Adjudicació de la modernització de l'enllumenat a tot el carrer de la Cort i el Pati

Adjudicació de la modernització de l'enllumenat a tot el carrer de la Cort i el Pati

La Junta de Govern ha procedit a l’acceptació de la proposta de la Mesa de Contractació per adjudicar a l’empresa Etra Bonal SA, per un import de 80.146 euros IVA inclòs, les obres de modernització de l’enllumenat del carrer de la Cort i el Pati. El projecte preveu la instal·lació de 26 nous punts de llum al carrer de la Cort i a les escales de la Peixateria que s’afegiran a l’actual enllumenat ornamental. S’instal·larà tecnologia led a totes les lluminàries, augmentant així la sensació d’il·luminació però reduint el consum i els costos energètics en prop d’un 80%. A la vegada, s’ha previst soterrar tot el cablejat elèctric eliminant els traspassos aeris de cables.

Tot i que es mantindran les llums ornamentals característiques del carrer de la Cort, s’instal·laran també bombetes led i es substituiran els globus actuals per d’altres de nous. El punt més destacat al carrer de la Cort i que permetrà augmentar la il·luminació serà però la instal·lació dels nous punts de llum que es col·locaran a les façanes de les cases i que il·luminaran d’una més directa el centre del carrer. Per la seva banda, al Pati es col·locaran quatre focus que, situats sobre l’estructura de la pèrgola, il·luminaran d’una manera especial el centre de la plaça. També s’ha previst substituir per llums led la il·luminació de totes les bigues de la pèrgola i es modernitzarà també l’enllumenat a la zona de l’escenari de la plaça.

Aquest projecte de reforç de l’enllumenat del Pati i del carrer de la Cort se suma al realitzat entre els anys 2016 a 2018 a bona part del Barri Antic. En aquella ocasió es van invertir 155.000 euros en la modernització i ampliació de l’enllumenat públic a 29 carrers i places del centre històric, amb la instal·lació de 241 nous punts de llum, en concret als carrers de Sant Francesc, Metges, Santa Úrsula, Enxaneta, General Reding, March Anton, Flàvia, Santa Marina, Pouet, Sant Sebastià, Figuereta, dels Bous, plaça de la Fusta, Major, Sant Antoni, Costa del Puntarró, plaça de les Garrofes, Peixateria, Roser, Gassó, entorn del Museu Casteller i la plaça de l'Oli.

Altres acords de Junta de Govern

Atorgament de subvencions per a la promoció del lloguer social. La Junta de Govern ha aprovat concedir 30.000 euros en subvencions a propietaris d’habitatges que han realitzat obres de reforma d’immobles i els han posat a lloguer social a través de l’Oficina d’Habitatge de Valls. Aquesta és una de les línies de subvencions obertes per la Regidoria d’Habitatge amb l’objectiu d’incrementar l’oferta d’habitatge de lloguer a preus assequibles. En concret, s’han concedit subvencions per a reformes de 5 pisos, un situat al carrer Montserrat i 4 més al carrer Mestral.

Subvencions a les entitats juvenils i d’educació en el lleure. La Junta de Govern ha acordat atorgar les subvencions corresponents a la convocatòria de la regidoria d’Acció Cívica i Joventut per a les entitats juvenils i d’educació en el lleure per un import total de 1.375 euros. En concret, s’ha atorgat subvenció de 375 euros al Centre d’Esplais Esquirols, 500 a l’Agrupament Escola i Guia Verge de la Candela i 500 euros més al Cor Divisi Associació (Cor Koré).

Subvenció a “La Taulada”. La Junta de Govern ha aprovat la concessió d’una subvenció de la regidoria de Via Pública i Serveis al menjador social que impulsa l’Associació Solidària del Lledó “La Taulada” per un import de 4.250 euros.

VALLS · 12 DE DESEMBRE DE 2018