Aquesta setmana finalitzen les obres de modernització de tot l'enllumenat al barri de la Fraternal

Aquesta setmana finalitzen les obres de modernització de tot l'enllumenat al barri de la Fraternal

Més de 300 cavalls i més de 100 carros i cavalleries participaran en els Tres Tombs de Valls

> Amb 49 punts de llum nous, s’ha renovat completament a tot el barri

Les obres de modernització de l’enllumenat al barri de la Fraternal acabaran aquesta setmana. El projecte és la primera de les actuacions per aquest 2019 impulsades per l’Ajuntament i ha suposat la renovació completa de l’enllumenat a tot el barri. La regidora de Via Pública i Serveis, Dolors Farré, ha visitat les obres acompanyat per tècnics municipals, en una actuació que comporta el canvi d’enllumenat a 7 espais públics: Creu de Cames, Fraternal, Josep Aladern, Prudenci Bertrana, Raimon Caselles, Víctor Català i la plaça Pompeu Fabra.

L’obra, adjudicada a l’empresa Bosir, té un pressupost de 40.277 euros i inclou, a més del barri de la Fraternal, el Barri de la Colla Vella, on s’espera començar obres aquest mateix mes de gener. A la Fraternal s’estan renovant 49 punts de llum, substituint les llumeneres i instal·lant llums LED que augmenten la sensació d’il·luminació a la via pública amb una major eficiència ambiental i reduint, a la vegada, un 80% de costos energètics.

Aquesta actuació és una de les programades per la regidora de Via Pública i Serveis per millorar l’enllumenat a diferents barris i carrers de Valls, amb un pressupost global de més de 440.000 euros. Així, junt amb els barris de la Fraternal i Colla Vella, aquest 2019 s’executarà també la modernització de l’enllumenat al carrer de la Cort i al Pati, la carretera del Pla –entre les places de la Creu i del Cementiri-, a tot el barri del Fornàs i s’ampliarà la renovació dels grups òptics a tot el passeig de l’Estació. En total, amb aquestes actuacions es renovaran 522 punts de llum.

Junt amb les actuacions de renovació de l’enllumenat públic, el consistori iniciarà també aquest any diversos projectes de millora del ferm de diverses vies públiques. Les més importants seran al carrer Licoristes del polígon industrial, mentre que al nucli urbà s’ha programat actuar al carrer Alt Camp del barri de les Comarques, a diversos carrers de Sant Josep Obrer, al carrer Pere Català i Pic i a tot l’entorn del carrer Balmes. En global, entre l’asfaltatge de carrers, la modernització d’enllumenat a diferents punts de la ciutat i la millora i ampliació de parcs infantils, l’Ajuntament invertirà prop de 880.000 euros a 57 vies públiques de la ciutat.

VALLS · 15 DE GENER DE 2019