El Grup de Salut Comunitària continua un any més amb l'Escola de Persones Cuidadores i els Tallers de Diabetis

El Grup de Salut Comunitària continua un any més amb l'Escola de Persones Cuidadores i els Tallers de Diabetis

El Grup de Salut Comunitària de Valls, després de l'èxit i la bona participació aconseguida en l'edició 2018, aquest gener 2019 inicia de nou una edició tant de l'Escola de Persones Cuidadores com dels tallers de “Diabetis, una malaltia controlada per tu”. La iniciativa sorgeix del grup de treball de salut comunitària del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de la Regidoria de Benestar Social de Valls i lideren l’Escola de Persones Cuidadores l’EAP Valls Urbà, la Fundació Vilaniu, el Patronat Municipal d’Esports, el Centre de Salut Mental de Valls – Institut Pere Mata, Creu Roja i el Centre Cívic municipal. El projecte s’impulsa com a iniciativa municipal fruit del treball en xarxa dels diferents agents, tenint en compte l’augment de l’envelliment de la població i del nombre de persones amb dependència, així com el gran nombre de persones que pateixen Diabetis.

Escola de Persones Cuidadores

L’Escola de Persones Cuidadores té com objectiu proporcionar d’una banda les habilitats necessàries a la persona cuidadora per millorar la qualitat de vida de la persona dependent i, a la vegada, posar al seu abast les eines per viure positivament l’experiència de cuidar. Les sessions, que comencen el 21 de gener i s'allargaran fins el maig, són de dues hores setmanals i es duran a terme al Centre d’Assistència Primària Valls Urbà – Dr. Sarró, els dilluns a la tarda, en concret, de les 15.15h a les 17.15h.

Durant el curs, els participants podran adquirir coneixements sobre la mobilització dels malalts, suport psicosocial, informació de recursos socials i sanitaris disponibles, així com aspectes legals de l’atenció al malalt dependent. Aquesta formació va a càrrec de professionals experts en l’àmbit sanitari, terapeutes ocupacionals, psicòlegs i treballadors socials. En aquest sentit, l’Escola es converteix en un espai de trobada i de formació on s’aporten les eines necessàries perquè el cuidador pugui desenvolupar la seva tasca de cura diària i, al mateix temps, trobar suport, compartir experiències i rebre assessorament. Per inscriure’s en aquest curs gratuït cal anar al CAP Valls Urbà (carrer Vallvera, 8) o trucar al telèfon 977 62 02 00.

Tallers 'Diabetis, una malaltia controlada per tu'

Per altra banda, els tallers 'Diabetis, una malaltia controlada per tu' tenen com a objectiu millorar la salut i la qualitat de vida de les persones que pateixen diabetis donant eines per a fomentar estils de vida saludables i prevenir problemes de salut relacionats, entenent que l’educació constitueix la base fonamental del maneig de la diabetis. Es comptarà amb diverses sessions pràctiques sobre l'alimentació, el control de la diabetis, la medicació i l'activitat física.

Els dies 22 i 24 de gener tindran lloc les sessions informatives on s'explicarà l'objectiu i continguts dels tallers a càrrec de Marta Sanjuan, infermera del CAP, Carme Baldrich, infermera del Pius Hospital i altres professionals. Les sessions informatives es realitzaran a la Sala d'Actes de Vallsgenera (el dimarts 24 d'11 a 12 hores) i al Centre Cívic (el dijous 24 de 18 a 19 hores). Les inscripcions a aquests tallers es podran realitzar en les mateixes sessions, o dirigint-se al CAP Dr. Sarró (carrer Vallvera, 8) a partir de la setmana del 28 de gener de 2019.

VALLS · 11 DE DESEMBRE DE 2018