L’Ajuntament de Valls inicia la col·laboració amb el Festival Jordi Savall

L’Ajuntament de Valls inicia la col·laboració amb el Festival Jordi Savall

> El prestigiós festival de música oferirà a entitats culturals i musicals de Valls descomptes en les entrades

230720 Cartell Jordi Savalls

El Festival Jordi Savall i l’Ajuntament de Valls han establert les primeres línies de col·laboració conjunta per a la promoció d’aquest certamen de música antiga que dirigeix el reconegut intèrpret i director Jordi Savall. En la seva tercera edició aquest estiu, el festival s’ha consolidat ja com un cicle de referència i ha programat un total de 15 concerts que se celebraran en recintes històrics patrimonials de les nostres comarques com l’església de Sant Francesc de Montblanc i els monestirs cistercencs de Santa Maria de Poblet i Santes Creus.

L’organització del festival i la regidoria de Cultura del consistori vallenc han acordat aquest any col·laborar amb l’objectiu d’acostar aquest festival a la població i obrir noves línies de cooperació de cara a properes edicions. Així, el Festival oferirà a associacions culturals de Valls i a entitats musicals de la ciutat un 10% de descompte sobre el preu de les entrades als concerts. El Festival se celebrarà entre el 28 de juliol i el 15 d’agost amb un programa de concerts amb les principals formacions musicals liderades pel mestre Jordi Savall i també destacats conjunts i artistes nacionals i internacionals (consultar el programa). El Festival afavoreix positivament també la ciutat de Valls i la comarca de l’Alt Camp en la contractació de la majoria dels seus serveis a negocis i productors de proximitat. A més, a partir de la propera edició del festival, l’any 2024, l’organització oferirà també a alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls la possibilitat d’assistir gratuïtament a assajos oberts conduits pel mateix Savall.

L’Ajuntament de Valls col·laborarà amb el Festival amb la difusió de l’activitat del certamen a través de les xarxes socials i turístiques municipals, a més de facilitar la instal·lació de material promocional a la ciutat. Aquest Festival vol esdevenir una cita de referència internacional en l’àmbit de la música clàssica i antiga. El certamen reivindica la importància de la recuperació del patrimoni cultural i musical històric i promou el reconeixement i la difusió del llegat musical creat durant la llarga i prolífica carrera del mestre Savall, amb més de 50 anys de trajectòria en recerca, pedagogia, interpretació i difusió del patrimoni musical i cultural.

El Festival vol convertir-se en un nou atractiu per a la promoció cultural i turística del Camp de Tarragona i, molt especialment, de les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà que acull la programació de concerts, afirma Martí Sancliment, Coordinador General del Festival Jordi Savall.  Així, el certamen vol potenciar i donar a conèixer el patrimoni cultural i natural d’aquestes comarques amb una proposta cultural d’excel·lència i de projecció internacional que uneix els diferents espais històrics de la Ruta del Cister i els municipis del seu entorn.

VALLS · 20 DE JULIOL DE 2023