Nit màgica de Reis

Nit màgica de Reis

> La cavalcada vallenca se suma a la iniciativa “Baltasar de veritat”

Valls prepara l’arribada de ses Majestats els Reis d’Orient i la Cavalcada el proper divendres dia 5 de gener a les 18.30h a l’estació del ferrocarril. Els savis màgics Melcior, Gaspar i Baltasar portaran la il·lusió en les carrosses, amb els patges, els heralds, cavalls, músics, grallers, timbalers i les joguines per a tots els nens i nenes vallencs que s’hagin portat bé.

Enguany, com a novetat, la cavalcada comptarà amb el Rei Baltasar de veritat. Valls se suma així a la campanya “Baltasar de veritat” impulsada per l’entitat “Casa Nostra, Casa Vostra” amb l’objectiu que a les cavalcades es deixi de practicar el blackface, una pràctica d’arrel colonialista que consisteix en pintar de color negre la cara de persones blanques, propiciant que siguin precisament les persones negres les que hi participin al seu lloc. La decisió ha estat presa per l’Associació per la Cavalcada de Reis de Valls, d’acord amb l’àrea de Cultura de l’Ajuntament.

L’itinerari de la Cavalcada començarà a la plaça de l’Estació i el passeig de l’Estació per continuar pels carrers Vallvera, Avenir i Anselm Clavé, la plaça Font de la Manxa, la carretera de Montblanc, l’Abat Llort, Cor de Maria i muralla de Sant Antoni, per entrar al Barri Antic pel carrer de l’Església, la plaça del Blat, el carrer de la Cort. La cavalcada màgica acabarà com és tradicional al Pati on ses Majestats rebran la benvinguda de l’alcalde que els lliurarà les claus de totes les cases de la ciutat.

 

VALLS · 3 DE GENER DE 2019