Xerr@mpa's organitza un cicle de xerrades sobre l'aprenentatge

Xerr@mpa's organitza un cicle de xerrades sobre l'aprenentatge

> Un enfocament multidisciplinar del camí cap a l'aprenentatge dels infants

El passat dijous 9 de maig va tenir lloc, a la Biblioteca Popular de Valls, la primera xerrada del cicle “El camí cap a l’aprenentatge. Enfocament multidisciplinar”. Aquest cicle està organitzat per Xerr@mpa’s, un òrgan participatiu que aglutina les associacions de famílies dels centres educatius de primària i secundaria de Valls i que, amb la col·laboració de la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Valls, es reuneix i organitza propostes com xerrades divulgatives o tallers amb l’objectiu d’oferir informació i respondre a les inquietuds de les famílies sobre diversos àmbits que afecten als infants de la nostra ciutat.

La proposta que presenta Xerr@mpa’s per aquest mes de maig es tracta d’un cicle de cinc xerrades que tindran lloc els dijous 9, 16 i 23 de maig. La primera xerrada, titulada “Requisits neurofuncionals de l’aprenentatge”, a càrrec de la dra. Mª del Mar Ferré Rodríguez es va dur a terme el passat dijous i va comptar amb una gran resposta de públic omplint la sala de conferències de la Biblioteca Popular de Valls. La dra. Ferré, és Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UB, especialitat en Medicina de Família, dedicada al desenvolupament infantil des de fa divuit anys. Actualment, és directora mèdica de l'Aula de Formació jorgeferre.com. Com a part de la seva activitat professional col·labora en cursos de formació per a professionals de l'educació i la teràpia infantil i assessora escoles i gabinets. Du a terme la seva activitat clínica a les consultes de Sitges i Barcelona i és autora i coautora de diverses publicacions sobre desenvolupament infantil, la darrera que s'ha editat és "Atlas visual del desarrollo del bebé. Evolución del cerebro de 0 a 18 meses" de l’Editorial Lebon.

Amb aquesta primera xerrada es varen voler introduir els temes dels quals s’anirà parlant amb més detall en les properes xerrades que tenen com a punt comú conèixer les eines físiques que es necessiten per aprendre sense dificultats i com es pot preparar els infants des del naixement, o, fins i tot des de la concepció, per tenir a disposició tots aquests requisits per l’aprenentatge en el moment en què es necessiten a l’escola, i prevenir d’aquesta manera les posteriors dificultats d’aprenentatge.

Les següents xerrades, que tindran lloc aquest dijous dia 16, són en primer lloc “Quin paper té l’osteopatia en les dificultats d’aprenentatge?” a càrrec de la fisioterapeuta i osteòpata Rosa Roig, professora del Màster d’Osteopatia de l’EOB-Idec Pompeu Fabra, en l’àrea de visceral i de pediatria. Roig ha realitzat formació continuada d’especialització, sobretot en el camp de la Pediatria i du a terme la pràctica clínica a Valls i Santa Coloma de Queralt. El mateix dijous també, la terapeuta ocupacional vallenca Lydia Trilla, amb especialitat en els camps de la geriatria i la pediatria des de fa més de 20 anys oferirà la xerrada titulada “Per què la integració sensorial és bàsica per a l’aprenentatge?”.

Les dues darreres xerrades del cicle tindran lloc el dijous 23 de maig a càrrec de la vallenca Marta Ortega, fisioterapeuta, Doctora per la UB especialitzada en neurodesenvolupament infantil, i de Mercè Fonoll i Dolors Bonet, optometristes de les Òptiques La Creu Blanca de Valls, especialistes en visió infantil i teràpia visual. Totes les xerrades van orientades a les famílies però també al personal docent i altres professionals que treballin amb infants.

> Descarregar cartell

VALLS · 15 DE MAIG DE 2019