Llocs d'interès Turístic

Altres indrets

El cap de la Pera

Segons explica la llegenda, a la cruïlla que formen els carrers de la Carnisseria, dels Jueus, Sant Antoni i d'en Simó, va ser esquarterat el vallenc Joan Serra, més conegut amb el renom de "La Pera", l'any 1815. La història d'aquest bandoler, que encenia un ciri a la Verge del Carme després de cometre un assassinat, va ser immortalitzada per Lluís Llach en la cançó El bandoler.

 

Plaça del Quarter

Altres indrets
Aquesta plaça havia format part del quarter d'armes que hi havia en aquest indret. En aquell edifici militar remodelat, s'hi ubica actualment l'Institut Serra de Miramar. A la plaça, envoltat de zona enjardinada, hi destaca el monument a l'escriptor Narcís Oller, obra de l'escultor Josep Busquets i de l'arquitecte Agustí Batalla.

          IMATGES DEL RECORD           

 

Monument dedicat a l'escultor Lluís Bonifàs
Aquesta obra està situada al passeig dels Caputxins davant de la Biblioteca Popular. El bust és obra d'Anselm Nogués.

Monument al músic Robert Gerhard
Aquest monument dedicat al músic vallenc està situat al carrer que porta el mateix nom i és obra de l'artista local Anton Gurí. El monument va ser inaugurat el desembre de 1996 i va servir per commemorar el centenari del naixement de l'insigne músic vallenc, conegut internacionalment com a seguidor del dodecatonisme musical.

Monument a Anselm Clavé
Projectat i esculpit per Ignasi Ferré i Joan Serafini, està situat al final del passeig de l'Estació.

Portalada de l'església de Sant Miquel
Aquesta portalada pertanyia a l'església romànica, avui desapareguda, de Sant Miquel (segle XIII) i actualment l'arcada d'aquesta porta forma part de la paret de la muralla de Sant Antoni.

Font de la plaça del Carme
Situada actualment a la plaça del mateix nom originàriament es va construir al mig del Pati per commemorar la portada d'aigua a la població l'any 1816. És una font de pedra amb quatre piques que formen la base d'un obelisc de tronc piramidal i coronat per una esfera. Els brolladors surten de la boca de quatre figures de peixos.

Font de la plaça del Blat

Altres indrets

Aquesta font es troba adossada a un dels pilars de Ca Sagarra i va ser construïda el 1891. El conjunt de pedra és d'inspiració clàssica, amb una motllura acabada en dues volutes i coronades per una petxina. Els brolladors reprodueixen dues figures femenines que porten cadascuna un escut de Valls.

Plaça de Sant Francesc
Aquesta plaça ofereix una bonica perspectiva del campanar de Sant Francesc i ben a prop, a la baixada de l'Hospital, es pot observar un relleu dedicat a Jaume Huguet, obra de l'escultor Josep Busquets.

          IMATGES DEL RECORD           

 

Escultura de Sant Jordi
Aquesta escultura representa a Sant Jordi després d'haver matat el drac i és obra de l'escultor vallenc Joan Serafini. Està situada a la plaça del mateix nom.

Monument als Teixidors
Situada a la carretera de Montblanc, al peu de la xemeneia de l'antiga fàbrica tèxtil Vallduví que avui forma part del Mercat Central, es pot observar l'obra de Pere Soler en homenatge als teixidors vallencs.
 

Capelles i Fornícules
En diversos carrers de Valls es poden observar capelles que contenen imatges religioses, adossades a les parets dels edificis. La majoria d'aquestes capelles daten dels segles XVIII i XIX i recullen influències de diversos estils arquitectònics. Les escultures són mostres característiques de la imatgeria popular.

 

Font de Sant Antoni

Font de Sant Antoni (Valls) 1.JPG
La font està ubicada en un nínxol practicat a la paret lateral dreta de l'església de Sant Antoni. L'estructura del nínxol defineix un arc de mig punt format per 20 dovelles de pedra regulars i clau central en forma de tascó, on figura l'escut de Valls. Té dos cossos diferenciats: la part inferior està formada per la pica i la peanya, de pedra, amb el terra i les parets enrajolats. La part superior té el brollador al centre d'un plafó de pedra esglaonat i amb motllures el qual hi figura la data del 1917. La resta de paret del nínxol està enguixada i decorada amb esgrafiats de temes florals policroms i una orla amb escuts.

La realització de la font va portar-se a terme amb posterioritat a la construcció de l'església de Sant Antoni, a la paret de la qual es troba incorporada. Va ser feta l'any 1917, moment de superposic un darrer modernisme i un noucentisme ple. La font respon morfològicament a les característiques del segon d'aquests corrents artístics.

 

Imatges d'altres indrets de Valls

Us deixem un recull d'imatges per al record de diversos indrets de la ciutat que han variat considerablement el seu aspecte.

 

Església de Sant Francesc

Església de Sant Francesc

 

Església de Sant Francesc, situada a la plaça del mateix nom i avui tancada al culte religiós, disposa del tercer campanar amb què compta el perfil de la ciutat, de base quadrada i cos vuitavat. Va ser construïda entre 1582 i 1595 per als frares de l'orde de Sant Francesc de Paula. Des de l'exclaustració del 1835 el convent es va utilitzar com a escola i com a hospital de la vila.

 

 

 

          IMATGES DEL RECORD           

 

 

Església del Carme

Església del Carme

 

L'Església del Carme, situada a la plaça del mateix nom, data del segle XVIII. Aquesta església formava part del convent que ocupava la comunitat del Carme. El temple és d'una nau coberta amb volta de canó amb llunetes i amb capelles laterals. La imatge de la Mare de Déu del Carme és de l'escultor Josep Busquets. El seu campanar, a la banda de l'Epístola, es va realitzar entre els segles XVIII i XIX.

 

 

          IMATGES DEL RECORD           

 

 

Església de Sant Antoni

Església de Sant Antoni

 

L'Església de Sant Antoni està situada al carrer també dedicat a aquest sant. És un edifici barroc bastit al segle XVIII. La façana és centrada per la porta d'arc molt rebaixat; damunt, una cornisa fa de base a la fornícula on hi ha situada una imatge de Sant Antoni. El campanar, situat a la banda de l'Epístola, és de base quadrangular.