L'Arxiu Municipal de Valls es traslladarà a la Casa de Cultura

L'Arxiu Municipal de Valls es traslladarà a la Casa de Cultura

> Compartirà espai i serveis amb l'Arxiu Comarcal de l'Alt Camp, segons preveu l'acord entre Cultura, Consell i Ajuntament

> Es preservarà la identitat i integritat de l’Arxiu Municipal així com la seva visibilitat

El Departament de Cultura de la Generalitat, el Consell Comarcal de l’Alt Camp i l’Ajuntament de Valls estan ultimant l’acord que permetrà agrupar, en un mateix espai de dipòsit, conservació i consulta, els fons de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp (ACAC) i el de l’Arxiu Municipal de Valls (AMV). Així, el fons de l’AMV es traslladarà a la Casa de Cultura, on actualment ja hi ha ubicat l’Arxiu Comarcal, una opció que el departament de Cultura, el Consell i l’Ajuntament ja van acordar l’any 2014 quan es va ampliar la capacitat de l’ACAC, però que només s’havia implementat parcialment.

Ara, coincidint amb la jubilació de l’arxiver municipal de Valls, es procedirà al trasllat a la Casa de Cultura, ampliant i millorant l’acord en el sentit de garantir que, en tot moment, l’Arxiu Municipal de Valls preservarà la identitat i integritat del fons i la seva unitat arxivística i que aquesta serà en tot moment visible. Així, a més de la instal·lació de cartells i de la senyalètica corresponent a la Casa de Cultura per identificar que l’espai acull els fons de l’Arxiu Comarcal i el Municipal de Valls, tant en la papereria, citació de fonts i qualsevol documentació, s’identificarà clarament l’AMV.

L’acord serà plenament efectiu a partir del primer trimestre d’enguany, però les institucions ja han acordat que, durant aquest període, el servei de l’Arxiu Municipal de Valls no s’interrompi en cap moment per no afectar als usuaris. Així, per a consultes relacionades amb el fons de l’Arxiu Municipal de Valls, els usuaris podran trametre, com fins ara, correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o bé adreçar-se a la Casa de Cultura (passeig dels Caputxins, 18 · telèfon 977 60 66 54).

A la Casa de Cultura l’Arxiu Comarcal compta amb unes instal·lacions àmplies i amb capacitat suficient, sobretot des de la seva ampliació l’any 2014, per acollir i conservar amb les millors condicions fons documentals i històrics. A més, disposa d’una sala de consulta amb capacitat per a 12 persones, ordinadors per accedir a documentació digitalitzada o servei de reprografia per obtenir còpies en suport paper o digital, entre d’altres serveis.

En aquest sentit, les instal·lacions de la Casa de Cultura reuneixen totes les condicions, amb la qual cosa es donarà solució a la manca d’espai i a les deficiències que presentava la seu actual de l’AMV al carrer Creu de Cames. La col·laboració interadministrativa entre Ajuntament, Consell Comarcal i Generalitat farà possible el trasllat en els propers mesos, agrupant en un mateix espai els dos arxius, assegurant la identitat pròpia de cadascun d’ells i garantint la conservació de la documentació i del fons històric, optimitzant i racionalitzant d’aquesta manera recursos públics.

VALLS · 10 DE GENER DE 2019