Es constitueix a Valls la Taula per a la igualtat en l'àmbit LGBTI

Es constitueix a Valls la Taula per a la igualtat en l'àmbit LGBTI

Dimarts 20 de novembre s'ha constituït a Valls la Taula per a la igualtat en l'àmbit LGBTI amb l'objectiu de crear un espai de debat, coordinació i impuls d'actuacions en aquesta matèria. L'acte ha comptat amb la participació de Mireia Mata, directora general d'igualtat, Jordi Cartanyà, regidor de Benestar Social, Núria Gavarró, regidora d'Igualtat i els representants que formen part de la Taula. Concretament són, per part de l'Ajuntament de Valls, els departaments de Serveis Socials, Joventut i Acció Cívica, Ensenyament, Oficina d’Atenció al Ciutadà, Policia Local, Igualtat i Ocupació a través de Vallsgenera, i per part de la Generalitat, CAP Valls Urbà, Mossos d’Esquadra, Servei d’Ocupació de Catalunya i Ensenyament amb els equips d'assessorament i orientació psicopedagògica.

Anteriorment, a les 10 hores, ha tingut lloc la signatura del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Valls i la Generalitat de Catalunya per al desenvolupament del Servei d'Atenció Integral LGBTI. Des del juny de 2017 es duu a terme, a l'Ajuntament de Valls, el Servei d'Atenció Integral LGBTI (SAI). Aquest servei forma part del Contracte Programa entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l'Ajuntament de Valls, relatiu al benestar social i les polítiques d'igualtat. El SAI LGBTI de Valls ofereix atenció social i acompanyament, així com informació i assessorament en els àmbits social, jurídic i psicològic.

L'Ajuntament de Valls, com a administració pública de Catalunya, ha de vetllar per a la garantia d'una protecció integral, immediata i efectiva, per tal de garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. També estableix i regula els mitjans i mesures per fer efectiu el dret a la igualtat i la no discriminació per raó d'orientació sexual, d'identitat de gènere o expressió de gènere, tant en l'àmbit públic com privat.

Els objectius de la Regidoria de Benestar Social i la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Valls, en l'àmbit del SAI són l'atenció de proximitat i l'acompanyament a les persones LGBTI a nivell individual i la coordinació interadministrativa tant per a la resolució d'actuacions a nivell individual, com per a la diagnosi, el disseny de polítiques d'igualtat, i la sensibilització a la població general. Es pot accedir directament al servei per via telefònica al telf 977 614040 o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 VALLS · 20 DE NOVEMBRE DE 2018