Valls registrà 939 actes de 174 entitats l'any 2018

Valls registrà 939 actes de 174 entitats l'any 2018

> Només la ciutat genera l’11,7% de l’activitat cultural de les comarques tarragonines

> Entitats i Ajuntament han organitzat el 60,5 % d’actes dins el Barri Antic

L’Ajuntament de Valls ha fet públic el balanç del programa «Valls, ciutat de cultura participativa» de 2018. Un total de 174 entitats i col·lectius van organitzar 939 activitats al llarg dels dotze mesos de l’any. Els diferents organitzadors de la gran majoria d’activitats es van decantar per incloure aquests actes tant en el format imprès com en l’on line. Així, el 73% va comptar amb els dos canals de difusió. Alhora la institució municipal constata la utilitat de les actualitzacions setmanals on line, ja que aquest vessant va permetre que un 27% de les activitats realitzades que no havia entrat en els diferents programes impresos, en canvi sí que es va comunicar a la ciutadania a través de les agendes de Valls APP, del web municipal i les diferents xarxes socials vinculades a l’Ajuntament.

Els 939 actes programats suposen un 11,7% dels registrats a les comarques de Tarragona durant l’any 2018. Tenint en compte que la població de la ciutat de Valls suposa un 3% del total resident en aquest territori del sud del país, destaca el notable pes cultural de la capital de l’Alt Camp. Dels total d’actes publicats, 568 es van desenvolupar al Barri Antic, és a dir, el 60,5%, indicador que manifesta la clara voluntat d’aposta pel nucli històric de la ciutat tant per part del govern municipal com del conjunt de l’associacionisme vallenc.

Balanç del regidor de Cultura

El regidor de Cultura, Marc Ayala, que ha facilitat aquestes indicadors en la reunió trimestral de la Junta de Xarxa de Cultura, considera que «el balanç del programa Valls, ciutat de cultura participativa el 2018 posa de manifest que som una ciutat molt cultural, amb expressions diverses que també contribueixen a generar ocupació». Així mateix ha fet èmfasi en el fet que «amb les entitats i les petites indústries culturals, construïm una ciutat que aprofita la seva identitat i la seva cultura per generar riquesa».

Ayala ha destacat el pol tractor que suposen els nous equipaments culturals construïts els darrers anys en el Barri Antic, com són la Biblioteca Carles Cardó dins l’Espai Ca Creus i la reforma de l’antic convent del Carme. Alhora activitats culturals de gran ressò ciutadà i exterior com són la Festa Major de Sant Joan, la Fira de Santa Úrsula o el «Nadal, enlloc com a Valls» també contribueixen fortament a la dinamització de la ciutat i del Barri Antic.

El també president de la Xarxa de Cultura ha conclòs que «entenem la cultura com un actiu que ens dóna entitat com a ciutat, com un element cohesionador de la comunitat, i alhora com a valor econòmic, perquè la cultura és una oportunitat de present i de futur que té la ciutat». En aquest sentit, la regidoria de cultura continuarà treballant al costat de les associacions per potenciar els actius d’una ciutat molt creativa, gestats sempre des l’òptica de la participació.

VALLS · 13 DE FEBRER DE 2019