L'Ajuntament executarà obres d'asfaltatge o modernització de l'enllumenat a prop de 60 carrers i espais de la ciutat

L'Ajuntament executarà obres d'asfaltatge o modernització de l'enllumenat a prop de 60 carrers i espais de la ciutat

Més de 300 cavalls i més de 100 carros i cavalleries participaran en els Tres Tombs de Valls

> Entre es projectes que s’executaran en els propers mesos destaquen la renovació de més de 500 punts de llum als barris del Fornàs, Fraternal i Colla Vella, la carretera del Pla, el passeig de l’Estació, carrer de la Cort i Pati

> Renovació de ferm a Sant Josep Obrer i les Comarques, la zona Balmes, Pere Català i Pic, Creu de Cames i el Polígon Industrial

> Es milloraran els parcs infantils del Fornàs, plaça del Quarter i del Vilar, aquest últim doblant l’espai de joc per als infants

L’Ajuntament de Valls executarà durant el 2019 diverses obres de manteniment de la via pública així com de modernització de serveis. La regidoria de Via Pública i Serveis ha presentat el pla de treball per als propers mesos en actuacions que, amb un pressupost global de gairebé 900.000 euros, suposarà executar obres a 57 carrers, places i espais públics de la ciutat. Les actuacions inclouen tan la renovació de 522 punts de llum, l’asfaltatge de 14.000 m2 de carrers i la millora de les zones de jocs infantils del Vilar, Fornàs i plaça del Quarter.

La modernització de l’enllumenat suposarà actuar a una trentena de carrers i, en tots els casos, s’utilitzarà tecnologia LED que augmenta la sensació d’il·luminació a la via pública amb una major eficiència ambiental i reduint prop d’un 80% els costos energètics. En aquest sentit, entre les primeres actuacions que s’executaran destaquen, en aquest inici d’any, la renovació completa de l’enllumenat als barris de la Fraternal i la Colla Vella (40.277 euros) i també al carrer de la Cort i al Pati (80.146 euros), totes obres ja adjudicades.

Un dels projectes més importants serà al Fornàs que, amb un pressupost de 199.844 euros, suposarà millorar l’enllumenat públic a tot el barri. L’Ajuntament ja ha aprovat inicialment el projecte en una actuació que contempla renovar els 246 punts de llum de tots els carrers i la instal·lació de dos nous quadres elèctrics que garantiran el servei de manera més eficient. Al passeig de l’Estació també s’ha previst completar la millora de l’enllumenat amb la renovació de 113 grups òptics (42.418 euros), mentre que a la carretera del Pla (84.142 euros), s’instal·larà nou enllumenat al tram entre les places de la Creu i del Cementiri. Amb aquest últim projecte, l’Ajuntament haurà completat la millora de l’enllumenat a tot l’àmbit urbà de la carretera del Pla que ja es va iniciar amb els diferents projectes d’urbanització del tram que connecta amb els barris Nord i, aquest mateix 2019, amb la urbanització integral del sector entre les places Font de la Manxa i de la Creu.

Els projectes d’asfaltatge de carrers agrupen també una part molt important de les actuacions programades per la regidoria de Via Pública i Serveis per als propers mesos, amb una inversió global en aquest capítol de 286.000 euros. En aquest sentit, un dels primers projectes que s’executarà serà al polígon industrial. Així, si l’any 2018 es va renovar el ferm al carrer Artesans, aquest mes de gener s’efectuarà el mateix en una altra de les vies principals del polígon, el carrer Licoristes, amb una inversió de 87.000 euros. Al polígon industrial també s’asfaltarà l’entrada del carrer Boters i el tram d’aquesta via fins al carrer Curtidors i, de la mateixa manera, es millorarà el ferm al tram final del carrer Artesans i es repararan les voreres dels carrils laterals de la carretera del Pla.

Al nucli urbà de la ciutat, les actuacions abracen diferents barris. En concret, al barri de Sant Josep Obrer s’ha previst l’asfaltatge dels carrers Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, mentre que a l’entorn del carrer Balmes s’asfaltarà aquesta via i també els carrers Lluís Martinell, Josep M. Fàbregas i Ignasi Sarró. També s’ha programat l’asfaltatge del carrer Alt Camp al Barri de les Comarques, així com del carrer Pere Català i Pic. Al carrer Creu de Cames s’efectuaran reparacions de ferm de les zones més deteriorades i també s’ha previst millorar l’actual pas elevat.

En els propers mesos es continuarà l’eliminació progressiva de barreres arquitectòniques, amb actuacions previstes ja al passeig de l’Estació i als carrers Santa Teresa i Vapor de Maó, totes elles amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels vianants. Al carrer Segrià, s’invertiran 48.521 euros per reparar la xarxa de recollida d’aigües pluvials i també reparar el ferm.

D’altra banda, l’Ajuntament afrontarà la millora de tres parcs infantils, amb una inversió de 100.000 euros. Un dels projectes més rellevants serà a la zona de jocs infantils del barri del Vilar que passarà a tenir 376 m2, el doble que l’espai actual. En aquest àmbit es substituiran els jocs actuals i se n’instal·laran una quinzena de nous i, a més el projecte preveu delimitar amb una tanca tot el perímetre de la zona. També s’ha projectat una renovació a fons dels espais de jocs infantils a dues zones més, en concret al barri del Fornàs i la plaça del Quarter.

VALLS · 8 DE GENER DE 2019