Vallsjove presenta la primera programació de tardor al nou equipament

Vallsjove presenta la primera programació de tardor al nou equipament

L’Espai Jove ofereix a partir d’aquest mes una àmplia proposta d’activitats per aquest trimestre

> Entre les propostes destaquen les xerrades informatives, els tallers i un «Passatge del terror» el divendres 27 d’octubre

La regidoria de Joventut, a través del servei municipal de VallsJove ha presentat la primera programació d’activitats al nou Espai Jove, que es desplegarà del 27 de setembre al 24 de novembre. Amb aquesta programació s’inicia el curs a aquest nou equipament que va obrir portes durant l’estiu amb les activitats de l’Estiu Actiu Jove. La finalitat de la nova programació és generar una oferta d’activitats destinada al públic jove i donar a conèixer l’equipament entre aquest col·lectiu. Per tal d’arribar a tots els públics, les activitats són gratuïtes pels joves, excepte el «Passatge del terror».

La programació de tardor consta de 8 propostes: xerrades informatives relacionades amb els ajuts al lloguer, per a millorar la coneixença personal i l’autoestima; tallers pràctics relacionats amb el món de la ciència, dels videojocs o d’educació sexual; o un escape room laboral (per a millorar les habilitats en la recerca de feina). Finalment, el divendres 27 d’octubre es realitzarà l’activitat «Històries de terror», amb la participació del Grup del Teatre Principal, on els i les participants coneixeran algunes de les llegendes del barri, amb dosis de terror. Les entrades d’aquesta activitat tindran un cost de 3 euros i es posaran a la venda a través de la plataforma Codetickets.

230920EspaiJove

Es tracta d'una programació oberta a tots els joves que, més enllà d'oferir activitats formatives, de lleure o d'oci, també pretén generar un espai de trobada i de participació al nou equipament juvenil. La programació compta amb la participació de l’Oficina Jove de l’Alt Camp, la Universitat Rovira i Virgili, la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil i l’entitat local GTP.

El nou equipament de l’Espai Jove permetrà donar un nou impuls a les activitats destinades al públic juvenil per passar a convertir-se en l’espai de referència pels conjunt de joves de la ciutat. Les propostes responen a demandes o peticions formulades pels joves en els diferents processos participatius que s’han dut a terme en l’elaboració del Pla Local de Joventut o el Pla d’usos i funcionament de l’Espai Jove. Des de la regidoria, igualment, resten oberts a noves propostes o peticions que puguin generar les persones joves per tal de donar resposta a les seves inquietuds.

Des de la regidoria també s’ha informat que a partir del mes d’octubre l’equipament acollirà «l’Espai de Cures», on es treballarà la millora de la gestió emocional amb joves a càrrec de les referents de benestar emocional i salut comunitària del CAP de Valls, i el projecte «Ocell de foc», que treballa pel benestar emocional de les persones joves de 16 a 30 anys.

Les activitats requereixen d'inscripció prèvia (per a previsió de places i control d'aforament). Aquestes es poden fer a l’oficina de VallsJove (c/ Sant Pere, 2) de dilluns a divendres (de 10 a 14 hores) i, dimarts i dimecres de 17 a 19 h.; a través del correu: vallsjove@valls.cat ; per telèfon: 977609849 o per whatsapp 630476151. Les inscripcions es podran realitzar fins al mateix dia de l'activitat o fins a esgotar places. 

Finalment, VallsJove després de l’èxit dels campus d’estiu, està treballant en una edició d’hivern, per tal d’oferir alternatives a les persones joves durant el període de vacances.

230920CARTELL vallsjove

VALLS · 20 DE SETEMBRE DE 2023