L'Escola de Música prepara la sisena edició de la xilofonada poètica

L'Escola de Música prepara la sisena edició de la xilofonada poètica

Més de 300 cavalls i més de 100 carros i cavalleries participaran en els Tres Tombs de Valls

L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard està ultimant els preparatius del que serà ja la sisena edició de la xilofonada poètica. El projecte parteix, com en anys anteriors, d'un llibre de poesia per a nens i per aquest curs s'ha escollit l'Abecedari Poètic de Salvador Comelles. El llibre conté poemes dedicats a les diferents lletres del diccionari i està il·lustrat per Àngels Ruíz. Per al projecte s'han escollit els poemes La granota i el gripau, Nin-non, Desvetllat espio, Lectura, Ara arriba carnestoltes, Coses que m'agraden, El full i la fulla i Carta als reis mags de l'escola de música.

L'objectiu del treball és potenciar l'aprenentatge musical a través dels instruments Orff i de la cançó. La professora i coordinadora de l'activitat, Rosabel Bofarull, és qui ha versionat els poemes per a cor, instrumental Orff i piano. En aquest sentit, l'Escola aposta per propiciar la creació de nous materials musicals pensats per als alumnes del centre. Fruit d'aquest projecte s'han publicat un parell de llibres amb els poemes i les partitures, donat l'interès editorial per promoure una experiència didàctica consolidada. Per a aquesta edició de la Xilofonada Poètica la direcció de l'escola ha convidat els centres públics de Valls i de la comarca, en una clara voluntat d'arribar a més alumnes en un projecte que té com a base la música per a la cohesió social.

La Xilofonada tindrà tres concerts diferents: el primer, dimarts 22 de gener a les 6 de la tarda al Teatre Principal de Valls, on hi participaran els alumnes de l'escola de música, una vintena de nens de set anys, i que comptarà amb la presència de l'autor i la il·lustradora del llibre. El segon serà el dimecres 30 de gener a 2/4 de 6 de la tarda a la Residència Alt Camp, per tal d'acostar la música en directe als avis del centre a través dels alumnes més joves de l'escola.

Finalment, el tercer concert tindrà lloc el dimecres 27 de febrer a les 6 de la tarda al Centre Cultural Municipal de Valls, en el que hi prendran part tots els alumnes de les escoles que han acceptat la invitació. Les escoles participants són Baltasar Segú, Eladi Homs,Enxaneta, Eugeni d'Ors i La Candela de Valls, Sant Ramon del Pla de Santa Maria, Joan Plana de Puigpelat, M.de Déu del Roser de Vallmoll, ZER El Francolí i ZER Atzavara. Per aquest tercer concert, que agruparà 350 alumnes de set a deu anys amb més de dos-cents xilòfons, l'escola fa un important esforç, tant econòmic com d'organització, per tal de donar forma al projecte, amb els assajos corresponents, que condueix Pol Berlinches, i per dotar el Centre Cultural de la infraestructura per a acollir adequadament tots els intèrprets.

VALLS · 9 DE GENER DE 2019

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat