Coronavirus: mesures adoptades per l'Ajuntament de Valls

Coronavirus: mesures adoptades per l'Ajuntament de Valls

[ACTUALITZACIÓ: 18 de març de 2020 · 11.00h]

 

> El consistori vallenc decreta els serveis municipals imprescindibles

> L'Oficina d'Atenció al Ciutadà manté l'atenció telefònica al 977 636 010

L’Ajuntament de Valls ha decretat aquest diumenge els serveis públics imprescindibles de la Corporació en el marc de les actuacions preventives excepcionals de control del Covid-19. L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha decretat els serveis imprescindibles de l’Ajuntament de Valls i els seus organismes i ens dependents per tal de garantir els serveis públics bàsics i estratègics a la població i alhora preservar la salut dels empleats públics i de la ciutadania en general.

El decret ha entrat en vigor aquest dilluns 16 de març i identifica els serveis imprescindibles i els treballadors públics que els hauran de prestar. L’objectiu és mantenir els serveis mínims i estratègics necessaris per al funcionament de l’Ajuntament, sobretot tenint en compte l’atenció a la població i als col·lectius més vulnerables.

Aquest dimarts 17 de març al migdia s'han ampliat les mesures i s'ha procedit al tancament del servei d'atenció presencial de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. L'atenció serà telefònica al 977 636 010. Es recorda també que es pot accedir a la seu electrònica per a la realització de tràmits online https://seu.valls.cat/.

L’OAC comptarà només amb la plantilla mínima per a la prestació del servei d'atenció telefònica. De la mateixa manera, només hi haurà el personal imprescindible i necessari en altres departaments com els d’afers socials, via pública i manteniment, informàtica, equipaments, sostenibilitat, urbanisme, habitatge, Vallsgenera, cementiri, comunicació, recursos humans, hisenda, secretaria i alcaldia.

Amb el decret de serveis imprescindibles es vol reduir la mobilitat del personal, afavorir la conciliació familiar i reduir al màxim el nombre de persones al seu lloc de treball. A més l’Ajuntament podrà habilitar mecanismes de teletreball per aquests treballadors com també per a la resta de personal municipal, seguint les recomanacions de limitació de desplaçaments com a mesura de prevenció i control del Covid-19. El decret també preveu que el personal que no hagi d’acudir a les dependències municipals estarà a disposició per atendre les necessitats que es puguin derivar per l’actual situació d’excepcionalitat. El conjunt d’aquestes mesures se sumen a les preses en els darrers dies per part de l’Ajuntament i que ja van comportar, entre d’altres, el tancament de diversos equipaments, la suspensió de tots els actes programats amb públic o la gratuïtat de les zones blaves.

Per últim, informar que la Policia Local de Valls manté, com es correspon al seu caràcter de servei bàsic, tots els seus efectius mobilitzats.

 

ALTRES MESURES ADOPTADES PER L'AJUNTAMENT DE VALLS

1. Amb caràcter general, suspensió de les activitats considerades no essencials que tinguin lloc en instal·lacions i equipaments municipals, entre el 13 i el 27 de març, ambdós inclosos.

2. Durant aquest període, romandran tancats al públic i se suspendran totes les activitats, tan municipals com les que siguin organitzades per entitats o agents privats, que tinguin lloc a:

  • Oficina d'Atenció al Ciutadà. Realitza atenció telefònica: 977 636 010
  • Biblioteca Carles Cardó i Centre Cívic de Valls
  • Escola Municipal de Música Robert Gerhard
  • Museu de Valls
  • Llar del Jubilat
  • Teatres de Valls (Teatre Principal i Centre Cultural Municipal) >> Més informació
  • Centre Esportiu Municipal el Fornàs
  • Centre Esportiu Municipal el Vilar
  • Sala Kursaal
  • Edifici de Sant Roc

3. De la mateixa manera, la comissió de seguiment ha acordat la suspensió de tots els actes programats o concertats amb públic que organitzi qualsevol departament de l’Ajuntament o organisme autònom.

4. La suspensió temporal d’activitats afecta també als mercats setmanals de la roba i de la verdura.

5. Es manté el servei municipal de l’autobús urbà. En aquest sentit, s’ha acordat intensificar la neteja i desinfecció dels vehicles i alhora es garantirà la distància de seguretat entre passatgers.

6. En relació a l’activitat interna de l’Ajuntament, s’aplicaran les mesures amb caràcter preventiu que recomanen les autoritats sanitàries, entre elles garantir la distància de seguretat mínima entre persones en tots els punts d’atenció al públic. En les properes hores es reunirà el Comité de Seguretat i Salut de l’Ajuntament que podria acordar l’adopció de mesures addicionals.

7. En matèria educativa se seguiran els criteris que apliqui el departament d’Educació de la Generalitat. En aquest sentit, informar que d'acord amb l'anunci del govern de la Generalitat de tancament dels centres educatius a tot Catalunya, les llars d’infants municipals de Valls tancaran també a partir d'aquest divendres 13 de març. De la mateixa manera, se suspèn tota l’activitat formativa i ocupacional que es realitza a Vallsgenera – Casa Caritat.

8. Es demana a la població que, amb caràcter general i en la mesura del possible, es disminueixi l’activitat social i la mobilitat al que sigui imprescindible i que se segueixin canals informatius oficials.

9. L'Oficina d'Atenció Ciutadana romandrà tancada al públic però atendrà telefònicament: 977 636 010. Es recorda que alguns tràmits es poden realitzar online a través de la seu electrònica municipal

10. Gratuïtat de les zones blaves

11. S'ha suspès el servei de deixalleria municipal.

PIUS HOSPITAL I RESIDÈNCIES GENT GRAN

Informar que el Pius Hospital de Valls, d'acord amb els protocols de salut i en el marc de les mesures de prevenció per la contenció del Coronavirus-CoV-2, ajorna les visites i proves complementàries a partir del dilluns 16 de març de 2020. Cada pacient rebrà una trucada on rebrà informació de com es procedirà, per bé d'evitar exposicions innecessàries i fer front de manera eficaç a la situació actual.

Per qualsevol dubte o aclariment, trobareu disponible el telèfon de contacte 977 61 21 31.

De la mateixa manera, les residències Alt Camp i Monserrat Cuadrada segueixen també des de fa dies les instruccions de restricció de visites als residents. En aquest sentit, d'acord amb la resolució del departament de Salut d'aquest divendres 13 de març, s'han suspès les visites, limitant-les a casos d'urgència o necessitat justificada.

 

 

AJORNAMENT D'IMPOSTOS I PRIMERES MESURES DE CARÀCTER ECONÒMIC

> Queda suspesa la recaptació dels impostos i taxes que s’havien de pagar aquest mes de març: impost de vehicles, guals i cementiri

> Es retornarà la part proporcional de les quotes i preus públics de serveis que estan tancats com el Patronat d’Esports o el Centre Cívic, entre d’altres.

> També es reduiran a terrasses de bar o mercats pel temps de tancament

L’Ajuntament de Valls, en el marc de les mesures adoptades a causa de les diverses afectacions generades pel Covid-19, ha ajornat el pagament dels impostos i taxes que iniciaven el període de recaptació aquest mes de març. En concret, s’ajorna el pagament de l’impost de vehicles de tracció mecànica i les taxes per guals i per cementiri.

D’altra banda, l’Ajuntament de Valls procedirà al retorn de les quotes i preus públics de serveis que es van tancar el passat 13 de març com a mesura per a la contenció del Covid-19. En concret, es retornarà la part proporcional pels dies de tancament d’instal·lacions que estan tancades al públic, així com totes aquelles activitats que s’hi havia de celebrar i que no s’han pogut realitzar. És el cas d’equipaments i serveis com el Patronat Municipal d’Esports, el Centre Cívic, entre d’altres.

De la mateixa manera, també es veuran reduïdes les taxes per ocupació de via pública que, entre d’altres, afecten a les terrasses de bars i als mercats de la roba i la verdura que també han hagut de tancar. En aquest sentit, es reduirà la taxa amb l’import que es correspongui pels dies de tancament.

Aquestes són algunes de les primeres mesures que l’Ajuntament de Valls implementarà en breu, però a la vegada s’estan estudiant altres accions de caràcter fiscal, cohesió social i incentivació econòmica per tal de reduir les afectacions que l’actual situació està provocant entre la població, comerços, empreses i activitats. Aquestes mesures, en l’àmbit de competència municipal, volen complementar les que es puguin adoptar per altres administracions.

Informar a la vegada del tancament de les oficines d’atenció ciutadana de BASE que, entre altres municipis, gestiona la recaptació fiscal a la ciutat de Valls. El tancament de les oficines s’ha efectuat amb l’objectiu d’evitar que els ciutadans s’hi desplacin i protegir així la salut de la població i dels mateixos treballadors del servei. Per qualsevol dubte, els ciutadans es poden adreçar al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon d’atenció a l’usuari 977 253 400.

 

>> MÉS INFORMACIÓ

>> Portal de la Generalitat de Catalunya. Informació sobre el coronavirus

 

>> Canal Salut de la Generalitat de Catalunya

VALLS · 15 DE MARÇ DE 2020 – 12.20 h