A la venda les entrades als Teatres de Valls

A la venda les entrades als Teatres de Valls

> Joel Joan, Àgata Roca, Abel Folk, Àngels Gonyalons, Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom marquen el cartell

> L’homenatge musical a Queen i la màgia de l’internacional Yunke broden el programa

> L’ambiciós “Peter Pan” del GTP, la vallenca Laia Pujol són el Territori Creatiu Vallenc, i la programació familiar ho arrodoneix

Dimecres 30 de gener a les 10 h del matí els Teatres de Valls posen a la venda totes les entrades de la propera temporada 2019 tant a les taquilles del Principal com per ticketea.com i telèfon. Cinc propostes de gran format amb Joel Joan, Àgata Roca, Abel Folk, Àngels Gonyalons, Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom, dins els espectacles “Escape Room”, “El llibertí” i “El preu”; el musical d’homenatge al grup Queen, i el mag internacionalment guardonat Yunke, són els espectacles al Centre Cultural. Completen un programa molt divers la nova i ambiciosa producció del Grup del Teatre Principal “Peter Pan”, la també vallenca Laia Pujol a “Veu de dona”, l’Orquestra Barroca Catalana, l’espectacle revelació “AkA (Also Known As)” amb Albert Salazar per públics adolescents i joves, tots al Teatre Principal. Finalment, l’espai associat de la vela de circ dels Jardins de Casa Fèlix acollirà el clown argentí establert a Barcelona, Loco Brusca. A taquilla també es poden adquirir els abonaments per als espectacles familiars del Principal.

>> Descarregar cartellera (pdf)

Gran format al Centre Cultural

Obrirà el programa la comèdia de por “Escape Room”, dissabte 16 de febrer, protagonitzada per Joel Joan, Àgata Roca, Oriol Vila i Paula Vives. Dues parelles d'amics de queden per fer un escape room al barri barceloní d'Hostafrancs, on s'ha trobat en un contenidor el cadàver d'un home esquarterat. Pensen que els espera un joc divertit per passar l'estona, posar a prova la seva intel·ligència i riure una mica, però quan la porta de l'habitació es tanca al seu darrera i comença el compte enrere, passen coses estranyes. Sortir d'aquest escape room no serà gens fàcil, i el joc es convertirà en un infern que posa a prova la seva amistat fins a límits insospitats.

La segona obra és “El Llibertí” d'Eric-Emmanuel Schmit, amb la direcció de Joan Lluís Bozzo i interpretada per Abel Folk, Àngels Gonyalons, Annabel Totusaus, Elena Tarrats, Clara Moraleda i David Pintó. Aquesta comèdia o vodevil filosòfic sobre l'ètica ha esdevingut un dels grans èxits de la cartellera barcelonina i pujarà a l’escenari del Centre Cultural dissabte 9 de març, en una coproducció de les empreses Pararam i Anexa.

En l’apartat musical dissabte 30 de març arriba l’homenatge al mític grup Queen, que va liderar Freddy Mercurie, amb l’espectacle “We love Queen”. Guiats per un gran fanàtic de la mítica banda, que ha muntat una catedral del rock com a homenatge i tribut, els assistents participen en una extravagant litúrgia d'exaltació a la vida i obra del grup. Una espectacular posada en escena, música en directe i el sentit de l'humor que hi aporta el grup Yllana, conflueixen per crear un show de bona música i energia, que emocion al públic.

Seguirà “El Preu”, del dramaturg novaiorquès Arthur Miller, amb una nova versió dirigida per l’aplaudida Sílvia Munt i que interpreta un elenc també de primeríssim nivell configurat per Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom. Aquesta història sobre l'enfrontament entre dos germans que parla de les conseqüències de les nostres decisions, podrà veure’s a Valls dissabte 13 d'abril amb la producció de Bitò.

Dimarts 18 de juny al mateix Centre Cultural i dins els actes de la Festa Major de Sant Joan, el reconegut mag Yunke s’estrenarà a Valls amb el seu espectacle “Conjuro”. Després de ser proclamat Subcampió del Món i aconseguir l’Òscar de la màgia, ha obtingut el reconeixement internacional. Des de llavors ha mostrat del que és capaç de fer en mig món, visitant teatres d’Anglaterra, Estat Units, França, la Xina... El seu darrer, elegant i potent espectacle per a tots els públics posseeix una força hipnòtica i una enlluernadora posada en escena. El públic s’endinsarà en el món de la fantasia i il·lusió on qualsevol cosa serà possible.

Territori creatiu vallenc al Principal

Als cinc espectacles del Cultural, s’afegeixen quatre muntatges al Principal i un a la vela de Passabarret. Dins els actes del Dia de la Dona, divendres 15 de març, la companyia Les Fugitives presenten “Veu de dona”, amb Judit Corona, Mònica Molins, Maria Ten i la vallenca Laia Pujol. Aquesta unió de quatre peces teatrals breus protagonitzades per quatre dones molt diferents que reclamen a crits els seus drets és de creació pròpia, essent escrites per les pròpies actrius a partir d'una recerca interior.

Dijous 28 de març l’Orquestra Barroca Catalana amb la soprano tarragonina Marta Matheu, el baix Josep Ramon Olivé, les flautes de Marina Comas i Tian Goudarzi, i el violí i la direcció de Manfredo Kraemer, ofereixen les “Cantates germàniques” de Georg Philipp Telemann, Georg Friedrich Händel i Johann Sebastian Bach.

Cinc funcions són les que es presenten de la nova producció “Peter Pan” del Grup del Teatre Principal entre divendres 5 i diumenge 7 d'abril. Una de les propostes més ambicioses del GTP porta les aventures de Wendy i els seus germans per emprendre el vol amb Peter Pan des de Londres fins al País de Mai Més, un món fantàstic ple de cruels pirates, fades lluitadores i nois perduts. El malvat capità Garfi i l’esbojarrada tripulació intentaran desfer-se de Peter Pan, però ell, amb l’ajut de la rondinaire fada Dringuets i de la valenta princesa Tigressa Lilly, planta cara als temuts pirates i va a la recerca del més especial dels nois perduts. El clàssic de tots els temps sobre el nen que no volia fer-se gran desembarca en aquesta adaptació d’Ella Hickson, a partir del llibre de J.M. Barrie, en un espectacle de text amb música apte per a tots els públics.

Finalment, dissabte 11 de maig, en el format de proximitat de l’escenari, el Principal presenta una proposta adreçada a públics joves que ha despuntat en la cartellera teatral: “AkA (Also Known As)”, amb Albert Salazar. És la història del Carlos, un noi de 15 anys que coneix una noia per internet i se n’enamora. Poc a poc anem vivint aquesta història d’amor, tan personal, explicada pel Carlos però també plena de llums i ombres. És un adolescent amb una història impactant i el fet d’haver conegut la Clàudia el marca per sempre. Amb un començament divertit, còmic i d’entrada bastant corrent, la història pot semblar que se centra en la vida d’un adolescent de 15 anys que viu per primera vegada l’amor. Però el monòleg fa una graduació d’intensitat dramàtica molt sorprenent que va augmentant a mida que avança la història.

D’altra banda, dissabte 18 de maig la Vela de circ ubicada als Jardins de Casa Fèlix, espai associat als Teatres de Valls, permetrà gaudir de l’artista argentí resident a Barcelona Loco Brusca tot presentant “The train... is gone!”, les aventures d’un vagabund sortit dels personatges clàssics del clown.

Els espectacles familiars de les tardes del dissabte al Principal -en un abonament que es pot adquirir a taquilla- i l’espectacle per a nadons d’aquesta temporada també surten a la venda.

VALLS - 21 de gener de 2019