'un centre de protecció i recuperació de gats, un dels projectes que la ciutadania va escollir en el passat procés de pressupostos participatius. Aquest dilluns dia 19, el regidor de Territori i Medi Natural, Martí Barberà, acompanyat per representants de l'Associació Vallsgat han visitat l'espai on s'ubicarà el centre, al carrer Oller i Rabassa.

En concret, s'ha previst la construcció d'un equipament de 40 m2 amb diferents mòduls per atendre amb totes les condicions gats adults i cadells, a més d'un espai per a cures d'infermeria als animals que ho requereixin. El projecte preveu gàbies i mobiliari, així com el tancament i la jardineria al solar, d'uns 260 m2, on hi haurà el centre.

Els voluntaris de l'Associació Vallsgat, que ja col·laboren amb l'Ajuntament en el control de colònies de gats al carrer així com el seu rescat, protecció i atenció veterinària quan és necessari, seran els encarregats del nou centre. Fins ara, molts dels voluntaris tenien cura dels gats a casa seva, una atenció que ara podran fer directament al nou centre d'acollida i protecció, amb totes les condicions i equipaments necessaris.

L'any passat, entre les tasques de control de les colònies de gats al carrer, Vallsgat va esterilitzar 187 gats, una mesura que evita el creixement descontrol·lat de les colònies i les molèsties i problemàtiques que això pot generar. A més, la mateixa associació s'encarrega, quan es possible, de donar gats en adopció. En aquest sentit, l'any 2017, des de Vallsgat es va gestionar la donació d'una vuitantena de gats.

Amb la posada en funcionament del nou centre de protecció i recuperació de gats i la millora dels serveis, l'Ajuntament ampliarà el conveni que des de l'any 2010 manté amb Vallsgat. A la vegada, es vol aprofitar el nou projecte per iniciar una campanya per fomentar la conscienciació ciutadana al voltant de la tinença responsable d'animals de companyia, per evitar especialment el seu abandonament.

VALLS · 19 DE NOVEMBRE DE 2018