El Museu de Valls organitza un conjunt d'activitats interdisciplinàries sobre la mostra de Vicente Rodes

El Museu de Valls organitza un conjunt d'activitats interdisciplinàries sobre la mostra de Vicente Rodes

> Una xerrada sobre la moda al segle XIX, una màster class sobre la tècnica del pastel, un concert, una conferencia sobre la vida del pintor i una vista guiada conformen el programa

Amb motiu de l'exposició «Vicente Rodes Aries: L’estudi del natural. De l’Acadèmia al Romanticisme», que es pot veure a les sales del Museu de Valls, fins el 28 d'abril, s'han programat diverses activitats per acostar la vida del pintor i l'època en que va viure. Les activitats previstes són diverses xerrades, una sobre la moda a la primera meitat del segle XIX, impartida per l'especialista en moda Sílvia Rosés i una segona sobre la vida d'aquest artista polifacètic, així mateix es planteja una màster class sobre la tècnica del pastel, un concert amb música de l'època i una visita guiada a l'exposició.

Les activitats van començar el passat dissabte dia 23 de març, a les 6 de la tarda, amb la xerrada «La moda a l'època romàntica (1820-1860)» impartida per l'especialista en moda Sílvia Rosés, la qual va acostar a la moda de l'època d'en Rodes. Arrencant des de la Revolució Francesa, va parlar de la moda de la primera meitat del segle XIX, que es pot veure reflectida a les obres del pintor.

La segona activitat serà el 27 de març, 2/4 de 8 del vespre, amb una màster class sobre la tècnica del pastel que impartirà l'artista Mercè Modol, la qual farà una classe pràctica a on ensenyarà els seus secrets i com es treballa. La tècnica del pastel, de la qual en podem veure un gran nombre de peces a l'exposició, és un recurs poc utilitzat pels artistes de casa nostra, però en canvi Vicente Rodes la domina plenament i hi excel·leix. La següent activitat serà el dimecres 3 d'abril, a 2/4 de 8 del vespre, amb una conferència amb el títol «Vicente Rodes, un artista polièdric», impartida per Jep Martí, arxiver i investigador de la fotografia, el qual farà unes pinzellades sobre la vida de l'artista i les diverses vessants que va conrear, des de la pintura a la daguerreotípia.

La quarta activitat serà el dia 5 d'abril, a les 8 del vespre, amb un Concert a l'entorn de Vicente Rodes. El concert, presentat per la violencista i professora de l'Escola Robert Gerhard Gabrielle Deakin, va a càrrec d'alumnes avançats i professors de l'Escola de Música i inclou obres de Bach, Mozart, Brahms i Chopin, entre d'altres. S'acaba aquest cicle d'activitats el diumenge 7 d'abril, a les 12 del migdia, amb una visita guiada a l'exposició Vicente Rodes Aries, conduïda pel director del Museu de Valls, Jordi París, a on es podrà descobrir l'obra de l'artista i la seva vinculació amb la nostra ciutat.

Totes les activitats tindran lloc al Museu de Valls (passeig dels Caputxins, 18) i seran gratuïtes.

VALLS · 25 DE MARÇ DE 2019