Nova edició de la campanya de prevenció de residus "X Nadal sóc ecoespecial" amb el suport del comerç

Nova edició de la campanya de prevenció de residus "X Nadal sóc ecoespecial" amb el suport del comerç

> La iniciativa pretén posar en valor les bones pràctiques ambientals dels establiments comercials vallencs i fomentar la reducció de residus

El departament de Via Pública i Serveis de l'Ajuntament de Valls amb la participació dels comerciants de Valls ha engegat la segona edició de la campanya de prevenció de residus «X Nadal sóc ecoespecial» amb l'objectiu de posar en valor l’esforç i les bones pràctiques ambientals del comerç de la ciutat. La campanya pretén recopilar, destacar i amplificar les actuacions de caire mediambientals –ecoaccions- que s'apliquen com a iniciativa dels propis comerços, fer-les extensives a la resta de botigues i fer-les arribar també a la ciutadania.

Algunes de les noves ecoaccions que es duran a terme són per exemple a Chicbebé que donarà bosses de paper als seus clients. Aquesta ecoacció se suma a la quinzena que ja estaven en funcionament, en concret les que s'estan duent a terme als establiments vallencs promogudes pels comerços Fruiteria Ca la Vicky, Peixateria i Pesca Salada Casa Vidal, Cansaladeria i Xarcuteria Queralt i Carnisseria Montalà que utilitzen el servei de Barricleta per fer arribar la comanda a casa del comprador en bicicleta, així com Cafès Lider, que ofereix un descompte al client que porta el seu propi envàs de casa (pot de vidre, carmanyola...) per comprar el cafè. El Magatzem del Vermut també s’hi suma donant una bossa especialment dissenyada per portar les ampolles de vi, mentre que l’establiment Maricel n’utilitza de reutilitzables, Encants a Mida de paper i Font de la Salut en fa servir de compostables fetes amb blat de moro. També participen de les ecoaccions Asimètric que ha utilitzat caixes de palet per a la construcció de dos mobles taula per a la botiga i un moble per al seu aparador.

Per altra banda, a La Marieta, botiga de productes ecològics, es fomenta des de sempre la venda de productes a granel, com per exemple, pasta, llegums, infusions, fruits secs, espècies, etc. A tots aquells establiments que comuniquin les seves ecoaccions se'ls entregarà un distintiu per col·locar a l'establiment i se'n farà difusió a través de les xarxes socials de l'ajuntament.

La campanya forma part de la línia de col·laboració entre l’Ajuntament i el teixit comercial de la ciutat en favor del medi ambient i la prevenció dels residus que generem. Per a més informació de la campanya, hi ha un espai específic a la web municipal, en concret a l’adreça www.valls.cat/ecoaccions.

VALLS · 4 DE DESEMBRE DE 2018