Valls rebrà el Rei Baltasar de veritat a la Cavalcada de Reis

Valls rebrà el Rei Baltasar de veritat a la Cavalcada de Reis

> Ho ha acordat l’Associació per la Cavalcada de Reis d’acord amb l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Valls

> La ciutat s’adhereix així a la campanya “Baltasar de veritat”, impulsada per l’entitat Casa Nostra, Casa Vostra

El Rei Baltasar de veritat participarà aquest proper 5 de gener al vespre a la Cavalcada de Reis de Valls, que omplirà un any més d’il·lusió els carrers de la ciutat. D’aquesta manera Valls se suma a la campanya «Baltasar de veritat» impulsada per l’entitat «Casa Nostra, Casa Vostra». Amb aquesta acció, l’associació impulsora de la multitudinària manifestació «Volem acollir» ha demanat que a les cavalcades d’arreu de Catalunya es deixi de practicar el blackface, una pràctica d’arrel colonialista que consisteix en pintar de color negre la cara de persones blanques; propiciant que siguin precisament les persones negres les que hi participin al seu lloc.

La decisió ha estat presa per l’Associació per la Cavalcada de Reis de Valls, d’acord amb l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, amb qui l’entitat es va reunir la setmana passada. Així Valls s’adhereix als municipis que ja figuren dins la campanya #BaltasarDeVeritat, que ha rebut nombroses incorporacions en els darrers dies.

La nit de Reis a tocar
Cada cop queda menys per l'arribada de ses Majestats els Reis d'Orient a Valls, que faran gaudir els més petits amb la tradicional Cavalcada el dissabte dia 5 de gener. Ses Majestats els Reis d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, que arribaran a les 18.30 hores a l'estació del ferrocarril, portaran un any més la il·lusió en les seves carrosses, amb els patges, els heralds, cavalls, músics, grallers, timbalers i també les joguines per als nens i nenes vallencs que s'hagin portat bé i potser uns grams de carbó per als que no.

L'itinerari de la Cavalcada començarà a la plaça de l’Estació, seguirà pel passeig de l’Estació, els carrers Vallvera, Avenir i Anselm Clavé fins arribar a la plaça de la Font de la Manxa. D'allí ses Majestats passaran per la carretera de Montblanc, els carrers Abat Llort i Cor de Maria fins la muralla de Sant Antoni, i continuaran pel carrer de l'Església, la plaça de l'Església, la plaça del Blat, el carrer de La Cort fins arribar a el Pati. Com és habitual, els Reis rebran al Pati la benvinguda per part de l'alcalde, que els farà el lliurament simbòlic de les claus de totes les cases de la ciutat, i ells saludaran les vallenques i vallencs, en especial els més petits.

>> Descarregar programa (pdf)

MÉS NOTÍCIES DEL NADAL A VALLS

>> Valls rebrà el Rei Baltasar per la cavalcada de Reis

>> Comerç de Valls regalarà 2.000 hores d'aparcament gratuït a les zones blaves per incentivar les compres de Nadal a la ciutat

>> Cuina en directe i degustació popular del caldo de Nadal al mercat de Valls

>> Mercat d'Art Jove carregat d'actuacions musicals

>> Mercat de Nadal i la típica fira de capons i aviram, epicentre de les festes

>> Doble concert revetlla de versions per a un Cap d'Any renovat

>> Tot a punt pel típic Mercat de Nadal de Valls

>> Entrades ja a la venda pel Pessebre Vivent de Valls

>> Concerts de l'Escola de Música Robert Gerhard

>> El Parc de Nadal de Valls es dedica als contes i al circ

 

 

VALLS · 18 DE DESEMBRE DE 2018