Punt i final als actes de les Festes de Nadal i Reis amb una alta participació

Punt i final als actes de les Festes de Nadal i Reis amb una alta participació

Més de 300 cavalls i més de 100 carros i cavalleries participaran en els Tres Tombs de Valls

> Els Pastorets tanquen amb rècord de públic i el concert revetlla de Cap d’Any al pavelló Xavi Tondo s’estrena a la programació omplint pràcticament l’aforament

> El Parc de Nadal supera els 1.500 participants, un 20% més que en l’edició anterior

> Balanç molt positiu també del Pessebre Vivent que assoleix prop de 4.000 assistents

Les festes de Nadal i Reis han arribat al seu final amb un balanç marcat per l’alta participació. El programa “Nadal, enlloc com a Valls” ha reunit altre cop la iniciativa de nombroses entitats i agents en unes celebracions que excel·leixen per ser un mostrari divers i molt plural de tradicions amb més de 130 actes. El Parc de Nadal va rebre la visita de 1.517 participants, mentre que els Pastorets Principals tancaven el dia de Reis les funcions nadalenques amb prop de 2.000 espectadors, el que representa un nou rècord de públic en la història recent d’aquest clàssic teatral vallenc. El Pessebre Vivent, amb el canvi de data al cap de setmana previ al Nadal, ha ratllat els 4.000 assistents i, una nova proposta del programa, el concert revetlla de Cap d’Any s’ha estrenat també amb èxit de públic.

El nou model de 6 hores de concert revetlla per donar la benvinguda al 2019 amb la música de La Glamour Band i 7DRock va satisfer del tot les expectatives. De fet, amb 941 assistents, el pavelló Xavi Tondo del Fornàs va omplir l’aforament fins al 94%, tot un èxit en el que és el primer any d’aquest nou model per al Cap d’Any a Valls, amb bona música i preus populars que va atreure a tot tipus de públic. La campanya de venda anticipada, els dies previs al concert, va fer que més del 60% dels assistents ja haguessin comprat la seva entrada a 3 euros abans de la revetlla.

Per la seva part, el Parc de Nadal, amb les apostes distintives de la transmissió de valors, la reutilització de materials, el taller de circ més gran de Catalunya i els contes com a eix temàtic escollit enguany, ha aconseguit també una bona participació, amb 1.517 assistents, el que representa un 19,2% més respecte l’edició anterior. Ubicat a l’antic Convent del Carme, al Barri Antic de Valls, ha comptat amb la Companyia Passabarret i 14 entitats més, autèntic motor de les 54 hores d’activitats adreçades a tots els infants. A diferència de les darreres edicions que el dia més concorregut acostumava a ser el 2, enguany la jornada de major afluència ha estat el dia 3, seguida del 4, del 2 i del 28. La segona setmana del Parc, quan es concentra la major part de l’oferta i funciona a ple rendiment amb la suma dels tallers de circ i els de les entitats, es va registrar el 65% de les assistències, un 2% més que l’any passat. Durant totes les jornades, la franja de les tardes, entre les 17 i les 20h, va continuar sent la més concorreguda.

Del programa, han sobresortit de nou amb llum pròpia, els Pastorets Principals de Valls de la mà del GTP que, enguany ha introduït diversos canvis en l’escenografia i repartiment amb una excel·lent acollida per part del públic. Les set funcions dels singulars i únics Pastorets vallencs, han omplert el Teatre Principal amb 1.939 espectadors, el que passa a ser la millor xifra de públic en la història recent i confirma la tendència a l’alça d’espectadors dels últims anys. Així, en només quatre anys, els espectadors dels Pastorets han crescut en més d’un 25%.

També en l’àmbit dels Teatres de Valls, la iniciativa per vendre abonaments de la temporada següent dels Teatres de Valls com a regal de Nadal i Reis ha crescut enguany un 10.9%. D’aquesta manera, 394 persones ja disposen de les seves localitats per als tres espectacles programats al Centre Cultural inclosos dins l’abonament. La xifra encara augmentarà més ja que els properes setmanes i fins la realització del primer espectacle en abonament, el 16 de febrer, es poden seguir adquirint. Ara mateix, es pot fer a través del sistema Ticketea.com i el telèfon 902 044 226.

El Pessebre Vivent, un altre dels grans actes amb segell distintiu del programa de Nadal de Valls, ha superat amb una nota excel·lent el trasllat de les representacions en el calendari al cap de setmana previ al Nadal. El públic, que l’any passat es va quedar sense el Pessebre Vivent a causa del mal temps, ha respost de manera multitudinària amb prop de 4.000 espectadors, tot un èxit que consolida el model participatiu del muntatge que, des de la seva creació, ha aconseguit portar a 28.000 persones a un pessebre que s’aixeca en l’entorn més històric del Barri Antic i l’església de Sant Joan.

Les activitats populars al carrer també han assolit una molt bona participació, entre elles l’obertura de l’enllumenat ornamental i l’arbre del Pati, el tradicional Mercat de Nadal i Fira d’Aviram o el Mercat d’Art Jove, però també l’Home dels Nassos, el Fumera o la cavalcada de Reis. De la mateixa manera, s’han potenciat les celebracions com a moment fort de la campanya comercial a la ciutat, començant per l’enllumenat nadalenc que enguany ha arribat amb més de 380 elements ornamentals a 55 carrers i places. Comerç de Valls ha participat activament de les activitats de Nadal amb més de 16.000 butlletes repartides per l’acció “En busca del caganer amagat”, 250 làmines del concurs Pinta el Pessebre i ha repartit 23 premis o regals. A més, ha regalat 2.000 hores d’aparcament gratuït a les zones blaves entre els seus clients i també ha participat en la recollida de més d’un miler de cartes per a Ses Majestats els Reis d’Orient.

VALLS · 7 DE GENER DE 2019