Mesures econòmiques i fiscals Covid-19

Mesures econòmiques i fiscals Covid-19

L'Ajuntament ajusta els calendaris fiscals i retarda un mes el pagament d'impostos i taxes

La taxa d'escombraries i l'IBI no es començaran a pagar fins a finals de juliol, mentre que l'IAE passa a principis de setembre

> Es manté la modalitat de fraccionament en 6 mesos de l'IBI i escombraries sense interessos que es pot sol·licitar fins el 30 de juny

> Ara només s'inicia el període de cobrament de les ordenances que es van ajornar a l'inici de la Covid-19: vehicles, guals i cementiri

L'Ajuntament de Valls ha ajustat els calendaris fiscals de 2020 retardant un mes el pagament de les ordenances. D'aquesta manera, ara només s'inicia el període de cobrament de l'impost de vehicles de tracció mecànica i les taxes de guals i de cementiri, en els tres casos, ordenances que tenien fixat el pagament a partir del mes de març però que l'Ajuntament va ajornar arran de la situació per la Covid-19. Aquestes tres ordenances es podran saldar durant els mesos de juny i juliol, finalitzant el període de recaptació voluntària el 31 de juliol.

Per a la resta d'ordenances, el calendari fiscal es retarda un mes. Així, dues de les principals ordenances com són la taxa de recollida d'escombraries i l'impost de béns immobles que, en exercicis anteriors començaven el període de pagament voluntari del primer fraccionament dels rebuts a finals de juny, aquest 2020 no es començaran a pagar fins a finals de juliol. Així, s'ha establert que, tant per a la taxa d'escombraries com per a l'IBI urbà, el primer fraccionament en voluntària serà entre el 30 de juliol i el 30 de setembre. En aquestes dues ordenances, el segon fraccionament dels rebuts es podrà pagar entre el 2 de setembre i el 2 de novembre.

Per la seva banda, l'Impost d'Activitats Econòmiques que començava a pagar-se a finals de juliol, també es retardarà un mes. En aquest cas, el període de pagament en voluntària de l'IAE s'estableix entre el 2 de setembre i el 2 de novembre.

Opcions de fraccionament

Es mantenen a la vegada les opcions de fraccionament dels rebuts d'escombraries i de l'IBI, en la modalitat concreta de pagament en sis mesos sense interessos, quan l'import d'aquests superi els 100 euros. Aquesta opció de fraccionament a sis mesos es pot sol·licitar fins el 30 de juny tant per a l'IBI com per a la taxa d'escombraries. El tràmit es pot efectuar presencialment a l'oficina del servei de BASE de la Diputació de Tarragona a Valls (Plaça de Sant Jordi, 2 · Telf.: 977 600 488), però també es poden obtenir els impresos de sol·licitud de fraccionament a través de la pàgina web de l’organisme a la secció d’impresos i models i descarregar-se el document Model 106 «ajornament o fraccionament en període voluntari. Aquest imprès el contribuent el pot trametre per correu postal a l’adreça esmentada anteriorment.

L'opció del fraccionament a 6 mesos dels rebuts d'escombraries i de l'IBI és només una de les possibilitats del servei de BASE, que compta també amb un ventall més ampli d'opcions per al pagament dels diferents impostos i taxes fiscals.

BASE informa que les oficines d'atenció presencial obriran el 8 de juny i que, per mesures de seguretat i prevenció sanitàries, caldrà demanar abans cita prèvia al mateix organisme. BASE ha fet un esforç per introduir millores que permetin als contribuents ser assistits i fer els seus tràmits de manera més àgil. Així, s'ha reforçat l'atenció telefònica, s'ha ampliat el ventall de formularis i cartes de pagament on-line, el pagament segur amb targeta de crèdit via telefònica o la tramesa de cartes de pagament per correu electrònic o mitjançant SMS a les persones que han acceptat relacionar-se electrònicament amb BASE.

VALLS ·3 DE JUNY DE 2020

 

Aquest dimecres 27 de maig s'obre la convocatòria de subvencions extraordinàries a comerços i serveis de proximitat

La nova línia de subvencions està dotada amb 160.000 euros i s'atorgaran fins a 400 euros per establiment

> La presentació de sol·licituds per acollir-se als ajuts es podrà fer preferentment de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica i també presencialment a les oficines municipals d'Urbanisme

> Vallsgenera ha activat una línia d'assessorament directe a través dels telèfons 699998707 i 638288075 o bé per mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Aquest dimecres dia 27 de maig s'obre la convocatòria per presentar les subvencions directes i urgents a comerços, activitats i serveis de proximitat, una de les mesures aprovades per l'Ajuntament de Valls en suport als establiments que van haver de tancar durant el confinament per la Covid-19. La presentació de les sol·licituds es podrà fer telemàticament fins el 30 de juny a través del portal web municipal de la Seu Electrònica (enllaç al tràmit de sol·licitud de subvencions), així com presencialment a les oficines municipals d'Urbanisme (C/Paborde, de dilluns a divendres de 10h a 13h).

A la vegada, des de l'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera s'ha activat una línia directa de suport i assessorament, per atendre qualsevol tipus de consulta relacionada amb aquests noves subvencions extraordinàries. Així, s'atendran les consultes de manera telemàtica al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i s'han habilitat també dues línies telefòniques (699998707 i 638288075) per realitzar un assessorament personalitzat i resoldre qualsevol dubte relacionat amb la tramitació de la sol·licitud.

L'Ajuntament ha dotat amb 160.000 euros aquesta nova línia de subvencions, una partida que permetrà concedir ajuts de fins a 400 euros a cada comerç o servei afectat pel tancament a causa de la Covid-19. Els titulars que sol·licitin l'ajut podran justificar totes les despeses de la seva activitat a les que han hagut de fer front malgrat el tancament, com poden ser subministraments de llum, aigua o gas, així com lloguers de locals, salaris o els costos de seguretat social.

En aquest sentit, els ajuts són una mesura de suport al comerç i serveis que han vist reduïts dràsticament els seus ingressos a causa de la Covid-19 i que tenen dificultats de liquidat i tresoreria. La relació d'activitats que s'hi poden acollir estan detallades en les bases de les subvencions, amb la següent relació: comerç al detall, hotels, restaurants i establiments de menjars o de begudes, activitats cinematogràfiques, de vídeo i de programes de televisió, compravenda de béns immobiliaris, agents de la propietat immobiliària, agències de viatges o operadors turístics, centres d'ensenyament, administració de loteries, perruqueries, gimnasos o serveis de manteniment físic i altres activitats de serveis personals.

Les bases estableixen que aquestes subvencions municipals seran compatibles amb qualsevol altre línia d'ajut que pugui atorgar en el futur l'Ajuntament o qualsevol altre ens públic o privat. Per facilitar la tramitació, només caldrà presentar amb la sol·licitud el DNI o NIE, el CIF en cas de ser persona jurídica, el justificant de la despesa i el pagament vincults a l'activitat durant el període de tancament que sigui superior a la subvenció sol·licitada (en el cas que s'hagi sol·licitat l'aplaçament de quotes de la Seguretat Social, cal presentar aquesta sol·licitud en lloc del rebut de pagament), el justificant de titularitat del compte bancari on s'ha d'ingressar l'ajut municipal i la corresponent declaració responsable.

>> Descarregar bases

VALLS · 26 DE MAIG DE 2020

 

Suspensió de la taxa d'ocupació de via pública fins a finals d'any

El ple de l'Ajuntament ha aprovat la suspensió de la taxa d'ocupació de via pública fins a final d'any per a les terrasses de bars i restaurants així com pels paradistes dels mercats setmanals de la roba i de la verdura. D'aquesta manera, la taxa serà gratuïta fins a 31 de desembre de 2020, com a mesura de suport als establiments de restauració i també als mercats, afectats en els últims mesos pel tancament i les mesures de prevenció per fer front a la Covid-19. + info

VALLS - 26 DE MAIG DE 2020

 

L'Ajuntament no cobrarà la taxa d'ocupació de via pública a les terrasses de bars i restaurants

> S'estan valorant les opcions jurídiques per fer-ho possible

> Les terrasses que reobrin amb l'entrada en vigor de la Fase 1 de desconfinament, no caldrà que sol·licitin nova autorització

> Els titulars de les terrasses podran demanar també l'ampliació en aquells espais on sigui possible

L'Ajuntament de Valls no procedirà al cobrament de la taxa d'ocupació de via pública a les terrasses de bars i restaurants i per aquest motiu s'estan valorant les opcions jurídiques per fer-ho possible. En aquest sentit, la mesura evitarà que els establiments d'hostaleria i restauració amb terrasses a la via pública no hagin de pagar la taxa des que es va ordenar el seu tancament per l'alerta sanitària de la Covid-19, el passat mes de març, en una mesura que es faria extensiva fins a final d'any.

D'aquesta manera l'Ajuntament amplia les línies de suport a un sector com el de la hostaleria molt afectat també pel tancament total de les seves activitats a causa de la Covid-19. A més, es permetrà l'ampliació de les terrasses que s'autoritzarà en aquells espais on sigui possible. Cal recordar també que bars i restaurants són unes de les activitats que es podran beneficiar dels ajuts directes i extraordinaris que l'Ajuntament concedirà al teixit comercial i a serveis de proximitat, amb una línia de subvencions dotada amb 160.000 euros, fins a un màxim de 400 euros per cada establiment.

Per facilitar l'obertura de les terrasses quan entri en vigor la Fase 1 del Pla de Desconfinament, els titulars de l'activitat no hauran de presentar tampoc la sol·licitud d'ocupació de via pública. Tal i com està previst a la Fase 1, les terrasses que reobrin podran instal·lar fins a un màxim del 50% de taules que van sol·licitar l'any passat (per calcular el nombre de taules, els titulars podran agafar com a barem la xifra més alta de taules que van demanar el 2019). En el cas que vulguin ampliar l'espai, el titular haurà de sol·licitar autorització expressament.

La Fase 1 preveu l'obertura de terrasses mantenint una distància de 2 metres entre taules i deixant un pas suficient, també de 2 metres, per permetre la circulació de vianants. A la vegada, els titulars hauran d'aplicar en tot moment les mesures d'higiene i prevenció en la prestació del servei com la neteja i desinfecció de l'espai de la terrassa, de les taules i cadires i altres elements, evitar l'ús de cartes de menú, posar a disposició dels clients dispensadors de gels hidroalcohòlics estovalles d'un sol ús, entre d'altres mesures previstes a l'article 13 de l'ordre del Ministeri de Salut 386/2020 de 3 de maig.

Per a més informació, els interessats poden contactar amb l'Oficina d'Atenció al Ciutadà a través del mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé per telèfon al 977 636 010

VALLS ·8 DE MAIG DE 2020

 

Telèfons i mail d'atenció i assessorament pels ajuts directes al comerç i serveis

> Els serveis tècnics de Vallsgenera atendran consultes als telèfons 699998707 i 638288075 o bé per mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

> En breu s'obrirà la convocatòria per a l'atorgament d'aquesta línia de subvencions, dotada amb 160.000 euros

L'Ajuntament de Valls ha activat aquesta setmana les línies d'atenció i assessorament telefònic i telemàtic per a la tramitació dels ajuts municipals urgents i extraordinaris que es concediran als comerços i serveis de proximitat que van haver de tancar en compliment de les restriccions d'activitat per al control de la pandèmia de la Covid-19. Els serveis tècnics de l'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera atendran les consultes de manera telemàtica al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i s'han habilitat també dues línies telefòniques (699998707 i 638288075) per realitzar un assessorament personalitzat i resoldre qualsevol dubte relacionat amb la tramitació de la sol·licitud.

En els propers dies s'obrirà la convocatòria per a l'atorgament d'aquesta línia d'ajuts directes i extraordinaris al teixit comercial i als serveis de proximitat que van haver de tancar. L'Ajuntament ha dotat amb 160.000 euros aquesta nova línia de subvencions, una partida que permetrà concedir ajuts de fins a 400 euros a cada comerç o servei afectat pel tancament. Els titulars que sol·licitin l'ajut podran justificar totes les despeses de la seva activitat a les que han hagut de fer front malgrat el tancament, com poden ser subministraments de llum, aigua o gas, així com lloguers de locals, salaris o els costos de seguretat social.

En aquest sentit, els ajuts són una mesura de suport al comerç i serveis que han vist reduïts dràsticament els seus ingressos a causa de la Covid-19 i que tenen dificultats de liquidat i tresoreria. La relació d'activitats que s'hi poden acollir estan detallades en les bases de les subvencions, amb la següent relació: comerç al detall, hotels, restaurants i establiments de menjars o de begudes, activitats cinematogràfiques, de vídeo i de programes de televisió, compravenda de béns immobiliaris, agents de la propietat immobiliària, agències de viatgers o operadors turístics, centres d'ensenyament, administració de loteries, perruqueries, gimnasos o serveis de manteniment físic i altres activitats de serveis personals.

Les bases estableixen que aquestes subvencions municipals seran compatibles amb qualsevol altre línia d'ajut que pugui atorgar en el futur l'Ajuntament o qualsevol altre ens públic o privat. Quan s'obri la convocatòria, els interessats podran presentar la sol·licitud preferentment de manera telemàtica, a través de la Seu Electrònica (https://seu.valls.cat)

>> Descarregar bases

VALLS ·5 DE MAIG DE 2020

 

Valls destinarà 160.000 euros en ajuts urgents i directes a comerços i serveis de proximitat

> Les subvencions es destinaran a botigues, bars, restaurants, centres d'estètica i perruqueries, entre d'altres activitats de serveis que han hagut de tancar

L'Ajuntament de Valls aprovarà aquest mateix mes d'abril una partida extraordinària de subvencions directes a comerços i establiments, activitats i serveis de proximitat que s'han vist afectats per la crisi del Covid-19. En concret, el consistori dotarà amb 160.000 euros ajuts directes a tots els comerços, així com bars, restaurants, centres d'estètica i perruqueries, entre d'altres activitats de proximitat, en una mesura de suport al conjunt del teixit comercial i de serveis de Valls que s'han vist obligats a tancar.

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha informat aquest matí de la mesura als diferents portaveus dels grups polítics municipals que s'espera aprovar aquest mes d'abril en un ple extraordinari. El ple haurà d'aprovar l'aplicació i incorporació de 160.000 euros que es destinaran exclusivament a comerços i serveis de proximitat, a través d'unes bases de subvenció que regularà la concessió d'aquests ajuts de suport directe. Per facilitar al màxim la tramitació i concessió dels ajuts, el titular només haurà de declarar que la seva activitat s'ha vist afectada per l'estat d'alerta pel Covid-19 i aportar la documentació de despeses, per exemple, de les quotes d'autònoms o rebuts de costos d'electricitat, aigua o lloguer, entre d'altres.

L'Ajuntament destaca la importància d'activar ara mesures urgents de suport al comerç i serveis que han vist reduïts dràsticament els seus ingressos a causa del Covid-19 i que tenen dificultats de liquiditat i tresoreria. A més però, el consistori reitera que aquestes primeres mesures s'hauran de complementar amb altres accions de suport i promoció del comerç i activitats de serveis de Valls, com un dels pilars econòmics fonamentals de la ciutat. Per això mateix, aquestes iniciatives s'aniran ampliant junt amb altres accions de reforç en altres àmbits, en especial de suport social a col·lectius, persones i famílies més vulnerables, treballadors afectats pels tancaments temporals d'empreses i activitats, així com línies de suport al teixit productiu.

L'Ajuntament ja va aprovar un primer paquet de mesures econòmiques, fiscals i socials.També es va acordar ajornar el pagament dels impostos i taxes com el de vehicles, guals i cementiri que iniciaven el període de recaptació el mes de març, a més del retorn de les quotes i preus públics de serveis i equipaments que van tancar com el Patronat Municipal d'Esports o el Centre Cívic, entre d'altres.

A la vegada s’estan estudiant altres accions de caràcter fiscal, cohesió social i incentivació econòmica per tal de reduir les afectacions que l’actual situació està provocant entre la població, comerços, empreses i activitats. Aquestes mesures, en l’àmbit de competència municipal, volen complementar les que es puguin adoptar per altres administracions.

VALLS ·2 D'ABRIL DE 2020

 

Ajornament del pagament d'impostos d'aquest març

> Queda suspesa la recaptació dels impostos i taxes que s’havien de pagar aquest mes de març: impost de vehicles, guals i cementiri

> Es retornarà la part proporcional de les quotes i preus públics de serveis que estan tancats com el Patronat d’Esports o el Centre Cívic, entre d’altres.

> També es reduiran a terrasses de bar o mercats pel temps de tancament

L’Ajuntament de Valls, en el marc de les mesures adoptades a causa de les diverses afectacions generades pel Covid-19, ha ajornat el pagament dels impostos i taxes que iniciaven el període de recaptació aquest mes de març. En concret, s’ajorna el pagament de l’impost de vehicles de tracció mecànica i les taxes per guals i per cementiri [ACTUALITZACIÓ: queda establert el calendari de pagament de l'impost de vehicles, taxes per guals i per cementiri entre el 29 de maig i el 31 de juliol]

D’altra banda, l’Ajuntament de Valls procedirà al retorn de les quotes i preus públics de serveis que es van tancar el passat 13 de març com a mesura per a la contenció del Covid-19. En concret, es retornarà la part proporcional pels dies de tancament d’instal·lacions que estan tancades al públic, així com totes aquelles activitats que s’hi havia de celebrar i que no s’han pogut realitzar. És el cas d’equipaments i serveis com el Patronat Municipal d’Esports, el Centre Cívic, entre d’altres.

De la mateixa manera, també es veuran reduïdes les taxes per ocupació de via pública que, entre d’altres, afecten a les terrasses de bars i als mercats de la roba i la verdura que també han hagut de tancar. [ACTUALITZACIÓ: el ple de l'Ajuntament ha aprovat com a mesura de suport a mercats i a les terrasses de bars i restaurants, la suspensió d'aquesta taxa per al 2020]

Aquestes són algunes de les primeres mesures que l’Ajuntament de Valls implementarà en breu, però a la vegada s’estan estudiant altres accions de caràcter fiscal, cohesió social i incentivació econòmica per tal de reduir les afectacions que l’actual situació està provocant entre la població, comerços, empreses i activitats. Aquestes mesures, en l’àmbit de competència municipal, volen complementar les que es puguin adoptar per altres administracions.

Informar a la vegada del tancament de les oficines d’atenció ciutadana de BASE que, entre altres municipis, gestiona la recaptació fiscal a la ciutat de Valls. El tancament de les oficines s’ha efectuat amb l’objectiu d’evitar que els ciutadans s’hi desplacin i protegir així la salut de la població i dels mateixos treballadors del servei. Per qualsevol dubte, els ciutadans es poden adreçar al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon d’atenció a l’usuari 977 253 400.

VALLS ·18 DE MARÇ DE 2020