La moda "Escape Room" aterra a Valls

La moda "Escape Room" aterra a Valls

> Joel Joan, Àgata Roca, Oriol Vila i Paula Vives protagonitzen aquesta comèdia de por

Aquest dissabte 16 de febrer el Centre Cultural de Valls s’apunta a la moda de l’escape room amb una comèdia que duu aquest nom com a títol, i que interpretaran Joel Joan, Àgata Roca, Oriol Vila i Paula Vives. Es tracta del primer muntatge dins el nou abonament 2019 dels Teatres de Valls, que també comptarà amb El llibertí al març i El preu a l’abril. Els abonaments, que han superat els 400, es poden adquirir a les taquilles del Principal fins aquest divendres.

En els darrers temps les escape rooms o jocs d'escapada han sortit com bolets al país. Hi ha una veritable colla de fans que els recorren i a les xarxes socials fins i tot es fan rànquings per puntuar-los. Agafant-se al fenomen, els directors Joel Joan i Hèctor Claramunt han ideat una obra teatral que passa en un d'aquests espais, en concret al barri d'Hostafrancs de Barcelona. L'experiència dels quatre protagonistes que intervenen en el joc, amb papers interpretats per Joel Joan, Àgata Roca, Oriol Vila i Paula Vives, no serà gens convencional, i la comèdia tindrà molts moments d'intriga, de suspens... i fins i tot de por. El muntatge es titula, simplement, Escape Room.

Un fenomen portat a escena

Dalt l'escenari hi veurem dues parelles amigues de fa anys que han decidit anar a passar una tarda divertida i posar a prova la seva intel·ligència. Ja hi van amb la pell un xic sensible, perquè uns dies abans s'ha trobat en un contenidor del barri on té lloc el joc el cadàver d'un home esquarterat. Des del moment en què es tanca la porta de l'habitació, comencen a ocórrer coses estranyes de manera que l'aventura posarà a prova la seva amistat fins a límits insospitats. A partir d’aquest espectacle, qui no hagi estat mai en una escape room segurament li farà gràcia provar-ho; i qui hi hagi estat en reconeixerà algunes dinàmiques.

El director artístic del Teatre Goya on es va estrenar l’espectacle, Josep Maria Pou, ha definit l'espectacle amb dues paraules: enginy i engany. Es tracta d’un muntatge coproduït per les empreses teatrals Arriska i Focus.

Localitats i promocions

Les localitats es poden adquirir les 24 hores al web www.ticketea.com , al telefon 902 044 226, i a les taquilles del Teatre Principal els dimecres a la tarda i els divendres al matí, així com al Centre Cultural també una hora abans de la representació, programada a les 21 h. Aquest espectacle compta amb les promocions 3 x 30 x 30 per als menors de 30 anys amb entrades a 3 euros els darrers 30 minuts abans de l’inici de la funció; la Promo3 per a persones en situació d’atur amb entrades també a 3 euros en qualsevol moment, i la Promo Apropa Cultura per a col·lectius amb risc d’exclusió social. L’espectacle serà precedit dels quinze minuts de preludi musical, que donen la benvinguda als espectadors mentre accedeixen al Centre Cultural.

VALLS · 14 DE FEBRER DE 2019