Nou material promocional per donar a conèixer el Banc de Recursos Tècnics de Salut de Valls

Nou material promocional per donar a conèixer el Banc de Recursos Tècnics de Salut de Valls

El Banc de Recursos Tècnics de Salut de Valls, creat l'any passat, té com a funció principal la recepció, recuperació i condicionament de diferent tipus de material adaptat de salut per la seva posterior cessió a persones que ho necessitin per tal de millorar la seva autonomia i la seva qualitat de vida i la de les seves famílies. Es tracta d'un servei gestionat per la Fundació Vilaniu, amb la coordinació i seguiment de la regidoria de Benestar Social, a través de la Oficina Tècnica del Pla Local d'Inclusió Cohesió Social. D’altra banda, el manteniment dels aparells es fa amb el suport de l’Associació Egueiro, reparant el material que pel seu ús o les seves condicions en el moment de la donació precisin d'arranjament. La mateixa associació es fa càrrec del trasllat al domicili de l’usuari, en cas que la persona sol·licitant no pugui recollir-lo.

Amb l’objectiu de donar a conèixer aquest servei s'han dissenyat unes accions de promoció. Concretament es tracta d'un fulletó informatiu i un vídeo de difusió del projecte que pretenen motivar la donació de recursos ortopèdics. A Valls hi ha prop de 1.800 persones amb reconeixement legal de dependència, la majoria per discapacitats en la seva mobilitat. El projecte va dirigit a les persones que per les seves limitacions funcionals necessiten un ajut tècnic per desenvolupar les activitats de la vida quotidiana.

El projecte també es planteja amb una vessant col·laborativa, de tal manera que els ciutadans que comptin amb aquest tipus de material i no el necessitin poden donar-lo i posar-lo a disposició del Banc de Recursos Tècnics per tal que el puguin utilitzar els usuaris del servei. Les donacions són importants per tal de donar una segona vida útil a aquells materials ortopèdics que ja no es fan servir i incrementar el nombre de materials disponibles. D’aquesta manera, els ciutadans interessats a donar material que ja no utilitzin per tal que altres usuaris puguin fer-los servir, poden d’adreçar-se a la Residència Montserrat Cuadrada (Costa Portal Nou, 5) de 9 a 13 hores i de 15 a 19 hores o trucar al 977 609 617. Tanmateix, s’ofereix un servei de recollida de material al domicili.

Durant el primer any de funcionament, el Banc de Recursos Tècnics de Salut ha realitzat prop de 60 cessions de material ortopèdic com cadires de rodes, crosses, caminadors, matalassos anti-escares, llits articulats, grues, elevadors de WC, baranes abatibles i cadires de dutxa i lavabo.

Descarregar vídeo promocional

VALLS · 19 DE MARÇ DE 2019