Els Serveis de Manteniment de la Via Pública van realitzar l'any 2018 més de 550 actuacions als carrers de la ciutat

Els Serveis de Manteniment de la Via Pública van realitzar l'any 2018 més de 550 actuacions als carrers de la ciutat

> Als barris es van efectuar 363 obres diverses, el que suposa haver donat compliment al 87% de les peticions realitzades per les associacions de veïns

> S’han efectuat reparacions de ferm en 22.000 m2 de carrers i s’han millorat 4.719 m2 de voreres, el triple que l’any 2017

Durant el 2018 l’Ajuntament de Valls va dur a terme un total de 569 actuacions de manteniment en carrers i places de la ciutat, el que representa un 14,5% més que l’any anterior. El balanç de l’exercici de la regidoria de Via Pública i Serveis posa de relleu que s’han arranjat més de 4.700 m2 de voreres, gairebé el triple que l’any 2017, o s’han asfaltat 22.000 m2 de carrers, principalment al polígon industrial amb l’actuació executada al carrer Artesans, però també en vials dels barris de les Comarques, Santa Magdalena o l’entorn del Portal Nou.

Moltes de les obres realitzades pels Serveis Municipals de Manteniment han estat a petició de particulars, així com per part de les diferents associacions de veïns dels diferents barris de Valls. En aquest sentit, s’han atès 363 de les 429 peticions de les entitats veïnals, el que representa mantenir un grau de compliment elevat, com en anys anteriors, del 88%. El contacte sostingut entre la regidoria de Via Pública i Serveis i les associacions ha permès donar resposta i fer un seguiment constant de les diferents millores que proposen les entitats.

Millora de voreres, jardineria, senyalització i renovació de ferm dels carrers concentren una part molt important de les demandes ateses als barris i de les actuacions executades al conjunt de Valls. A més, durant aquest any s’ha continuat com en exercicis anteriors amb el rebaix de voreres en diverses cruïlles de carrers, en concret eliminant 15 barreres arquitectòniques en barris com el Fornàs i Santa Úrsula. En els últims quatre anys s’han eliminat ja 80 barreres arquitectòniques amb el rebaix de voreres.

Entre les principals actuacions destaquen les realitzades al Polígon Industrial, amb la renovació de 20.500 m2 de ferm o la millora de 120 m2 de voreres. L’actuació principal ha estat al carrer Artesans que es va asfaltar a principis de l’any 2018, en una actuació que ha tingut continuïtat aquest 2019 al carrer Licoristes que també s’ha asfaltat. A més, durant l’any passat també es van efectuar reparacions de ferm o de voreres en altres punts de la zona industrial, com poden ser els carrers Basters, Curtidors, Fusters o carretera del Pla, al que s’hi ha sumat millores de senyalització o reparacions d’embornals.

També s’han millorat voreres en diversos espais de la ciutat, amb una actuació principal com l’executada a la carretera del Pla i al Barri Alt Camp (2.230 m2), però també a Santa Úrsula, el Fornàs o Pisos de Muñoz. El Barri Antic ha concentrat una part important de les obres de manteniment o millora de mobiliari, en entorns tan diversos com el Pati, les places dels Alls, Portal Nou i del Blat o carrers com els de Sant Antoni, Tomàs Caylà, Forn Nou o del Carme, entre d’altres.

Al parc del Mas Miquel s’han executat també diverses obres de manteniment que han suposat millores en l’enllumenat, parterres i jardineria, reparacions de talussos o la instal·lació de nous bancs, papereres o jocs infantils.

Més obres pel 2019

La regidoria de Via Pública contempla diverses actuacions per aquest any. En destaca la millora de l’asfaltatge de carrers com els Tarragona, Lleida, Girona i Barcelona, tots ells al barri de Sant Josep Obrer, però també a la zona del carrer Balmes i adjacents, Pere Català i Pic o reparacions de ferm a Creu de Cames, al barri de la Fraternal. La modernització de l’enllumenat concentrarà actuacions també diverses al passeig de l’Estació, al Pati i al carrer de la Cort, la carretera del Pla o a tot el barri del Fornàs. Es tracta de projectes que suposaran la instal·lació de llums amb tecnologia Led que multipliquen la sensació d’il·luminació a la via pública i són més eficients ja que redueixen en prop d’un 80% el consum energètic. També està programada l’eliminació de barreres arquitectòniques al passeig de l’Estació o en carrers com Santa Teresa i Vapor de Maó.

Aquestes actuacions, en global, suposaran destinar gairebé 900.000 euros, amb obres a 57 carrers, places i espais públics de la ciutat. Les actuacions inclouen tan la renovació de 522 punts de llum i l’asfaltatge de 14.000 m2 de carrers, al que s’hi sumarà la millora de les zones de jocs infantils del Vilar, Fornàs i plaça del Quarter.

VALLS · 20 DE FEBRER DE 2019