Aquest 29 d'agost, La Vuelta arriba a Valls amb un homenatge a Marta Galimany

Aquest 29 d'agost, La Vuelta arriba a Valls amb un homenatge a Marta Galimany

> L’atleta vallenca Marta Galimany rebrà un homenatge amb l’esprint intermedi que tindrà lloc al Tomb del Balcó

20190923 La Vuelta

La Vuelta 2023 tornarà a tenir la ciutat de Valls com a protagonista i, en aquesta ocasió, aprofitarà el seu pas per la capital de l’Alt Camp per retre homenatge a l’atleta vallenca Marta Galimany. L’homenatge serà el dimarts 29 d’agost a la tarda durant la quarta etapa de 183 quilòmetres que unirà les ciutats d’Andorra la Vella i Tarragona i el seu pas per Valls serà retransmès en directe per televisió.

La cursa entrarà a Valls procedent de Montblanc i el Coll de Lilla per la carretera de Montblanc per enfilar el carrer Anselm Clavé i la carretera N-240 en direcció a Tarragona. Serà just en el moment de travessar Valls -aproximadament entre les 4.45h i les 5.15h segons la velocitat de la cursa- que la Vuelta ha volgut homenatjar Marta Galimany amb un esprint intermedi que tindrà lloc al Tomb del Balcó. A més, abans de l’entrada dels ciclistes a Valls, la caravana de la Vuelta farà parada al Pati a les 15.15h per animar l’espera amb música i el repartiment de productes de la cursa entre els assistents.

Marta Galimany Guasch, actual rècord d’Espanya de marató ha competit en diverses distàncies de fons. El 2017 realitza la seva primera marató a Berlín, on va aconseguir la marca mínima per participar en el campionat d’Europa. El 2018 va ser internacional amb Espanya per primera vegada, i va aconseguir la medalla de plata a la mitja marató dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. El mateix any va debutar en el Campionat d‘Europa d’Atletisme, on va obtenir la medalla de bronze per equips a la prova marató, i 24a classificada individual. En el Mundial d’Atletisme de Doha de 2019 va aconseguir la 16a posició a la marató, essent la primera atleta espanyola i la segona europea de la prova. Campiona d’Espanya 2019 a la marató de Sevilla va ser atleta olímpica també als Jocs de Tòquio 2020. El 2021 va aconseguir la millor marca d’Espanya de l’hora en pista a Valls, amb 17.210 m, superant el rècord anterior en més de 1.000 m. El 2022 va assolir la medalla de plata per equips al Campionat d’Europa celebrat a Múnich i el 4 de desembre del mateix any va batre el rècord d’Espanya amb una marca de 2:26:14 durant la marató de València.

 

VALLS · 23 D’AGOST DE 2023