> Els forners de la ciutat recuperen el tradicional tortell per la diada

Valls acollirà el diumenge 13 de gener el que és ja la 40a edició des de la seva recuperació. Una celebració especial, declarada per la Generalitat Festa Tradicional d'Interès Nacional, que reuneix a Valls la millor col·lecció de carros que es pot veure desfilar per Catalunya i que té a la capital de l'Alt Camp i al seu Barri Antic un dels itineraris de més bellesa plàstica i espectacularitat. La celebració obre el calendari de grans cites festives que la ciutat de Valls organitza al llarg de l’any, en uns Tres Tombs que atresoren un veritable museu viu del transport amb cavalleries que abandonen els seus llocs de custòdia per fer-se ben visible a les places i carrers.

Entre les activitats prèvies cal destacar que el dissabte 12 de gener, i com a acte de vigília, diversos cavalls i carros recorreran la ciutat anunciant la festa de l’endemà. Els actes principals seran el 13 de gener. Així, diumenge a partir de les 11.30 h tornaran a ser més de 300 cavalls i més de 100 carros i cavalleries els que prendran els principals carrers de la ciutat. El moment més esperat arribarà al final, quan en el tercer tomb els carros enfilen des de la plaça del Blat el carrer Major, en el tram conegut popularment com a “tomb de l’ajuntament.”

Les celebracions del 40è aniversari dels Tres Tombs vallencs arriben enguany amb una inportant novetat. La Societat de Sant Antoni, els forners de Valls i la regidoria de Comerç i Turisme han volgut recuperar el clàssic tortell de Sant Antoni que es repartirà durant la diada. El tortell, que elaboraran els forns de la Barcelonesa, del Carme, Manel i Pié, es podrà comprar per 3,5 euros i s'espera repartir-ne més de 300 durant el dia gran de la festa acompanyats amb una bossa commemorativa d'aquests 40 anys de Tres Tombs a Valls.